Αναπαραγωγή Γιατί δεν γεννάνε τα μπάτζι μου;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Rozeta
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Rozeta

Banned
Πόλη
Αθήνα
Γειά σας, εγώ έχω άνα ζευγάρι μπάτσι, τα οποία δεν πατάνε το πόδι τους στην φωλιά τους, αν και την έχω μόνιμα..η φωλιά θέλει υλικό η σκέτη; Μα γιατί δέν ζευγαρώνουν; και γιατί δεν τρώνε καθόλου φρούτα και λαχανικά; 😕

Πόσο καιρό τα έχεις; Εισαι σίγουρη οτι είναι ζευγάρι και οτι είναι σε ώριμη αναπαραγωγική ηλικία;

Η φωλιά πρέπει να είναι κλειστού τυπου, εξωτερική, και από υλικό δεν χρειάζεται κατι ιδιαιτερο. Αν χρειαστεί όταν ερθει η ωρα θα την γεμίσει η θηλυκιά με φτεράκια.

Για τα φρούτα και τα λαχανικά, μην απογοητέυεσαι, συμβαίνει συχνά. Προσπάθησε να τους προσφέρεις μεγάλη ποικιλία και κανε υπομονή, καποια στιγμή θα δοκιμάσουν. Αν πιστεύεις οτι δεν παιρνουν τις απαραίτητες βιταμίνες, δώσε συμπλήρωμα υγρών βιταμινών στο νερό τους. Επίσης δώσε σουπιοκόκκαλο και γκρίτ!

Ευχαριστώ για την απάντηση, τα έχω απο τον Ιούλιο, η θηλυκιά αρχίζει και βγάζει φτερά, λες να είναι γιατι θα γεννήσει;

Βγαζει φτερά; Μηπως εννοείς οτι αλλάζει το φτέρωμά της, δηλαδή έχει πτερόρροια; Βλέπεις πολλά πουπουλα και φτερά καθημερινά ή 3-4 σκόρπια; Αν οντως εχει πτερόρροια δεν θα γεννήσει σε αυτή την φάση. Οποτε υπομονή!

Ενίσχυσε την διατροφή τους με υγρές πολυβιταμίνες. 🙂

Συμφωνώ με την Georgina. Τα μπάτζι συνήθως περνούν μια μικρή πτερόροια τέλη Φεβ αρχές Μαρ (τώρα λόγω θερμοκρασιών πιθανό νωρίτερα). Για να ζευγαρώσουν θέλει υπομονή και σωστή προετοιμασία. Αν δε χορηγείς πολυβιταμίνες, ασβέστιο (σουπιοκόκαλο), αυτροφή ή αυγό και δεν τα έχεις σε ήσυχο μέρος με συνθήκες φωτός 07:00-20:00 τότε δε θα ζευγαρώσουν. Η φωλιά για τα μπάτζι πρέπει να είναι πεντακάθαρη. Ότι και να βάλεις η θυλικιά θα το απομακρύνει. Για τη φωλιά μπορείς να δει και εδώ:
Κατασκευή Φωλιάς για Παπαγαλάκια

Τα δικά μου μπάτζι εκτός το ότι αφήνουν άσπρα πούπουλα αρκετά,τώρα αφήνουν και φτερά, εκτός το ότι μπορεί να είναι η εποχή τους μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι τις μέρες που είχε αρκετό κρύο να είχα μέσα στο σπίτι και απορυθμίστηκε το βιολογικό τους ρολοϊ;

Eπίσης αυγοτροφή τους βάζω μόνιμα καθώς και αυγό αλλά δεν το τρώνε!

Eπίσης αυγοτροφή τους βάζω μόνιμα καθώς και αυγό αλλά δεν το τρώνε!
Ούτε τα δικά μου. Τους βάζω 2 φορές την εβδομάδα και τσιμπολογάνε λίγο και μετά την παρατάνε. Αν τα βάζεις μέσα έξω είναι ότι χειρότερο μπορείς να τους κάνεις, ειδικά σε παπαγαλάκια. Νομίζω ότι αν τα έχεις έξω αυτή την εποχή πολύ δύσκολα θα δεις απογόνους. Δοκίμασε να τα έχεις μέσα και σιγά - σιγά λόγω αλλαγής θερμοκρασίας θα σταθεροποιηθεί η μικρή πτερόρροια που έχουν (αν οφείλεται στο μέσα έξω) και ξεκίνα προετοιμασία για την αναπαραγωγή.
Το Θυλικό όταν πυρώσει το χαλινό από καφέ ανοιχτό γίνεται καφέ πολύ σκούρο και μωβίζει λίγο.
τώρα αφήνουν και φτερά,
Ψάξε μήπως οφείλεται και σε άλλους παράγοντες (πχ ψείρες) ή καβγάδες.

ότι τις μέρες που είχε αρκετό κρύο να είχα μέσα στο σπίτι και απορυθμίστηκε το βιολογικό τους ρολοϊ;
Ενοείται! Φαντάσου τον εαυτό σου με μπουφάν ι ξαφνικά να κυκλοφορείς με αυτό μέσα στο σπίτι με καλοριφέρ ανοιχτό.

1

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, τα λυπάμε να είναι όλο μέσα, γιατί οταν τα βγάζω έξω ειναι μες την καλή χαρά.. Αλλά αν πρέπει να είναι μέσα.. Τι να κάνω θα τα αφήσω..ψείρες δεν έχουν, δεν καυγαδίζουν.. Τι είναι το χαλινό?🙄

Χαλινό είναι η χρωματιστή λωρίδα πάνω στο ράμφος όπου είναι τα ρουθούνια. Στα αρσενικά μικρά είναι ροζ κ΄στα ενήλικα είναι μπλέ. Αντίθετα στα θυλικά μικρά είναι αρχικά γαλάζιο με λευκούς κύκλους γύρω από τα ρουθούνια, μετά μπεζ και όταν το θυλικό είναι έτοιμο για αναπαραγωγή γίνεται σκούρο καφέ

παιδιά και τα δικά μου τα παπαγαλάκια ακόμα δεν έχουν κάνει τίποτα αν και τα έχω από το καλοκαίρι μαζί και φαίνονται αρκετά ερωτευμένα αν κρίνω τα παιχνίδια του αρσενικού προς την θυλικια! Τους έχω φτιάξει κλουβί με εξωτερική φώλια αλλά δεν έχω δει ποτέ να μπαίνουν μέσα... και όσο για της βιταμίνες δεν τους έχω δώσει ποτέ μόνο τροφή και πολύ μαρούλι το τρώνε παρά πολύ και είναι και παράγωγης μου βιολογικό! Τι πρέπει να κάνω για να είναι πιο ιδανικές οι συνθήκες να ζευγαρώσουν;

και όσο για της βιταμίνες δεν τους έχω δώσει ποτέ μόνο τροφή και πολύ μαρούλι
Λάθος ν 1. Πολυβιταμίνες χρειάζονται τουλάχιστο 3 ημέρες το μήνα. Για να πυρώσουν (περιληπτικά) πρέπει να αυξηθεί η θερμοκρασία που διαβιώνουν (κοντά στους 20 βαθμούς), να μεγαλώσει τεχνικά η ημέρα (07:00 - 20:00), να τους δίνεις καθημερινά αυγό/αυγοτροφή και συμπληρώματα πλούσια σε βιταμίνες και ασβέστιο και τέλος υπομονή. Εμπειρικά πάντως τα δικά μου πέρισυ πυρώσαν τον Απρ. σύμφωνα με τις κανονικές συνθήκες διαβίωσης και έναρξη προετοιμασίας τον Μαρ.
Διάβασε :
Πρόγραμμα Προετοιμασίας Orlux
https://community.petbirds.gr/threads/Προετοιμασία-για-ζευγάρωμα.1507/

και φτιάξε ένα δικόσου βασισμένο σε αυτά που έχεις και στο είδος του πουλιού. Οι ανάγκες παραμένουν οι ίδιες.

ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Απο αυριο πολυβιταμινες και αυγο. Οσο για την θερμοκρασια δεν μπορω να κανω και πολλα γιατι το κλουβι που τα εχω ειναι μονιμα εξω και για το φως το μονο που κανω ειναι να τους εχω μια λαμπα στον χωρο που ειναι το βραδυ.

Back