Διατροφή Γιαούρτι στην διατροφή του Αφρικα grey

Πόλη
Αθήνα
θα ήθελα να σας ρωτήσω αν επιτρέπετε το γιαούρτι στη διατροφή των παπαγάλων...
Γιατί ο μικρούλης μου τρελαίνετε για γιαούρτι. Περίπου τρώει ένα με δυο κουταλάκια του γλυκού... (όταν τρώω εγώ,όχι κάθε μέρα).

Σας ευχαριστώ εκ' τον προτέρων 🙂

Ναι γιαούρτι είναι καλό για παπαγάλοι, αλλά δεν πάρα πολύ. Η δραστική βακτηρίδια στο γιαούρτι μπορεί να είναι επωφελής για το πεπτικό σύστημα. Ο κτηνίατρος συστήνει λίγο γιαούρτι μετά από ένα πουλί έχει τελειώσει τη λήψη αντιβιοτικών.

Είναι καλύτερα αν το γιαούρτι δεν έχει προστεθεί ζάχαρη. Απλό το γιαούρτι είναι καλύτερο.

Ναι γιαούρτι είναι καλό για παπαγάλοι, αλλά δεν πάρα πολύ. Η δραστική βακτηρίδια στο γιαούρτι μπορεί να είναι επωφελής για το πεπτικό σύστημα. Ο κτηνίατρος συστήνει λίγο γιαούρτι μετά από ένα πουλί έχει τελειώσει τη λήψη αντιβιοτικών.

Είναι καλύτερα αν το γιαούρτι δεν έχει προστεθεί ζάχαρη. Απλό το γιαούρτι είναι καλύτερο.
σε ευχαριστω παρα πολυ jamieo :D

Στο βιβλίο που έχω για τους African Grey γράφει ότι λίγο γιαούρτη με σκόρδο μέσα! ( ναι 'ετσι γράφει ) είναι πολύ καλό και ωφελεί.. Αλλά με μέτρο εννοείτε!

Βιβλιογραφία: - Τhe African Grey, Julie Rach, Διατροφή - Πρωτεϊνες, σελ. 55, "... μπορείτε να προσφέρετε τυρί κότατζ, άγλυκο γιαούρτι ή τυρί με λίγα λιπαρά... Μη δίνετε όμως υπερβολικά πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα, επειδή το πεπτικό σύστημα του πουλιού δεν διαθέτει το ένζυμο λακτάση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να τα αφομοιώσει πλήρως".
- Αφρικανικός Γκρι Παπαγάλος, Νatasha Schnelder-Bouman, σελ. 31 "Το φυσικό γιαούρτι (σε μικρές ποσότητες) κάνει καλό στο έντερο. Εάν το βρίσκει κάπως ξινό, μπορείτε να το ανακατέψετε με μια μπανάνα ή λίγο σιρόπι".

ο πιπικος τρελαινεται για γιαουρτι με μελι

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Απίστευτος ο Πιπίκος! Μπράβο σας! (Θα ξαναπροσπαθήσω κι'εγώ να του δώσω, ζήλεψα τώρα!)

φυσικα πρωτα τρωει ο αρχοντας και μετα εγω..
αμα με δει να βαζω κατι να φαω και δε του δωσω παθαινει σοκ..

, αμα με δει να βαζω κατι να φαω και δε του δωσω παθαινει σοκ..

Μια απο τα ιδια κι εδω... :D θα το ξαναδοκιμασω κι εγω διοτι την πρωτη φορα βουτηξε το ραμφος του και επειδη τον παραξενεψε η υφη του γιαουρτιου την πληρωσε ο τοιχος...

μπορουμε να δινουμε και στα κοκατιλ ή μιλαμε μονο για ζακο;

Φαντάζομαι ότι όλοι οι μεγάλοι παπαγάλοι αφού έχουν υψηλές διατροφικές απαιτήσεις, τους κάνει καλό.. 😉

Στο δικό μου δίνω μία μεγάλη κουταλιά της σούπας αλλά χωρίς οτιδήποτε γλυκό, γιατί κινδυνεύει από ασθένειες. Στη φύση τα φρούτα τα τρώνε άγουρα. Προσοχή γιατί κινδυνεύουν από μύκητες. Όταν τρώω κάτι γλυκό, πηγαίνω αλλού, για να μη με δει και ορμήσει!

μπορουμε να δινουμε και στα κοκατιλ ή μιλαμε μονο για ζακο;

Ο Ρόκο τρώει γιαούρτι με μέλι (όχι κάθε μέρα βέβαια και όχι παραπάνω από μισό κουταλάκι γλυκού) από 6 μηνών. Μάλιστα καταλαβαίνει τον ήχο από το βάζο του μελιού και μέχρι να ετοιμαστεί το... επιδόρπιο κάνει όλες τις φωνούλες που ξέρει. Και, Θόδωρε μην ανησυχείς, και γω δεύτερος έρχομαι σαν κι εσένα!

χαιρετώ.. Εγώ χτες του έδωσα μισό κουταλάκι του γλυκού και με λίγο σκόρδο( για το στομάχι ) μέσα! το έφαγε ευχάριστα!

Back