Γενικά Γιατί δεν έχουν κελαηδήσει ακόμη;

giwrgoskanar

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2017
Μηνύματα
120
Πόλη
Καρδίτσα
καλησπερα φιλοι μου, μετα απο πολυ καιρο γραφω παλι αυτο το ποστ, για να σας πω οτι το φθινοπωρο που ειχα αγορασει 1 ζευγαρι κοκκινα λιποχρωμικα και 1 ζευγαρι gloster τα αρσενικα δεν εχουνε κελαηδησει ακομη. Μπορειτε να μου πειτε γιατι και τι μπορει να φταιει; Τα εχω σε ζευγαρωστρες με χωρισμα στην μεση και βλεπονται κανονικα. Η τροφη τους ειναι σπορια, ασβεστιο λιγα πρασινα και που και που λιγη αυγοτροφη. Ουτε ο bianco δεν εχει κελαηδησει ακομη(για οσους θυμουνται τον bianco).
 
Δυστυχώς τον Βlanco δεν τον θυμάμαι, αλλά αυτό που ξέρω να σου πω είναι ότι άπαξ και βλέπονται αρσενικά με θηλυκά το κελάηδημα μειώνεται.
 
Τα εχω σε ζευγαρωστρες με χωρισμα στην μεση και βλεπονται κανονικα.
Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις το λόγο που τα πουλιά είναι σε ζευγαρώστρες που βλέπονται αυτή την εποχή;
Τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις;
Ποιος σε συμβούλεψε για κάτι τέτοιο αρχές Δεκέμβρη;

Γιατί δεν κελαηδούν.
Το γεγονός πως βλέπονται έχει απόλυτα ανασταλτικό λόγο στο κελάηδημα.
Το κελάηδημα τα καναρίνια το χρησιμοποιούν αρχικά ως όπλο επικράτησης έναντι των υπολοίπων σε μια "περιοχή" προκειμένου να πετύχουν την επιλογή τους από τα θηλυκά ώστε να διαιωνιστούν τα γονίδιά τους.
Όσο πιο όμορφα και δυνατά κελαηδήσει ένα καναρίνι τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να επιλεγεί από το θηλυκό για αναπαραγωγή και με αυτόν τον τρόπο διαιωνίζονται μόνο τα καλλίφωνα, τα γερά και δυνατά καναρίνια βοηθώντας στην εξέλιξη του είδους τους.
Όταν τα πουλιά φτάσουν σε οπτική επαφή... σταματούν τα πολλά κελαηδήματα και ακολουθούν οπτικά σήματα και κινήσεις επικράτησης, απειλής κλπ...
Αν θες λοιπόν εσύ καναρίνια να κελαηδούν... θα τα κρατήσεις χώρια χωρίς καμία οπτική επαφή.
Αν επίσης όπως υποψιάζομαι θέλεις επιτυχημένη αναπαραγωγή... τότε θα πας μακρυά τα θηλυκά σου.. σε άλλο μέρος... χωρίς πολύ φως.
Γιατί αν συνεχίσεις έτσι.. Κάποια στιγμή θα έχεις πολλά αυγά... αλλά άσπερμα και συνεπώς δε θα δεις νεοσσούς.
 
Τα εχω σε ζευγαρωστρες και βλεπονται, διοτι δεν εχω την πολυτελεια του χωρου για να βαλω το καθενα σε δικο του κλουβι. Οποτε απο αυριο να βαλω κατι στο χωρισμα ωστε να μην βλεπονται; Την διατροφη τους για την αναπαραγωγη θα την ξεκινησω τον επομενο μηνα.
 
Τα εχω σε ζευγαρωστρες και βλεπονται, διοτι δεν εχω την πολυτελεια του χωρου για να βαλω το καθενα σε δικο του κλουβι. Οποτε απο αυριο να βαλω κατι στο χωρισμα ωστε να μην βλεπονται; Την διατροφη τους για την αναπαραγωγη θα την ξεκινησω τον επομενο μηνα.
Γιώργο, δεν ειναι δυνατό να μην εχεις την πολυτέλεια του χώρου και να προσδοκεις γέννες. Γέννα σημαίνει περισσότερα πουλιά, κι επομένως η πολυτέλεια του χώρου θα πρεπει να ειναι δεδομένη.
Επίσης, δεν ειναι σωστό το καθε καναρινι να διαμένει σε τόσο μικρό χώρο όσο μισή ζευγαρωστρα. Δεν περνά καθόλου καλά, δεν ανοίγει καν τα φτερά του.
Και τέλος, δεν γίνεται να αρχίσεις διατροφική προετοιμασία τον άλλον μήνα, γιατι θα ειναι πολυ νωρίς, με αποτέλεσμα ενδεχόμενες άσπορες γέννες, θάνατος μικρών απο υποσιτισμό, μια και η διάρκεια της ημέρας σε δύο μήνες θα ειναι ακόμα μικρή και άπειρες γέννες έως τον Ιούνιο, που θα σου εξαντλήσουν τις θηλυκές.
Αν δεν εχεις λοιπόν χώρο, μην κρατάς δυστυχισμένες υπάρξεις στην ακαμψία των max 30 εκατοστών και δώσε το ενα ζευγάρι σου κάπου αλλού που θα εχει χώρο και μην κανεις αναπαραγωγή.
 
Τελη του ιανουαριου σκεφτομαι να τα ετοιμασω για αναπαραγωγη και μεχρι που να βγαλω το χωρισμα θα περασουν αλλα 20 μερες τουλαχιστον. Επιθυμω γεννες διοτι εχω 1 μεγαλη κλουβα πτησης θα βαζω εκει τα μικρα που θα βγαλω μεχρι να τα δωσω δεν θα τα κραατησω ολα.η αναπαραγωγη θα γινει μεσα στο σπιτι και φως θα τους παρεχω οσο χρειαζονται και μεχρι 2 γεννες θα τα βαζω να κανουν δεν θα τα βαζω παραπανω. Και το καλοκαιρι αυτο θα τα φτιαξω δικο τους χωρο αν ολα πανε καλα.Απλα φετος ξεκινησα γιαυτο δεν τα εχω ολα ακομα ετοιμα(χωρο και πολλα κλουβια).
 
Με άλλα λόγια, τέλη Απριλίου θα έχεις τον χώρο - τη μεγάλη κλούβα; Γιατί τότε, αν πάνε όλα καλά, θα έχεις και τα μωρά από την πρώτη γέννα έτοιμα να μπουν στην κλούβα. Διαφορετικά, πώς θα προχωρήσεις σε 2η γέννα με τόσα πουλιά μέσα στη ζευγαρώστρα;
Αν θέλεις, διάβασε... https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/
Και μια και μιλάς για εσωτερική εκτροφή, διάβασε επίσης...
https://community.petbirds.gr/threa...-του-χώρου-στην-αναπαραγωγή-των-πτηνών.30251/
 
Back
Top