Φροντίδα Γιατί δεν κάνουν μπάνιο;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Don_Gr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλισπερα σε ολους! Εχω πεντε καναρινια, 2 θυλικα και 3 αρσενικα. Ολο τον χρονο κανανε μπάνιο κανονικά στισ μπανιερίτσες τους. Τώρα που καλοκαίριασε και εχει 40 βαθμούς όμως, τους βάζω τις μπανίερες και ούτε καν τις πλησιάζουν παρόλο που υποφέρουν απο την ζέστη. Με έχουν απογοητεύσει με την ηλιθιότητα τους πάνω που είχα αρχίσει να πιστεύω οτι είχα έξυπνα πουλάκια. Μπορεί να μου πεί κανείς τι μπορεί να φταίει, και τί μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 😕

Καταρχην καλως ηρθες!

Δεν υπαρχει λογος να εκνευριζεσαι η να απογοητευσαι με τα πουλια! Αφου εσυ τους προσφερεις καθαρο νερο σε καθαρη μπανιερα καθε μερα και το ανανεωνεις συχνα για να ειναι δροσερο και καθαρο και η μπανιερα ειναι ευκολα προσβασιμη χωρις να θελει ακροβατικη κινηση για να τη φτασει το πουλι, τοτε ειναι θεμα δικης τους επιλογης το αν τελικα θα κανουνε μπανιο η οχι... 😉

Το γιατί δεν πλησιάζουν το νερό δεν ξέρω όσο για το τι να κάνεις είναι απλό πάρε ένα βαποριζατέρ και βρέξε τα, αλλά πρόσεξε να μην τα βρέξεις με πίεση και δεύτερο το βαποριζατέρ να είναι καινούργιο και να το έχεις μόνο για τα πουλιά.
Ελπίζω να βοήθησα.

• Like
Αντιδράσεις: Don_Gr
Μαλλον δεν τα γνωριζεις αρκετα.. Ειναι πανεξυπνα ολα τους χωρις αμφιβολια. Σκεψου ναμασταν στην θεση τους και ποσο θα καναμε να προσαρμοστουμε.. Επισης μην ξεχνας την διαφορετικοτητα του καθενος πλασματος ξεχωριστα αλλα και οτι επηρεαζονται το ενα απο το αλλο. Πιστευω οτι για καποιο λογο φοβουνται.. Κατι δεν τους αρεσει, η γνωμη μου ειναι να δοκιμασεις να αφαιρεσεις για μια δυο μερες ολα τα μπανακια και να επαναφερεις μονο το ενα στο κλουβι με τα πιο ζωηρα ή θαραλλεα σαν χαρακτηρες. Δεν αναφερεις αν ειναι σε κοινο χωρο και εχουν οπτικη επαφη αλλα το υποθετω.Φυσικα ολοι μαθαινουμε απο τους μικρους μας φιλους τοσα πραγματα μας εκπλησσουν συνεχως αυτος ειναι και ο λογος για την προταση. Πες μας αν αλλαξει κατι! 🙂

Καλημέρα.
Με έχουν απογοητεύσει με την ηλιθιότητα τους πάνω που είχα αρχίσει να πιστεύω οτι είχα έξυπνα πουλάκια.
Φίλε ( ; ), Βαγγέλη. Με αυτή σου τη φράση και μόνο, καταλαβαίνει κάποιος που τη διαβάζει, πόσο έξυπνος είσαι εσύ!
Η παρέα μας όταν έχει αναπνοή και κατά συνέπεια, ζωή, ανήκει στο ζωικό βασίλειο, εξαιρουμένων των ανθρώπων.
τα έχουμε επιλέξει για παρέα μας, και όχι αυτά εμάς, λειτουργούν - ζούν για την επιβίωση και τη διαιώνιση του είδους τους και μόνο!
Αυτά ξέρουν από ένστικτο πότε έχουν ανάγκη, τροφής, νερού, συντρόφου, spa, κλπ.
Με συγχωρείς για το δηκτικό τρόπο μου, αλλά δεν είναι δυνατόν, να περιμένει ποτέ κανένας, να σκέφτεται ένα πτηνό και δή ένα καναρίνι, με την λογική του ανθρώπου.
Άλλωστε τα μόνα όντα που έχουν λογική είναι ο Άνθρωπος, και ο άνθρωπος.
Κι εκεί παίζει η διαφορά όπως στο IQ.
Άλλη η λογική η δική μου, άλλη η δική σου, άλλη των υπολοίπων, δυστυχώς.
Φιλικά ιν ντίιντ,

Γενικοτερα τα πουλια ξερουν που υπαρχει νερο και αν πραγματικα θελησουν να κανουν μπανιο σε αυτο θα κανουν γιατι πολυ απλα ζεστενονται. Το μπανιο στα πουλια δεν ειναι υποχρεωτικο ομως πρεπει να υπαρχει σε περιπτωση που μπορει να θελησουν να κανουν μπανιο. Και ερχομαι σε αυτο που ειπα παραπανω... Αν ενα πουλι θελει να κανει μπανιο μπορει να βαλει και το κεφαλι του μεσα στην ποτιστρα κατι το οποιο δειχνει τη προδιαθεση του σε αυτο. Δεν πιστευω οτι μπορεις ο ιδιος να κρινεις το αν τα πουλια σκανε απο τη ζεστη γιατι δεν εισαι στη θεση τους αρα δεν μπορεις να τα υποχρεωσεις να κανουν μπανιο αν ομως θελεις τοσο πολυ να δεις τα καναρινακια σου βρεγμενα μπορεις οπως προαναφερθηκε να χρησιμοποιησεις ενα βαποριζατερ δηλαδη το μπουκαλι που περιεχει το αζαξ π.χ. Επισης δεν μπορεις να τα αποκαλεις ηλιθια καθως και πολλοι ανθρωποι εχουν επι καθημερινης βασης μπανιο στο σπιτι τους αλλα δεν το χρησιμοποιουν σχεδον ποτε. Τελικα δηλαδη ειναι θεμα επιλογης. Επισης σκεψου και την πιθανοτητα να μην ειναι εξοικειωμενα η κατι να τα φοβιζει στην μπανιερα, αν και κατα τη γνωμη μου οταν θα θελουν θα κανουν.

Καραλης Φιλιππος

• Like
Αντιδράσεις: Don_Gr
Και πάλι καλησπέρα σε όλους! Νομίζω οτι κάθε ζωντανός οργανισμός κάνοντας 39 και 40 βαθμούς αν έβρισκε μπροστά του δροσερό νεράκι θα έκανε μία βουτιά άσχετα με το IQ του! Τα καναρινάκια μου μέχρι την άνοιξη κάνανε κάνονικά μπάνιο, με το που μπήκε το καλοκαίρι... Πάπαλα! Δέν ξέρω τι μπορεί να φταίει και στεναχωριέμαι που τα βλέπω να ταλαιπωριούνται έτσι.Αναπνέουν απο το στόμα και έχουν όλη μέρα τα φτερά τους ανοιχτά. Θα ακολουθήσω μάλλον την συμβουλή της Franias την οποία ομολογουμένος δεν την είχα σκεφτεί. Τα κλουβιά τα έχω σε εξωτερικό χώρο αλλα τα πουλάκια δεν έχουν οπτική επαφή μεταξή τους παρά μόνο ακουστική.Αν και τώρα τελευταία δεν πολυκελαιδούν λόγο τις πτερροροίας. Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και εύχομαι στην επόμενη απορροία μου να μου φερθήτε λίγο πιό απαλά!
Μ.Φ.Χ Don

Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους παρά μόνο για μένα, κάθε φορά που αποφασίζω να τα μπανιάρω βάζω στις κλούβες πιάτα αλουμινίου και συνήθως ένα–ένα δυο–δυο πάνε και μπανιάρονται για τα υπόλοιπα κλουβιά επειδή τα πορτάκια είναι μικρά αναγκάζομαι να τα ψεκάζω με ένα ψεκαστήρα.
Να σας πληροφορήσω το λοιπόν ότι όχι μόνο δεν τα ενοχλεί αλλά ανάλογα και με τα κέφια τους πάνε και στήνονται μπροστά στο στόμιο, αυτή η δουλειά γίνεται τουλάχιστον δύο τρεις φορές την εβδομάδα.

ΥΓ: Είναι σκέτη τρέλα να τα βλέπεις να πλατσουρίζουναι μέσα στα νερά.

καλέ μου φίλε καλησπέρα...όλα τα παραπάνω που σου είπαν οι φίλοι του forum είναι πάρα πολύ σωστά και πολύ χρήσιμα.Απλά ακούστηκε λίγο άσχημα η έκφραση σου,ωστόσο καταλαβαίνουμε όλοι ότι προέρχεται από την απογοήτευση σουκαι είμαι σίγουρη ότι κανένας δεν είχε σκοπό να σε προσβάλει. Δείξε λίγη υπομονή, δοκίμασε να τους αλλάξεις μπανιεριτσες και φρόντισε το κάθε ένα να έχει τη δική του. Δοκίμασε να πάρεις κάποια άλλη μπανιερά,ίσως με διαφορετικό χρώμα η σχήμα, για να τους προκαλέσεις το ενδιαφέρον, εγώ έχω βάλει από πάνω κλαδάκια με πρασινάδα. Στην περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι, πρέπει απαραίτητα να τα ψεκάσεις, γιατί το μπάνιο αυτή την εποχή με την πτεροροια επιβάλλεται εφόσον βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών πτερών και στην αντικατάσταση τους με τα καινούρια.
Καλώς ορθές στο forum και καλή περιήγηση.
Για οτιδήποτε εδώ είμαστε πάλι!

φιλικα :)

ΥΓ. Αν τα εχεις σε μικρου μηκους κλουβια καλο θα ηταν να τα βαλεις σε ενα μεγαλυτερο για να μπορουν να πετουν.

Φίλε Βαγγέλη δεν ξέρω πολλά πράγματα από καναρίνια γιατί δεν είχα ποτέ, έχω όμως περιστέρια που είναι και αυτά πουλιά. Εμείς οι περιστεράδες όταν βάζουμε την μπανιέρα για τα περιστέρια να κάνουν μπάνιο και παρατηρούμε κάποιο ή κάποια περιστέρια να μην κάνουν μπάνιο μας ''μπαίνουν ψύλοι στα αφτιά'' ότι κάτι έχει το περιστέρι (κάποια αρρώστια) δεν μου άρεσε αυτό που είπες ότι αναπνέουν με ανοικτό το στόμα, για ψάχτω σε παρακαλώ.

Lazaros,

Otan kani sesti o anthropos ksekinisi na idronei. To idrotas pou exatmisetai drosisi to soma.

To pouli den exei idrotopoios adenes, gia afto anoigoi to stoma kai ksekinisi na anapnepsi grigora. Etsi to pouli kataferei gia na drosisi o soma tou. Einai entelos phisiko san na idronoume emeis.

Exo poulia pou kanoune banio, kai exo Poulia pou den aresoune to banio. Tous fino me to gousto tous. An apofasane na min kanoune banio, pistebo exoune to logo tous.

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Ναι Αλέξανδρε το ξέρω και συμφωνώ και μακάρι να είναι αυτό που λες, αλλά ας το ψάξει μήπως είναι και τίποτα άλλο, δεν χάνει τίποτα.

Καλισπερα σε ολους! Εχω πεντε καναρινια, 2 θυλικα και 3 αρσενικα. Ολο τον χρονο κανανε μπάνιο κανονικά στισ μπανιερίτσες τους. Τώρα που καλοκαίριασε και εχει 40 βαθμούς όμως, τους βάζω τις μπανίερες και ούτε καν τις πλησιάζουν παρόλο που υποφέρουν απο την ζέστη. Μπορεί να μου πεί κανείς τι μπορεί να φταίει, και τί μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 😕

-Μια τηλεγραφική πρόταση.
Βάλε τους μπανάκι στις 8.00 το πρωί.
-Περιμένω, νέα σου. 🙂

Έχει δίκαιο ο Μάκης πρωίνες ώρες 7-8 κάνουν το μπανιο τους πιο ευχάριστα (το ζητάνε).

Η δικιά μου η καρδερίνα τη μπανιέρα την έχει μόνο για τουαλέτα αλλά σήμερα δοκίμασα να γεμίσω την αυγοθήκη της με νερό και επιτέλους μετά από δύο μήνες που την έχω έκανε εκεί το πρώτο μπανάκι της και πολύ το φχαριστιότανε! Τα ίδια έκανε αργότερα και το καινούριο μου καναρινάκι, άρα κάτι τα ενοχλεί στις μπανιέρες τους. Θα ψάξω για εντελώς διαφορετικές. 😉

Κι εγώ συμφωνώ με τον Μάκη γιατί ανακάλυψα ότι και τοδικόμου καναρίνι που νόμιζα ότι δεν βουτάει στο μπανάκι, τσαλαβουταει στις 7 το πρωί και το ευχαριστιέται φωνάζοντας κιόλας. Κι εγώ ακούγοντας τις φωνές έτρεξα μήπως το έτρωγε κανενα αλλο πουλι-ήμασταν εξοχη-και τονείδα παπακι.

Back