Αναπαραγωγή Γενικές απορίες και ειδικές (γέννα)

nikos12345

PB New Member
Εγγραφή
12 Φεβ 2009
Μηνύματα
6
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας. Είμαι καινούργιος εδώ και στο να εγγραφό με έσπρωξε η αναγκή του να μαθώ κάποια πράγματα για τα περιστέρια που πουθενά αλλού δεν μπορώ.
Πρόσφατα (πριν κανα εξάμηνο) αγόρασα δύο λευκά περιστεράκια. Γενικος έχω μια ψύχωση μαζί τους γιατί όταν τα πήρα το ένα ήταν ετιμοθάνατο (τουλάχιστον έτσι νόμιζα εγώ και ένας κτηνίατρος όχι όμως ειδικευμένος) και τελικά όλα διορθόθηκαν με αντιβίωση και σπρέυ για ψίρες.
Τώρα έχω μερικές απορίες.
1)Τα περιστέρια είναι ένα θηλυκό ένα αρσενικό. Το θηλυκό τις τελευταίες μέρες πάει και κάθετε πάνω στις ταίστρες σαν να προσπαθήσει να κλοσίσει. Δεν έχει αυγά φυσικά μέσα στις ταίστρες. Αυτό το κάνει συχνά πυκνά πλέον αλλά όχι συνέχεια. Αυτό δείχνει εγκυμοσύνη;
2)Αν αυτό δείνχει εγκυμοσύνη τι πρέπει να κάνω για να έχει μια σωστή γέννα; Για φωλιές που έχω ρωτήσει σε πετ σοπ μου λένε ότι δεν έχουν για περιστέρια. Τι θα πρέπει να κάνω και γενικά τι θα πρέπει να προσέξω; Είδα ένα άλλο σχετικό τόπικ αλλά δεν καλλυφθηκα σε αυτά τα αρχικά ερρωτήματα ή τουλάχιστον δεν κατάλαβα καθ' ότι και άσχετος.
3)Θα ήθελα πολύ να αγοράσω πάλι τέτοια περιστέρια αλλά όχι απο τον ίδιο γιατί πέρασα μια φρικτή ψυχολογικά εβδομάδα. Γενικός επειδή έχω και κουνέλια και 7 σκυλιά δένομαι με τα ζώα και έχω πρόβλημα όταν κάποιο μου πεθαίνει. Έχετε ιδέα που θα μπορούσα να βρω λευκά περιστέρια;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
 
Νίκο ότι η θηλυκό πάει και κάθεται στης ταίστρες δεν μου λέει και πολλά γιατί δεν ξέρω τι ταίστρες έχεις (τι σχήμα;)
Αν περιμένει να γεννήσει θα δεις τον αρσενικό να την κυνηγάει συνέχεια, να την τσιμπάει να την σπρώχνει να μην την αφήνει σε ησυχία.
Για φωλιά το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να βρείς ένα ντενεκέ από λάδι ή από τυρί (πετάνε συνέχεια τα supermarket) να τον ανοίξεις από την μια πλευρά και να βάλεις ένα ξύλο 4 δάκτυλα σε ύψος μπροστά στην είσοδο (να το καρφώσεις στης δύο άκρες) ή μπορείς να βάλεις ένα τούβλο αλλά να πιάνει όλο το μήκος της εισόδου του ντενεκέ.
Για να αγοράσεις λευκά περιστέρια μπορείς να διαβάσεις την χρυσή ευκαιρία και να βρείς αυτό που θέλεις ή να βάλεις εσύ αγγελία και να ζητάς λευκά περιστέρια.
 
Εδώ είναι μια φωλιά για να πάρεις μια ιδέα Νίκο.
Ο Πολυμέρης της έχει φτιάξει μόνος του, εσύ δεν είναι ανάγκη να μπείς σε κόπο και σε έξοδα,ένας γκαζοντενεκές είναι ότι πρέπει, μην ξεχάσεις το ξύλο να κλείνει την είσοδο της φωλιάς σε ύψος 4 δακτύλων,όπως είναι σε αυτή την φωλιά.
 

Συνημμένα

  • pigeon-16.webp
    pigeon-16.webp
    25,3 KB · Προβολές: 85
ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ!

Τελικά έκανε αυγά. Δεν τα έκανε μέσα στην φωλιά αλλά έφτιαξε δικιά της φωλιά με το ειδικό χόρτο που είχα αφήσει στο κλουβί και που είχα βάλει και μέσα στην έτοιμη φωλιά, που τελικά βρήκα και αγόρασα. Προτιμήσε να φτιάξει την δικιά της σε μια γωνία.
Τώρα τι πρέπει να προσέξω; Γενικός τις δίνω κάτι βιταμίνες Α,Β,D,E εαν θυμάμαι καλά. Χτες τις έδωσα λίγο κάλσιο και σήμερα αυτές. Πρέπει να προσέχω κάτι; Να φροντίζω κάτι εκτός απο νερό και φαί;
 
Αν μπορείς να τους βρείς αυτά καλό είναι.

Tο πρώτο το λέμε και τούβλο, δεν είναι ανάγκη να είναι της Natural έχουν πολλές εταιρείες.
Περιέχει άργιλο, φύκια, μαγνήσιο, πετρούλες, κοχύλια,ξυλάνθρακα και άλλα.

Το δεύτερο περιέχει περίπου ότι και το πρώτο αλλά είναι σε πύλινο
αν μπορείς αγόρασε και τα δύο.

Και το τρίτο περιέχει πετρούλες και κοχύλια, βοηθάει στη χώνεψη των πουλιών και για να πάρουν ασβέστιο από τα κοχύλια.

Αυτά πρέπει να τα έχουν όλο τον χρόνο στην διάθεση τους και τρώνε κάθε φορά όσο θέλουν.

Μπορείς να αγοράσεις μια τέτοια ταίστρα-ποτίστρα, να ανακατέψεις όλα τα παραπάνω και να τα βάλεις όλα εδώ μέσα σε ίση ποσότητα.
 

Συνημμένα

  • tuvlo.webp
    tuvlo.webp
    11,9 KB · Προβολές: 60
  • natural-pickpot2.webp
    natural-pickpot2.webp
    6,7 KB · Προβολές: 57
  • natural-grit-3.webp
    natural-grit-3.webp
    17,4 KB · Προβολές: 57
  • prop_1_3151.webp
    prop_1_3151.webp
    1,8 KB · Προβολές: 58
Back
Top