Γενικά Γεράκι στο Παγκράτι

Εγγραφή
29 Δεκ 2007
Μηνύματα
29
Πόλη
Αθήνα
Στις οχτώ το πρωί καθως έπινα καφέ και έβλεπα τα καναρίνια μου από το παράθυρο της κουζίνας, στο μπαλκόνι στο πέμπτο όροφο, ένα γεράκι όρμησε σε ένα κλουβί. Ευτυχώς το έδιωξα. Αυτό που μπόρεσα να κάνω, μια και έπρεπε να πάω δουλειά, ήταν να κατεβάσω τη τέντα, μια και κλείνει εντελώς το μπαλκόνι εκτός από μικρά κενά στο πλάι και να κρεμάσω και μια μπουγάδα. Σκέφτομαι να τα βάλω ένα πλέγμα γύρω γύρω και να έχω συνέχεια κατεβασμένη τη τέντα, μια και δε θέλω να τα έχω στη κουζίνα. Και όλα αυτά στο Παγκράτι. Μια φίλη μου στο Μεταξουργείο βρήκε το ένα πουλάκι αποκεφαλισμένο.
 
Στέργιο, επειδή όλοι λίγο πολύ έχουμε βιώσει τραγικές απώλειες με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, θα σου έλεγα να εισαι πολύ προσεκτικός. Θα ήταν καλύτερα όταν λείπεις από το σπίτι και μάλιστα για πολλές ώρες, να μην αφήνεις μόνα τους τα πουλιά στο μπαλκόνι εκτεθειμένα σε ένα σωρό κινδύνους. :)

Εξάλλου για τα μεγάλα αρπαχτικά η απόσταση Παγκράτι- Μεταξουργείο είναι υπόθεση ολίγων μόνο λεπτών. Επειδή οι κίνδυνοι παραμονεύουν και είμαστε υπεύθυνοι για τα πουλάκια που μας συντροφέυουν,... Κάλιο γαιδουρόδενε... Παρά γαιδουρογύρευε!
 
Εγω επειδη εχω παθει ακριβως το ιδιο θα σου προτεινα να βαζεις μεσα τα καναρινια οταν δεν εισαι σπιτι και μολις γυριζεις να τα βγαζεις εξω ωστε να μπορεις να τα προσεχεις.
 
Δεν μπορεις ν αεχεις συνεχεια το νου σου Χρηστο μου... Δυστυχως
πρεπει να προφυλαξεις τα κλουβια!
 
Δεν μπορεις ν αεχεις συνεχεια το νου σου Χρηστο μου... Δυστυχως
πρεπει να προφυλαξεις τα κλουβια!
Εχεις δικιο Κατερινα με συγχωρεις για την παραληψη. Στεργιο αν εχεις την δυνατοτητα να βαλει πλεγμα θα ηταν πολυ καλυτερα και ετσι θα εισαι πιο σιγουρος οτι τιποτα δεν θα σου πειραξει τα καναρινια.
 
Γεια σου Στέργιο.
Εγώ έχω φτιάξει ένα πλαίσιο με σίττα και μόνο έτσι ησύχασε το κεφάλι μου. Το χειρότερο είναι ότι τα γεράκια αν μάθουν μια φορά ότι υπάρχει κάπου φαί δεν τους βγαίνει απ'το μυαλό. Ξανάρχονται μέχρι να τους δωθεί η ευκαιρία.
Τα λέμε
 
να βαλεις οπωςδηποτε πλεγμα γυρω γυρω γιατι τα αρπακτικα πουλια {γερακια, κουκουβαγιες}ειναι παρα μα παρα πολυ παρατηρητικα, θα βρουν τροπο να μπουν και απο το πιο μικρο ανοιγμα
 
ο φιλος μας saxa εχει δικιο οταν βρουν ενα μερος με φαι δεν υπαρχει περιπτωση να μην ξαναγυρισει για αυτο πρεπει να φτιαξεις μια πατεντα ωστε να προφυλασεις τα πουλια κατα την διαρκεια της ημερας και κυριος τις ωρες που λειπεις παντως να ξερεις οτι οι τεντες δεν μπορουν να εμποδισουν ενα τοσο γρηγορο και ευλιγυστο αρπακτικο.
 
Τυχερος εισαι φιλε το γερακι ορμαει αστραπιαια και αν κανενα πουλι ειναι κοντα στα σιδερα το αποτελειωνει αμεσως

εγω εχω το πλεονεκτημα στο μπαλκονι μου απο τη δεξια πλευρα να εχω τοιχο, απο την αριστερη πλευρα και στο κεντρο εχω τεντες κατεβασμενες συνεχως γιατι οι κουκουβαγιες παραμονευουν και αρκετες νυχτες βλεπω δυο μαλλον ζευγαρι ειναι πανω στην κεραια της απεναντι πολυκατοικιας γυρω στα 50 μετρα
 
Ειναι τραγικες περιπτωσεις αυτες. Εμενα γερακι καταφερε να μου σκοτωσει 16 πουλια (καρδερινες και φλωρια) σε κλουβα εξωτερικη μεγαλη. Η μονη λυση ηταν να βαλω και δευτερο πλεγμα σε αποσταση απο το προηγουμενο. Και οπως λεει ο saxa δεν υσηχαζουν εαν δεν πετυχουν το στοχο τους προχθες επανηλθε αλλα την πατησε.
 
Σας ευχαριστώ όλους για τιςσυμβουλές σας. Τα έχω ασφαλίσει όσο καλύτερα μπορω σε μέρος που δεν έχουν οπτική επαφή με τα αρπακτικά του ουρανπύ. Βέβαια δεν έχω και εγώ οπτική επαφή όπως απολάμβανα πριν να έχω, όμως τα ακούω. Προέχει η δική τους σωστή επιβίωση.
 
που ακριβος τα εβαλες οταν λες οτι δεν εχουν οπτικη επαφη με τα αρπακτικα τι εννοεις;
 
Back
Top