Γενικά Γιατί η κανάρα γέννησε αυγό τετοια εποχή

xristos ntavaris

PB New Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2016
Μηνύματα
91
Πόλη
Αθήνα
Γιατί η κανάρα γέννησε αυγό τετοια εποχή χωρίς αρσενικό και σε συνθήκες εξωτερικού χώρου;
 
Δεν είναι η μοναδική περίπτωση, ο καλός καιρός που έκανε τις τελευταίες μέρες έχει συμβάλει σε αυτό.
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει αρσενικό στο κλουβί για να ζευγαρώσει δε σημαίνει ότι δε θα κάνει αυγά. Τα θηλυκά όταν είναι σε οίστρο θα γεννήσουν αυγά και χωρίς την παρουσία αρσενικού, απλά θα είναι άσπορα.
Σκέφτεσαι να τη ζευγαρώσεις; Έχεις έτοιμο αρσενικό;
Καλού κακού αν έχεις υγρό ασβέστιο βάλε δύο σταγόνες στην ποτίστρα.
 
θα την ζευγαρώσω τον άλλο μήνα περίμενα...
Και πολύ σωστά σκέφτεσαι, αλλά μάλλον σε πρόλαβε και πρέπει να το επισπεύσεις.
Εγώ θα την άφηνα να ολοκληρώσει την ωοτοκία της και σε καμία εβδομάδα θα την έβαζα για ζευγάρωμα, αν είχα έτοιμο τον αρσενικό.
Μη σου κάνει εντύπωση αν δε δεις άλλο αυγό αύριο.
 
Γιατί η κανάρα γέννησε αυγό τετοια εποχή
Γιατί πολύ απλά ξύπνησαν νωρίτερα (ελαφρώς) τα αναπαραγωγικά της ένστικτα και μπήκε γρηγορότερα στην αναπαραγωγική φάση.
θα την ζευγαρώσω τον άλλο μήνα περίμενα...
Αν θες να την ζευγαρώσεις τον άλλο μήνα αποτελεσματικά και με θετική κατάληξη στο εγχείρημα θα πρέπει να έχεις άμεσα ετοιμοπόλεμο το αρσενικό που θα γίνει ζευγάρι της... αν δεν είναι θα χάσεις και τη δεύτερη προσπάθειά της.
Αν συνεχίζει να ωοτοκεί καλό είναι να υπάρχει ένα καλαθάκι - φωλιά αρχικά για να γεννήσει το αυγό αλλά κυρίως για να της επιτρέψεις να κλωσήσει μερικές μέρες κερδίζοντας χρόνο με το αρσενικό.
Αν τελικά το αυγό ήταν ένα και μοναδικό τότε πολύ πιθανόν συντομότερα από όσο υπολογίζεις να υπάρξει συνέχεια με άλλη ωοτοκία... κάτι που κάνει την περίπτωση του ετοιμοπόλεμου αρσενικού να μοιάζει επιτακτική.
 
Και γιατί δεν τη βάζεις μαζί με τον αρσενικό άμεσα; Δώσε και φωλιά και νήμα και πλούσια σε πρωτεΐνες τροφή και αυγό και αυγοτροφή και ποικιλλία σπόρων και χορταρικά και πηγές ασβεστίου (κόκκαλο σουπιάς, σουσάμι) και άστους μαζί και το πολύ - πολύ η γέννα να περιέχει όλα τα αυγά άσπορα ή μπορεί και να προλάβει να κάνει και κάποιο ένσπορο στη σειρά των αυγών που έχει να κάνει. Ούτως ή άλλως την πρώτη γέννα θα τη χάσεις, το πιθανότερο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
 
οκ κατάλαβα ο αρσενικός ειναι ο περσινός σύντροφός της και θα τούς βάλω μαζί άμεσα και βλέπουμε...
 
οκ κατάλαβα ο αρσενικός ειναι ο περσινός σύντροφός της και θα τούς βάλω μαζί άμεσα και βλέπουμε...
με φωλιά, νήμα και ό,τι άλλο χρειάζεται... Και βλέπεις.. Πως θα πάει.
 
αυτος ειναι παντα ετοιμος 😀 θα δείξει... Το μονο που με ανησυχεί ειναι οτι περσυ απο 2 γεννες κατεφερε μονο ενα πουλακι σε καθε γεννα να ζησει... Βεβαια μόλις τα ειχα παρει τοτε... φέτος εχουν καλή διατροφή προσεγμενα ολα και πιστευω σε καλύτερα αποτελέσματα
 
Γιατί η κανάρα γέννησε αυγό τετοια εποχή χωρίς αρσενικό και σε συνθήκες εξωτερικού χώρου;

Μήπως επειδή κατανάλωνε τροφές με μεγάλο ποσοστό πρωτεινών; Υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης, μπορεί να βρίσκεται και σε ενα πλούσιο μείγμα σπόρων. Ρίξε μια ματιά στη σύσταση του μείγματος που χρησιμοποιείς.
 
Back
Top