Διατροφή Γιαούρτι και μελί ως φυσικά προβιοτικά στα καναρίνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης PRO
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

PRO

PB Member
Εγγραφή
7 Ιουν 2007
Μηνύματα
248
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Εχω ακουσει την αποψη οτι το γιαουρτι και το μελι αποτελουν φυσικα ποβιοτικα για τον ανθρωπινο οργανισμο. Θα ηθελα, οποιος/α θελει, να καταθεσει την γνωμη του/της σχετικα με το αν εχουν την ιδια αξια για τα καναρινια ως προβιοτικα καθως και αν εχουν την ιδια αξια(μεγαλυτερη, μικροτερη) σε σχεση με τα ετοιμα σκευασματα προβιοτικων.
 
Δεν ξέρω αν το μέλι έχει δράση προβιωτικού αλλά το χρησιμοποιώ
αρκετές φορές(διαλυμένο σε χλυαρό νερό), στην παρασκευή της
αυγοτροφής μου. Για το γιαούρτι νομίζω οτι δεν μπορεί να παίξει αυτόν
τον ρόλο καθώς δεν μπορεί να αφομοιωθεί απο τον οργανισμό τους.
 
συμφωνώ με τον φίλο μου τον Μάκη. Το μέλι κάνει καλό στα καναρίνια και εγώ το χρησιμοποιώ στην αυγοτροφή και στα στικ που φτιάχνω εξάλλου σε πολλές τροφές του εμπορίου αναγράφεται το μέλι στην ετικέτα. Πάντως τους αρέσει και κάνουν σαν τρελά για αυτό. Βέβαια στον άνθρωπο αυτός ο συνδιασμός μαζί και με καρύδια δημιουργεί και αλλες παρενέργιες που πολύ αμφιβάλω να γίνεται και στα καναρίνια.
 
Κεγω οπως λεει κ ο Μακης εχω διαβασει οτι το ασβεστιο δεν το απορροφουν τα πουλακια οποτε δε ξερω εαν τους προσφερει κατι το γαλα, η αν τα πειραζει. Βεβαια διαβαζοντας σε ενα ξενο σαιτ για τα παραδεισια μου ειδα οτι ως καλη πηγη βιταμινων ανεφερε ψωμι βουτηγμενο σε γαλα η σε πορτοκαλαδα. Αυτο με τη πορτοκαλαδα θα το κανω, αυτο με το γαλα με παραξενεψε παντως. Γιαυτο το αναφερω εδω.
 
θα ηθελα να ρωτησω κατι που ειναι λιγο εκτος θεματος εχω ακουσει οτι το μελι χωνευετε δυσκολα απο τον οργανισμο των καναρινιων αυτο ισχυει;
 
Δε νομιζω οτι το μελι χωνευεται δυσκολα απο τα καναρινια, ειδικα οταν διαλυεται σε μειγμα αυγοτροφης η σε σπορους. Και ως επει των πλειστων εμπεριεχεται κατα κορων σε αυγοτροφες και σπορους του εμποριου.
 
Back
Top