Γενικά Γεράκια στη Αθήνα προστατέψτε τα πουλιά σας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης George.72
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

George.72

PB New Member
Εγγραφή
2 Ιαν 2014
Μηνύματα
183
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους, σας ενημερώνω ότι στην περιοχή του περιφερειακού Γαλατσίου και συγκεκριμένα στην Άνω κυψέλη, το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανισθεί δύο γεράκια (ξεφτέρια), που σήμερα έκαναν και ζημιές στην γειτονιά μου….. Το ένα επιτέθηκε στα πουλιά ενός γείτονα ο οποίος έχασε ένα ζευγάρι γαρδέλια και δύο καναρίνια. Δυστυχώς απουσίαζε όλη την ημέρα και εκείνο έκανε άνετα τη δουλειά του…. Το απόγευμα κατάφερα να το βγάλω και φωτογραφίες πάνω στα κλουβιά.

Για το λόγο του αληθές…..
 

Συνημμένα

  • geraki.webp
    geraki.webp
    17,2 KB · Προβολές: 383
  • geraki1.webp
    geraki1.webp
    7,6 KB · Προβολές: 333
Γεια σου Βάιε, δυστυχώς τα είχε επενδύσει μόνο με ψιλό δίχτυ, την πάτησε... εγώ τα επενδύω κάπως έτσι...View attachment 30085
αυτά τα κάγκελα που βλέπεις στις φωτογραφίες μου είναι μεγαλύτερα από τα κλουβιά και δε φτάνει ούτε το ράμφος ούτε το πόδι του και προπάντων δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με το κλουβί ούτε γεράκι ούτε γάτα. καλή και η δικιά σου λύση αλλά μόνο την τρομάρα που θα πάρουνε τα πουλιά φτάνει και τους περισέυει
 
δε φτάνει ούτε το ράμφος ούτε το πόδι του και προπάντων δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με το κλουβί ούτε γεράκι ούτε γάτα
Ότι μπορούμε κάνουμε για τα φιλαράκια μας, αλλά ο σκοπός είναι να μην φτάσουν καθόλου σε αυτό το σημείο...
 
Η απόσταση μεταξύ του προστατευτικού και του κλουβιου βοηθάει. Επιπλέον βοηθάει πολύ να είναι κάποια πλευρά εντελώς καλυμμένημε χαρτόνι, ξύλο, νάιλον ή κάτι ανάλογο και κυρίως η οροφή δεν πρέπει να είναι γυμνή. Τα πουλιά χτυπιούνται τρομαγμένα στις πλευρές και πεθαίνουν απο το φόβο τους. Δείτε στις φωτό πως έχει αράξει το αρπακτικό πάνω στο κλουβί!
 
Πάντως με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις πως όχι μόνο για τα γεράκια και μην ξεχνάμε τις πολυπληθείς καρακάξες, το σημείο που είχε ο φίλος τα κλουβιά είναι παντελώς ακατάλληλο. Στην γωνία, εκτεθειμένα στο ρεύμα, την βροχή, τον δυνατό αέρα. Πρέπει να βάζουμε και την λογική να λειτουργεί όταν κρεμάμε κάπου ένα κλουβί. Όχι το ενδιαφέρον μας να είναι μην πέσουν στο μπαλκόνι τσόφλια, τότε δεν παίρνουμε πουλί.
 
Μαρία, τα κλουβιά τα αφήνει εκεί μόνο όταν έχει καλό καιρό, εάν όχι... & όλο το χειμώνα τα μεταφέρει σε προστατευμένο χώρο. Όσο για τις καρακάξες...όντως χαμός...
 
Συμφωνω με την Μαρια και σιγουρα ειναι λυπηρο να χανοντε πουλακια. Σκεφτητε ομως ποσο θα εχει περιοριστει η τροφη στα γερακια και κατεβηκαν στις πολεις.
 
Μπράβο! Πολύ καλή δουλειά...
Εγώ τα πλαϊνά τα έχω με ψιλό plexi glass.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Και γω την πάτησα πέρυσι και έχασα ένα καναρίνι από γεράκι, από τότε έφτιαξα μόνος μου ένα μεγαλύτερο κλουβί για να βάζω μέσα το άλλο. Ξύλινο, με αρκετά δυνατή μεταλλική σήτα και στην οροφή έβαλα και plexi glass. Και... Ευτυχώς, γιατί την περασμένη εβδομάδα με επισκέφτηκε πάλι ένα γεράκι (κοντά στην Κυψέλη σχετικά, που είπες Γιώργο) στην Ριζούπολη.
 
Γιώργο δυστυχώς, κυκλοφορεί ακόμα και σαν να μην έφτανε αυτό, έκανε την εμφάνιση του και ένα μικρότερο.

Μου έκανε εντύπωση πάντως ότι κόβουν βόλτες προς τα κάτω. Γιατί άραγε;
 
Νομίζω πως είχα διαβάσει στο site της Ελληνικής ορνιθολογικής εταιρίας, ότι έχουν φωλιές στα Τουρκοβούνια Γαλατσίου και πηγαινοέρχονται ως το πάρκο Τρίτση στο Ίλιον λόγω της λίμνης. Μπορεί και να κάνω λάθος δεν θυμάμαι καλά να το επιβεβαιώσω. Πάντως σκέφτομαι να βάλω μια εξωτερική ip camera να βλέπει το κλουβί και να, πορώ να βλέπω τους "επισκέπτες" !
 
Back
Top