Γενικά Γιατί δεν κελαιδάει;

Αλεξία

PB Member
Πόλη
Γλυφάδα
Το Πάσχα όταν αγόρασα το καναρίνι αφού ήταν στρεσαρισμένο κανά δύο μέρες την δεύτερη μέρα εκεί που έφτιαχνα φραπέ στην φραπιέρα τον άκουσα να κελαιδάει (ήταν μέσα στο σπίτι), και πάντα κελαιδούσε, τώρα όταν τον έχω μέσα δεν μου κελαιδάει (δηλ σήμερα) ξέρει κανείς να μου πεί κάτι για αυτό?
:) Αλεξία

Alexia ta kanarinia den ine JUMBOX na kelaidane opote theloume , gia diaforous logous mpori ena kanariaki na stamatisi na kelaidai gia kapia periodo xronou.
Froizeto opos ke prota ke intoma ta to ksanakousis na kelaidai

Εχω και γω ενα παρομοιο προβλημα μ ενα καναρινι, το οποιο ειναι σιγουρα αρσενικο (εχω δει το μοριο του), δεν το εχω ακουσει να κελαηδα ποτε! Ειναι περιπου 3 χρονων, εγω το εχω 2 μηνες περιπου αλλα και πριν μου το δωσουν δε κελαηδουσε απ οτι εμαθα προσφατα. Περιεργο δεν ειναι 😕

Φύλη, αυτα που κελαηδανε οταν εμεις θελουμε λεγονται jukebox! Τα jumbox ειναι απο το jumbo:D

Ίσως να έχει ακόμα στρες από την περίοδο της πτερόρροιας. Θα το επιβεβαιώσεις αν δεις να συνεχίζει να χάνει λίγα πούπουλα καθημερινά.
Αντιμετώπιζε και το δικό μου το ίδιο πρόβλημα και από ένα εξειδικευμένο φαρμακείο μου έδωσαν βιταμίνη, -σε σταγόνες- τις οποίες βάζω στο νερό. Λίγες μέρες μετά άρχισε να κελαηδά και πάλι, χαμηλόφωνα ακόμα.

Επίσης, αν κελαηδά μόνο όταν είναι έξω, ίσως αυτό να σημαίνει ότι εκτός σπιτιού, έχει περισσότερο κέφι, (θα το καταλάβεις αν τον δεις να χοροπηδά περισσότερο και πιο ζωηρά στα κλαδάκια του). Σε αυτή την περίπτωση αν προτιμά να είναι έξω, πήγαινέ τον έξω και θα σε ανταμείψει με το κελάηδημά του. (ο δικός μου το έκανε αυτό στον καύσωνα, επέμενε να είναι έξω και όχι μέσα.de gustibus non disputandum est).
Καλή επιτυχία!

Εμενα εχουν κολλημα με την ηλεκτρικη σκουπα και τον εκτυπωτη.
Αλλα καλυτερα να το βγαζεις εξω οταν ειναι καλος ο καιρος, προφυλαγμενο απο ρευματα και καρακαξες εννοειται

Back