Αναπαραγωγή Γεννήθηκε το πρώτο αυγό των lovebirds μου, τί κάνω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mamadok
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mamadok

PB Member
Εγγραφή
9 Αυγ 2009
Μηνύματα
68
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γειά σας φίλοι έχω μερικές απορίες και θέλω απαντήσεις από όποιον μπορεί. Εχω ένα ζευγάρι livebirds σίγουρα με dna εδώ και 2 χρόνια περίπου αλλά μέχρι τώρα δεν ζευγάρωναν. Την φωλιά την είχαν για παιχνίδι και ότι και να έβαζα μέσα, χόρτο φωλιάς, φίλα που μου είπαν, χαρτί, σπάγγους,όλα τα πετούσαν έξω. Κοντά ένα μήνα τώρα που τα είδα να ζευγαρώνουν ξαναπρωσπάθησα να τους βάλω προιόντα για φωλιές αλλά τίποτα την ήθελαν καθαρή απο κάθε τι. Σήμερα είδα το πρώτο αυγό μέσα στη φωλιά που είναι μεγάλη πλαστικιά και πεντακάθαρη. Η θυλικιά μπαίνει μέσα αλλά μπορεί να κλωσσίσει επάνω στο σκληρό πλαστικό; Τα υλικά για φωλιά είναι όλα στο πάτωμα, θα την ενοχλήσω αν το καθαρίσω;και σε πόσες μέρες θα γεννηθεί;αν βέβαια πάνε καλά γιατί δεν κάθεται συνέχια μέσα. Ευχαριστώ.
 
Λίζα μου, μακάρι με το καλό να σου κάνουν πουλάκια!
Δώσε ξηρά φύλλα δάφνης, ίσως τα χρησιμοποιήσουν, τα κόβουν λωρίδες και τα τοποθετούν στον πάτο. Μην τα βάλεις εσύ στην φωλιά, βάλε τα σε μια αυγοθήκη να τα πάρουν μόνα τους. Είναι και αντιπαρασιτικά έναντι της βρωμιάς που θα σχηματιστεί αν με το καλό σκάσουν οι νεοσσοί.
Κλειστή φωλιά έχεις έτσι; Βάλε καμιά φωτογραφία της που σου είπε και ο Γιάννης.
Σουπιοκόκκαλο της έχεις μέσα για ασβέστιο;
 
Τί ειδους φωλιά ειναι αυτη που εχεις; Ανοιχτή σαν καλάθι, κλειστή σαν κουτί; Μια φωτό θα βοηθούσε.
κλειστή σαν κουτί

IMG_20161228_141828 (2).webp

αυτή είναι η φωλιά ούτε στο κλουβί τα θέλουν τα φύλλα,όλα έξω τα πετάνε. Εγώ φοβάμαι μήπως στο πλαστικό κρυώνει το αυγό. Και σουπιοκόκκαλοκαι ασβέστιο,τα πάντα έχω
 
φοβάμαι μήπως στο πλαστικό κρυώνει το αυγό
Εντάξει κανονικά θες ξύλινη. Μπορείς να κολλήσεις για μόνωση έναν εξωτερικό πάτο από πλαστικό με φουσκάλες ή χαρτόνι πεπιεσμένο.
Βέβαια η επώαση δεν αρχίζει αν δεν κάτσει μόνιμα να κλωσσά. Έχει αρχίσει να κάθεται από το πρώτο;
 
Εντάξει κανονικά θες ξύλινη. Μπορείς να κολλήσεις για μόνωση έναν εξωτερικό πάτο από πλαστικό με φουσκάλες ή χαρτόνι πεπιεσμένο.
Βέβαια η επώαση δεν αρχίζει αν δεν κάτσει μόνιμα να κλωσσά. Έχει αρχίσει να κάθεται από το πρώτο;
κάθεται αλλά όχι συνέχεια βγαίνει τρώει πίνει και σε 5 λεπτά ξαναπάει
 
Back
Top