Αναπαραγωγή Γιατί ενώ η κανάρα είναι πυρωμένη δε γεννά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marinis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

marinis

PB New Member
Εγγραφή
8 Φεβ 2014
Μηνύματα
168
Πόλη
Θεσσαλονίκη
παιδια καλησπερα εχω μια θυληκια πολυ πυρομενη εχει πριστει η κοιλια της την εχω βαλει ζευγαρι εδω κ 3 μερες με αρσενικο χθες τις εβαλα φολια κ νημα αλλα δεν εκανε τπτ ακομα μεσα τις εχω αυγο αυγοτροφη ασβεστιο(καρδια) αλλα σημερα μετα το μεσημερι σημερα ειναι καπως σκιθροπη ειναι καπως λεω μηπως δεν μπορει να γεννησει κ ειναι ετσι; Ειναι πρωταρα...υπαρχει κατι προλιπτικο να κανω;
 
Αν ήταν πυρωμένη βρε Γιώργο θα είχε χτίσει τη φωλιά της μέσα σε λίγες ώρες και θα καθόταν εκεί.. Μήπως είναι άρρωστη; Για παν ενδεχόμενο δυστοκίας πάντως πρέπει να της δώσεις με σύριγγα, νερό με υδατοδιαλυτό ασβέστιο με το ζόρι! Επίσης η καρδιά δεν κάνει για τα καναρίνια και το ασβέστιο. Κόκκαλο σουπιάς να παίρνεις..

animalia.gr/shop/images/P/27017.jpg
 
ισως να κανω λαθως αλλα ειναι πρισμενη οπως ειναι ολα τα πυρομενα θυληκα θα την παρακολουθησω ... Το κοκαλο σουπιας τι το ιδιετερο κανει; Πρεπει να το βαλω σε ολα τα πουλια κ στις αρσενικιες καρδερινες;κ αν ναι το κοκκαλο αυτο εχει κατι ξεχωριστο απο ενα απλο κοκκαλο σουπιας που βγαζουμε απο τις σουπιες;
 
υδατοδιαλυτο ασβεστιο οχι δεν εχω μπορω να βρω σε πετ;
Φυσικά! Αύριο πρωί πρωί! Εγώ παίρνω της Orlux το Calci-lux.. Μέχρι τότε σουσάμι, τσόφλι αυγού και ο Θεός βοηθός!

Γιώργο η κοιλιά της ήταν μόνο πρησμένη; Η καρίνα φυσιολογική; Οι κουτσουλιές καλές; Το πουλάκι απλώς δεν είναι ζωηρό? Τρώει και πίνει κανονικά;
 
Η υπομονή είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος που ξεκινά να αναπαραγάγει τα πτηνά του. Στη δική μας λογική, όλα ακολουθούν μια συγκεκριμένη σειρά που κάπως απλουστευμένη μπορεί να την πούμε, υγρά και στερεά βοηθήματα στα πουλιά, φως, θερμοκρασία, και αμέσως φωλιά και αυγά.
Στην πραγματικότητα όμως μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς χωρίς απόλυτους κανόνες, χωρίς μέτρο και κυρίως χωρίς δυνατότητα εξέτασης της διάθεσης των πτηνών.
Γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.
Σίγουρα βέβαια υπάρχει μια λογική στο ζευγάρωμα των πουλιών αλλά από εκεί μέχρι το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο χάσμα που για να γεφυρωθεί χρειάζεται ενημέρωση, διάβασμα και υπομονή.
Αν γίνουν όλα τα παραπάνω και συνδυαστεί μάλιστα η υπομονή με σχετικό διάβασμα και ενημέρωση αυτό που τελικά βγαίνει ως κέρδος είναι πολλαπλάσια πολύτιμο.
Είμαι σίγουρος πως σε μερικές μέρες όλες αυτές οι ανησυχίες σου θα είναι παρελθόν μια και η φύση θα δρομολογήσει όλα όσα χρειάζονται για να ολοκληρωθεί αυτό που ξεκίνησε... η αναπαραγωγική διαδικασία.
Εσύ φρόντισε στη διατροφή των πτηνών να υπάρχει ποικιλία, στη διαμονή καθαριότητα και φυσικά ηρεμία και όχι πολλές παρεμβάσεις.
Στην αγωνία μας κάθε τόσο κοιτούμε τη φωλιά αν γέννησε αυγό ή σηκώνουμε την μητέρα για να δούμε αν εκκολάφτηκε ο νεοσσός... (κανείς δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα).
Κάθε όχληση όμως είναι σε βάρος της διαδικασίας, κάθε όχληση κουράζει τα πτηνά, κάθε επέμβαση στο χώρο τους, τα γυρίζει χρονικά πίσω...
Προτείνω λοιπόν να φερόμαστε ψύχραιμα από δω και πέρα, χωρίς συχνές επισκέψεις στον ευαίσθητο χώρο τους και σύντομα θα έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα...
Φυσικά θα περιμένουμε φωτογραφίες...
 
εφχαριστω πολυ Γιαννη για την απαντηση! Υπομονη κ ολα καλα θα πανε πιστευω!
 
Back
Top