Γενικά Γενικές ερωτήσεις για Budgerigars

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Retzos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους.

Με λένε Δημήτρη.
Μετά από χρόνια χωρίς budgies αποφασισα να ασχοληθώ ξανά με 2-3 ζευγαράκια.
Θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει σε κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις;

1. Υπάρχουν εκτροφείς ή έμποροι που έχουν english budgies στην Ελλάδα;
Παλαιότερα αγόραζα από συγκεκριμένο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που έκανε εισαγωγή από ολλανδικό εκτροφείο, το οποίο όμως έχει κλείσει.

2. Ένα σύνδεσμο για αυτές τις περίφημες κινέζικες ζευγαρώστρες με το συρτάρι;
Θεωρείτε πως μπορούν σε περίοδο αναπαραγωγής να φιλοξενήσουν 2 ζευγάρια;

3. Υπάρχει κάποιο άλλο είδος φωλιάς εκτός από την κλασσική ορθογώνιου σχήματος;
Δηλαδή κάτι σαν αυτό:
Budgie Nest Box : Twootz.com

Ευχαριστώ.

Γεια σου Δημήτρη, όταν λες 2-3 ζευγαράκια θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με εκτροφή;
Πάντως όποιο σκοπό και αν έχεις, προσωπικά εκτροφέα δεν γνωρίζω, έχω υπόψιν μου μία ομάδα στο facebook που ασχολείται με budgies facebook.com/groups/391080510946057/ και μία ακόμα που ασχολείται με αγοραπωλησίες παπαγάλων facebook.com/groups/231984700297972/ , θέλω να σου διευκρινίσω πως είναι απλή πληροφόρηση, δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να εγγυηθώ την ποιότητα των πληροφοριών που μπορείς να αντλήσεις από αυτές τις ομάδες.
Πιθανότατα όμως θα μπορέσεις ίσως να μάθεις στοιχεία κάποιων εκτροφέων.
Δεν ξέρω που βρίσκεσαι, σε λιανική πώληση, είδα κάποια εγγλέζικα σε petcity με λίγο τσιμπημένες τιμές ( γύρω στα 60 ευρώ) εδώ στο Χαλάνδρι.

Για τις ζευγαρώστρες δεν νομίζω πως κάνει μία για δύο ζευγάρια, μην ξεχνάμε πως οι παπαγάλοι δεν είναι καναρίνια και πρέπει να αναπτύσσουν και κάποιες δραστηριότητες στο κλουβί για να είναι υγιείς και χαρούμενοι.
Δεν γνωρίζω σημείο αγοράς, πάντως και αυτές στην λιανική βρίσκονται γύρω στα 27 ευρώ.
Φωλιά ναι αυτή μόνο θεωρείται κατάλληλη.

Περίμενε μήπως κάποιος μπορεί να σε διαφωτίσει καλύτερα :) και καλή επιτυχία στην αναζήτησή σου!

Καλησπερα!
Το μονο που θα συμπληρωσω ειναι για τον εκτροφεα που ξερω οτι εχει αγγλικα bugdie.
Απο εκει αγορασα και τα δικα μου παπαγαλακια, αν σε ενδιαδερει μπορω να σου πω ποιος ειναι.
βεβαια ειναι επιλογη σου αν θα τα παρεις απο αυτον η οχι.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Έχεις δίκιο για αυτό που λες στην αρχή, είναι μεγάλο κουσούρι. Έτσι ξεκίνησα πιτσιρικάς και έφτασε να έχω ~280 budgies στο τέλος της καλύτερης αναπαραγωγικής περιόδου. Δεν μπορώ να ασχοληθώ τόσο τώρα. Ίσως καταλήξω με 1 ζευγάρι μόνο για αρχή, αλλά η εμπειρία δείχνει πως επειδή είναι πολύ κοινωνικά πτηνά είναι πολύ πιο εύκολη η αναπαραγωγή με τουλάχιστον 2 ζευγάρια και σε οπτική επαφή αν γίνεται το ένα με το άλλο.
Έχω ακόμη 2 από τις κλούβες στο πατρικό μου, αλλά όλα τα κλουβιά δόθηκαν σε συγγενή μου που ασχολείται με καναρίνια και διασταυρώσεις τους.
Τις ζευγαρώστρες τις θέλω μόνο για την επόμενη αναπαραγωγική περίοδο.

Έτσι ξεκίνησα πιτσιρικάς και έφτασε να έχω ~280 budgies στο τέλος της καλύτερης αναπαραγωγικής περιόδου.
😱Θεε μου λαος! Αμα ειχαν και δικαιωμα ψηφου θα σε βλεπαμε στη Βουλη!

:) Θέλουν φροντίδα και φαγητό τόσοι ψηφοφόροι όμως... σε αντίθεση με τους κανονικούς.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Μόνο για ζευγαρώστρα δεν έχω καταλήξει.
Βρήκα την παρακάτω αλλά δεν φαίνεται στη φωτογραφία αν είναι συρταρωτή.

#[/URL

Ειναι :)

*
Ζευγαρώστρα επαγγελματική με 6 ταΐστρες και κλαδάκια, με χώρισμα. Με νίκελ συρτάρι.

Με ίσια οροφή ώστε να μπορείτε να προσθέσετε κι άλλες ζευγαρώστρες απο πάνω και να την κάνετε πολυόροφη

Διαστάσεις: 60x26x34 cm.

Αυτό το είδα. Για το αν έχει συρτάρι στην κάτω πλευρά της δεν έχω καταλάβει.​
Με νίκελ συρτάρι. :D

Επισης αν δεις τις φωτο εχει συρταρακι με ενα δακτυλιο μπροστα στο κεντρο για να το τραβας.

😕 Νόμιζα πως αναφερόταν στο διαχωριστικό.
Έχεις δίκιο, φαίνεται ο δακτύλιος.

Αν κολλήσει το μυαλό σε κάτι, τέλος, δεν ξεκολλάει... Να σαι καλά.

• Like
Αντιδράσεις: Myra
@Retzos, Κάθε ζευγάρι στην δική του ζευγαρώστρα. Αυτή που λες είναι συρταρωτή αλλά απο κοντά που την είδα δεν μου άρεσε.

Υπάρχει και αυτή, πιο μεγάλη (60x42x41cm), πιο φθηνή, με κατάλληλες ταΐστρες για παπαγάλους και συρτάρι:

petsupermarket.gr/2404/προϊόντα/zευγαρώστρα-διπλή-με-ταΐστρες-και-κλαδάκια-60x42x41cm.html

Υπάρχει και αυτή χωρίς εξωτερικές ταΐστρες

petsupermarket.gr/8608/προϊόντα/ζευγαρώστρα-με-χώρισμα-60χ40χ41cm.html

Back