Ασθένειες Γιατί είναι φουσκωμένο το καναρίνι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Q-Ariel
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Q-Ariel

PB New Member
Εγγραφή
4 Φεβ 2014
Μηνύματα
359
Καλησπέρα σας,
τις τελευταίες μέρες το καναρινάκι μου είναι συνέχεια φουσκωμένο αλλά ευτυχώς δεν στέκεται σε μια μεριά. Γενικά κατά καιρούς παρατηρώ πρασινωπά περιττώματα γι'αυτό και παρήγγειλα aloe vera detox για να του χορηγώ προληπτικά.
Το καναρίνι μου είναι του 2012 και μένει σε μεγάλη κλούβα. Τρέφεται με σποράκια premium versele laga και μια με δυο φορεσ την εβδομαδα φρουτα-λαχανικα. Επίσης μία με 2 φορές τον μηνα αυγο και κατα καιρους leckerbissen.
Έβγαλα μια φωτογραφία από την κοιλίτσα του προχθές, σχεδόν πάντα έτσι δίχρωμη είναι.
Ποιά είναι η γνώμη σας;
 

Συνημμένα

  • 2016-03-09-1880ρε.webp
    2016-03-09-1880ρε.webp
    6,7 KB · Προβολές: 79

Για όσους δεν γνωρίζουν, όπως και εγώ μέχρι σήμερα είναι αυτό:

petamazon.gr/index.php/birds-petamazon/health-bird-petamazon/food-supplements-bird-petamazon/vitakraft-leckerbisses-sympliroma-diatrofis-me-ksirous-karpous-gia-kanarinia-20g-detail (Η σελίδα δεν λειτουργεί πλέον)
 
Να το βάλεις μόνο του σε ζεστό χώρο για να προστατευτεί και αυτό αλλά και οι συγκάτοικοί του.
Να σταματήσεις το αυγό και τις πρασινάδες για 2-3 μέρες και να του έχεις μόνο ενισχυμένους σπόρους.
Το απόγευμα βγάλε νέα φωτογραφία από τις κουτσουλιές του. Το ίδιο αύριο πρωί και απόγευμα...
Βάλτες εδώ να τις δούμε και προσπάθησε μήπως βρεις βοήθεια και από κάποιο ειδικό γιατρό.
 
Επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλά με τα καναρίνια μου και έχασα και ένα που δεν είχε κανένα σύμπτωμα θα σου πρότεινα να μην καθυστερείς άλλο και να το πας σήμερα κιόλας σε κάποιον πτηνίατρο! Εδώ η λίστα: https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
Ξέρω πόσο αγαπάς το καναρινάκι σου! Γι αυτό πάρε τηλ να κλείσεις ραντεβού! 😉 Και αν μένεις και Αθήνα προς Νότια Προάστια να πας στο Κτηνιατρικό Κεντρο Πειραιά στην κα Δουκάκη! Δε θα το μετανιώσεις! https://community.petbirds.gr/threads/Χριστίνα-Δουκάκη-Κτηνιατρικό-Κέντρο-Πειραιά.29876/
 
με τα ιδια συμπτωματα το ειχα παει σε γιατρο μου πηρε 50 ευρω ετσι χωρισ να μου λυσει καμια απορια και απλα μου ειπε οτι ειναι μια χαρα...
πιστευω οτι μαλλον θα εχει ψιλοκρυωσει γιατι ειχε λιγο αερα τισ τελευταιες μερες.
θα βγαλω φωτογραφια τον πατο της κλουβας τισ επομενες μερες, γιατι του ειχα βαλει αυγο χθες, και θα σας τις δειξω!
απο την κοιλια του φαινεται κατι ανησυχητικο;
 
με τα ιδια συμπτωματα το ειχα παει σε γιατρο μου πηρε 50 ευρω ετσι χωρισ να μου λυσει καμια απορια και απλα μου ειπε οτι ειναι μια χαρα...
Εκεί που σου πρότεινα να πας η κοπέλα θα κάνει ανάλυση στις κουτσουλιές του θα τις κοιτάξει επι τόπου, και θα σου πάρει 25 ευρώ. Με μάστερ 2 χρόνια στην Ολλανδία πάνω στα εξωτικά ζώα δεν νομίζω να σου πει πως είναι φουσκωμένος και είναι μια χαρά. Αλλά επιλογές είναι αυτά.. ελπίζω μόνο να το ξεπεράσει και να μην το μετανιώσεις που δεν τον πήγες σε κάποιον πτηνίατρο.
 
ναι καταλαβαινω πως δεν ειναι ολοι ιδιοι! Μενω κατω πατησια αλλα θα τον παω εκει αν δω οτι συνεχιζει η κατασταση!
να προσθεσω πως του βαζω σκορδονερο-ρυζονερο και τσαι απο θυμαρι-ριγανη-βασιλικο κατα καιρους και μηλοξυδο μια φορα την εβδομαδα. επισης μια φορα εβδομαδιαιως oro-bath.
επανερχομαι με φωτογραφιες απο τον πατο! Σας ευχαριστω ολους!
 
σας εχω νεοτερα! Σημερα δε φαινεται κατσουφης.. Ξανακελαιδα δειλα δειλα ευτυχως μετα απο 5 περιπου μερουλες! Για να δουμε την πορεια!
 
Πολύ καλά νέα! Το ότι τραγουδάει ξανά έστω δειλά δειλά είναι πολύ σημαντικό και θετικό δείγμα! Να τον έχεις μέσα γλυκιά μου και ας έχει καλό καιρό!
 
Back
Top