Γενικά Γιατί δεν τραγουδάει το αρσενικό όταν ακούει το θηλυκό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Jewene
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Jewene

PB New Member
Εγγραφή
4 Μαϊ 2017
Μηνύματα
41
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας και πάλι. Τώρα που θα πάω διακοπές θα δώσω τα καναρίνια μου σε έναν πολύ δικό μας άνθρωπο που του τα είχα πάει και πέρσι. Τώρα όμως αντί για τρία είναι πέντε και θα τα χωρίσω ανάλογα. Η καρδερίνα μου και το καρδερινοκάναρο που πρόσφατα απέκτησα ήταν από τον ίδιο άνθρωπο και ήταν μαζί από μικρά και δεν τσακώνονται ακόμα και αν είναι αρσενικά για αυτό και τα έχω απο το Σάββατο μαζί. Χτες έβαλα στη ζευγαρώστρα από τη μία πλευρά τα timbrado που ζουν μαζί αρκετό καιρό και το αρσενικό κελαιδάει και στην άλλη πλευρά με τυφλό παραβάν έβαλα το κοινό καναρινάκι μου που είναι κι αυτό αρσενικό. Το πρόβλημα αν και προσωρινό είναι πως από τώτε που ο κοινός άκουσε τη θηλυκιά σταμάτησε απότομα να κελαιδάει αλλά πετάει κανονικά. Γιατι να το κάνει αυτό; Ποτέ δεν κελαιδούσε όταν την άκουγε και αυτό που μου έκανε εντύπωση παλιά ήταν ότι όταν δεν είχα πάρει το αρσενικό timbrado και είχα βάλει αυτά τα δύο να ζευγαρώσουν πριν δύο χρόνια αυτός ούτε τη φλέρταρε ούτε κελάιδισε ποτέ. Την βάτευε κανονικά αλλά χωρίς να κελαιδάει, ταίζονταν και φιλιόντουσαν, όλα κανονικά αλλά χωρίς κελαίδιμα. Καμία σχέση με την κανάρα του ξαδελφού μου ή με το παλιό θηλυκό καρδερινοκάναρο που είχα. Τώρα κάνει μόνω τσίου τσίου. Σας έχει τύχει ποτέ αυτό; Μήπως δεν κάνω κάτι σωστα;
 
Είναι απολύτως φυσιολογικό τα αρσενικά καναρίνια κατά την περίοδο του ζευγαρώματος να μειώνουν το κελάηδημα. Όπως επίσης είναι απολύτως φυσιολογικό να το σταματούν αυτή την περίοδο που για πολλά πουλιά έχει ξεκινήσει η πτερόροια. Αν το πουλάκι έχει μία γενικότερη καλή εικόνα, είναι ζωηρό, τρώει κανονικά κτλπ, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα ξεκινήσει και πάλι το κελάηδημα σε μερικούς μήνες.
 
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το πουλάκι είναι κάτι παραπάνω απο απλά ζωιρό, είναι υγειέστατο, τρώει και πίνει κανονικά κ. Τ.λπ. Τον άκουσα να τραγουδά αλλά πολύ λίγο σήμερα. Απλά μου κάνει εντύπωση που στις άλλες κανάρες κελάιδαγε ενώ εδώ όχι. Μπορεί να φτέει που είναι και άσπρη. Το ξέρω ότι όταν ζευγαρώνουν δεν κελαιδάνε αλλά στις άλλες 2 περιπτόσεις όταν ζευγάρωνε γύριζε πίσω το κεφάλι και συγοτραγουδούσε. Πάντος ευχαριστώ για την απάντηση και το ενδιαφέρων σας.
 
Back
Top