Αναπαραγωγή Γεννα τετοιο καιρο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης billio
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

billio

PB Member
Εγγραφή
1 Μαϊ 2008
Μηνύματα
120
Πόλη
Βύρωνας
Καλησπερα καταρχην.
Εχω μια θυληκια η οποια εχει κανει 5 αυγα(ειναι η 6η μερα απο τη γεννηση του προτου) και τα κλωσαει. Το θεμα ειναι οτι επιδη εβγαλα το αρσενικο γιατι παρουσιασε καποιο προβλημα και η θυληκια εμεινε μονη της-θελω να μαθω εαν θα αντεξει τετοιο φορτο γιατι συντομα θα περασει και τη πτεροροια κι εχει και ζεστη μην μου παθει τιποτα!
Εχει κανει ηδη μια γεννα με δυο πιτσιρικια!
Ρωτησα τον κτηνιατρο και μου ειπε να της απομακρινω τα αυγα αλλα την λυπαμαι τη καημενη!☹
Τι να κανω;😱
 
τα αυγα ειναι σπορωμενα; Αμα την κρατησεις μεσα στο σπιτι σε πολλοι δροσερο μερος τοτε αφησε την να κλωσσησει και να βγαλει και αλλα μικρα ουτος η αλλος δεν εχει γεννησει πολλες φορες.
 
Δεν φαινετε ακομα εαν ειναι η οχι ειναι ακομα νωρις, δεν εχουν κλεισει καποια ουτε δυο μερες! Ολο το βραδυ την εχω εξω και το πρωι και το απογευμα και τη βαζω μεσα το μεσημερι που εχει ζεστη για να ειναι καλυτερα!
 
ενταξη καλα κανεις το βραδυ εχει πολυ δροσια εξω αλλα πρεπει να προσεχεις γιατι οι αλλαγες μερους μπορει να τρομαξουν την καναρα και να μην κατσει αλλο στα αυγα.
 
Παντα ετσι τη κανω και δεν εχει αντιδρασει ποτε!
Ειναι παρα πολυ καλη!
 
Ρωτησα τον κτηνιατρο και μου ειπε να της απομακρινω τα αυγα αλλα την λυπαμαι τη καημενη!☹
Τι να κανω;😱
Αφού ρώτησες το γιατρό εμάς τι μας ρωτάς; Είμαστε ανώτεροι από γιατρούς; Εγώ θα έλεγα να ακούσεις το γιατρό. Η ζεστή είναι το λιγότερο από τα προβλήματα. Η πτερόρροια μπορεί να σου στοιχίσει και τη ζωή του πουλιού σου. Τη λυπάσαι να της πάρεις τα αυγά και δεν τη λυπάσαι να την εξαντλήσεις με μεγάλωμα μικρών ίσως και μέχρι θανάτου αν αρχίσει παράλληλα πτερόρροια;

Συγγνώμη αν φαίνεται λίγο απότομο το μήνυμά μου το γράφω με φιλική διάθεση αλλά πιστεύω ότι ο γιατρός είναι πάνω από όλα και όλους.
 
Καλα εννοειται οτι η ο γιατρος ξερει πολλα παραπανω απο εμας αλλα ρωταω γιατι την εχω πατησει απο γιατρο και για αυτο ζητω τη γνωμη τριτων!
 
Εσυ δικιο εχεις και μου λες για το τι μπορει να συμβει και εγω για συμβουλες ψαχνω!
 
Τα εβγαλα τα αυγα (ηταν και ασπορα) και εβαλα τη θυληκια και τα δυο μικρα της μαζι με τις αλλες θυληκιες στη μεγαλη κλουβα που εχω και απ'οτι ειδα δεν καταλαβε και πολλα.
Εκανε και μπανιο μετα απο πολυ καιρο!
 
Το καταλαβα μολις εκατσα και τη παρακολουθησα λιγο το βραδυ και μολις ξυπνησα το πρωι δεν το σκεφτηκα καν!
 
Back
Top