Αναπαραγωγή Γεννητούρια με άσχημα αποτελέσματα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gouds
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gouds

PB New Member
Εγγραφή
18 Φεβ 2008
Μηνύματα
3
Πόλη
Χίος
Πως να βοηθήσω ζευγαρι παραδείσιων που έβγαλαν σήμερα νεοσσό

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα μια βοήθεια.SOS! Προ ένα μήνα περίπου είχα στείλει φωτογραφίες με τα παραδεισάκια μου κ έγραφα ότι τα έχουν βρεί. Εχουν τέσσερα αύγα! Σήμερα πήγα να τους βάλω φαγητό κ δυστυχώς είδα ένα μωρό στον πάτο του κλουβιού πεθαμένο. Πρίν από 20 λεπτά είδα να ξεπροβάλει κ το 2ο μωρό!Η θυληκιά μία κάθεται κ μία σηκώνεται από τη φωλιά σαν να μη δίνει σημασία.. Τι να κάνω;Να το ταίσω; Και τι. Αυγό?(τους έχω μέσα αυγό)Μήπως δεν ταίζουν από την 1η μέρα; Και γιατί πέθανε το 1ο;ΒΟΗΘΕΙΑ PLEASE!
 
ειχα και εγω το ιδιο προβλειμα
το 2 το ταισε
στην 2 γηρα απο αυγα μου εβγαλε και τα 5 και τα ταισε ολα
προτη φορα ειναι παντα δισκολα για τα πουλια μεχρι να μαθουνε την δουλια τους
 
το πιθανοτερο το παρεσυρε στην προσπαθεια να βγει καποια στιγμη απο τη φωλια. Δεν νομιζω να εχει ευθυνη.στον πατο ειχε δυνατοτητα να το ταιζει; ή ηταν κατω απο σιτα; Προς το παρον να προσεχεις (οχι απο κοντα, μην τα ενοχλεις) αν θα το ταιζει. Πρωτη ημερα κανονικη τροφη δεν του δινει. Καταλανωνει ακομα τον κροκο που ειχε φαει εντος του αυγου. Ομως του δινει καποιο ειδος τροφης που του προσφερουν τα αντισωματα που χρειαζεται. Κατι σαν το πρωτογαλα που βγαζει η μανα στους ανθρωπους την πρωτη μερα. Αν δεις οτι αδιαφορει τοτε προμηθευσου ειδικο σκευασμα για ταισμα νεοσσων πρωι πρωι αυριο(πχ handmix).
 
το πιθανοτερο το παρεσυρε στην προσπαθεια να βγει καποια στιγμη απο τη φωλια. Δεν νομιζω να εχει ευθυνη.στον πατο ειχε δυνατοτητα να το ταιζει; ή ηταν κατω απο σιτα;
Και να είχε δυνατότητα να το ταίσει δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσει χωρίς την ζεστασιά της μάνας του. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις "φεύγουν" από αυτό και όχι επειδή είναι ατάιστα. Δηλαδή θέλω να πω ότι και τροφή να είχε στην γκούσα του, θα κατέληγε.
 
Τα ζεμπράκια δεν ταΐζουν ποτέ την πρώτη μέρα οπότε κι εγώ πιστεύω ότι έπεσε κατά λάθος. Κυρίως αν είναι ρηχή η φωλιά. Υπάρχει και μία περίπτωση να τα πετάει έξω η μάνα αλλά είναι αρκετά σπάνιο.
 
το πρωτο πεθαινε ειτε αν δν το ταιζε η μαμα του απο ασητιαειτε ηταν αδυναμο ή οφειλεται σε αλλους λογους. Την εχεις δει να μην τα ταιζει η εστω τον αρσενικο;αν ναι τοτε περνα στο ταισμα που θα μπορεις να δεινεις κρεμα μηλο, αυγο, αλαδι.
 
Back
Top