Γενικά Γενικες διαπιστώσεις -υποθέσεις για την ποιότητα των καναρινιών

n-i-k-o-s

PB New Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2009
Μηνύματα
97
Πόλη
Θεσσαλονίκη
ειχω καναρινια απο πολυ μικρος παλια που θυμαμε δεν ειχαμε τοσες αρωστιες σπανια να εχανα καναρινι. Ανοιγω αυτο το θεμα λεγοντας οτι παρατηρω οτι σημερα ειναι πιο ευβαλοτα σε αρωστιες παρολο που εχουν βγει χιλια δυο φαρμακα για πτηνα μιγματα τροφων βηταμινες κ. Α . Πολοι φιλοι μου εχουν περαση δοκιμασιες απο αρωστιες στα πτηνα τους. Εχει αλαξει τοσο πολη το περιβαλον που επιρεαζει και τα καναρινια και οχι μονο ερωτησει κανω μηπος.η οπως λεν καπιοι οτι οσο τα προσεχεις πιο πολη τοσο κατι παθενουν.η εχουν γηνει τετιες διασταυροσης που μηρεα καναν τα καναρινια πιο ασθενη το ανοσοπιοτικο τους υποθετικα παντα μειλαω. επιδη ειχα και περιστερια παλια οσοι φιλοι εχουν το ιδιο λεν και για αυτα.σημερα που ειμασταν ολοι παρεα για καφε αωοιξαμε αυτο το θεμα και πανο κατο ολοι τα ιδια λεγαμε που θημομασταν το παρελθον. Το εμποριο και στον βομο του χρηματος να πουλησουν πιο ωραια πουλια με διαφορες διασταυροσεις εχουμε κακοπιοισει το ειδος.υποθετικα μειλαω. Π.χ πρην 20 χρονια τα καναρινια χρωματος ειταν αγνοστα ολες η ουσιες που χρησιμοπειουν μηπος τα βλαπτουν απορο αν γηναν μακροχρονιες μελετες. Μηπος λογου του ανταγωνισμου δεν ειναι τοσο πιοτικες οι τροφες που σε μεγαλο χρονικο διαστημα τα βλαπτουν. Μηπος ειρθαν στην ελλαδα καναρινια αγνοστου ταυτοτητας με διασταυροσης και εκτροφειον μη ποιοτικου επιπεδου. Εισαγωγες που κανουν απο τρητες χωρες και κουβαλησαν και καπιες ασθενειες καινουργιες π.χ. Γρηπη τον πτηνων. Οι παλιοι που ασχωλουντε με καναρινια θα συμφονουν οτι παλια ειχαμε πιο λιγες αρωστιες.
 
Οι ασθενειες παντα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν. Το μονο που ισως μπορει να εγινε ειναι καποια μικροβια να εχουν μεταλλαχθει γεννετικα και εχουν γινει πιο ισχυρα.Αυτο οφειλεται πρωτον στην αλλαγη των κλιματολογικων συνθηκων αλλα και λογω της υπαρξης φαρμακων. Η υπαρξη φαρμακων δε σημαινει απολυτα οτι θα παψουν τα πουλια να νοσσουν.
Ακομα δεν υπηρχε παλια internet.To οτι βλεπουμε συνεχως ποστ για πουλια που πασχουν απο κατι εχει να κανει με το οτι υπαρχουν ενα καρο ιστιοσελιδες και φορουμ γυρω απο τα πουλια. Ενα μεγαλο μερος μελων της σελιδας και οχι μονο του petbirds γραφτηκαν οταν αρχισαν να ψαχνουν για το τι εχει το καναρινι τους και ειναι νοχελικο.
Ακομα το ποσοστο των παπουδων μας δε ασχολουταν και πολυ και δε το ψαχναν κιολας το θεμα πανω στις ασθενειες. Ολα τα αναπνευστικα προβληματα ηταν ασθμα, ολα τα σημαδια στα ποδια ποδαγκρακαι ασθενειες οπως κοκκιδια, σαλμωνελα ηταν διαρροια. Οταν βλεπαν ενα φουσκωμενο κανινι νωχελικο απλα λεγαν "παει αυτο" και δεν ασχολουταν και πολυ.
Τελος ενα μεγαλο μερος των παπουδων ασχολουταν μονο με αυτο που λεμε κοινο ή παρδαλο καναρινι. Ειναι ενα καναρινι που λογω του οτι εχει εγκλιματιστει με τις συνθηκες της χωρας μας ειναι λιγοτερο ευαισθητο απο οτι οι ρατσες. Μη ξεχναμε οτι καποτε γινοταν αιμομηξιες συστηματικα στα πουλια, αλλα και "επιλεκτικα" ζευγαρωματα για να γινουν οι ρατσες. Τα προβληματα ομως φαινονται μεταγεννεστερα
 
Back
Top