Φροντίδα Γιατί κελαηδάει δυνατά το μπάτζι όταν είναι στο μπαλκόνι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης haris13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

haris13

PB New Member
Εγγραφή
12 Νοε 2020
Μηνύματα
82
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα εχω ενα μπατζι και το εβγαλα στο μπαλκονι με το κλουβι ενοειτε ,εχει λιγο κρυο αλλα εχει και ηλιο και αρχισε να κελαηδαει δυνατα σαν να φωναζει και το πηρα μεσα και ειναι πιο ηρεμο!το ερωτημα μου ειναι κελαηδουσε δυνατα για να το βαλω μεσα η επειδη του αρεσε;
 

Συνημμένα

  • 0DEC5274-D7C3-4559-BCE9-F11C2FC7503D.webp
    0DEC5274-D7C3-4559-BCE9-F11C2FC7503D.webp
    68,1 KB · Προβολές: 20
Καλημέρα. Σίγουρα θα χρειαστείς προστασία από τα αρπακτικά και τον αέρα όσο το έχεις έξω. Ακόμη και μέσα στο σπίτι αποφεύγουμε σημεία που κάνει ρεύμα. Για περισσότερες και πιο σωστές όμως πληροφορίες θα σου απαντήσουν τα παιδιά.
 
Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι κελαηδούσε δυνατά γιατί ενθουσιάστηκε...Αλλά από την άλλη πλευρά, το κακό δεν αργεί να γίνει, οπότε φοβού τα αρπακτικά, ιπτάμενα και μη, και δεν έχει σημασία αν δεν έχεις ακούσει / δει για την ύπαρξή τους, διότι συνήθως την αντιλαμβανόμαστε αφού έχει πληγωθεί, σκοτωθεί το αγαπημένο μας πουλάκι. Από την άλλη πλευρά είναι και η διαφορά θερμοκρασίας από μέσα - έξω, που τείνει να γίνεται απαγορευτική. Τέλος, καλό θα ήταν όταν έχει ζέστη έξω, να απολαμβάνει και το πουλάκι τον ήλιο (όχι απευθείας, αλλά το διάχυτο φυσικό φως), πάντα παρουσία σου, θα το βοηθήσει μάλιστα στη σύνθεση της Βιταμίνης D.
Ωραίο πουλάκι, απ΄όσο μπόρεσα να δω. Να το χαίρεσαι και να το προσέχεις.
 
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕ
ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΥΣΑΕΙ
Θα ήθελες να ανοίξεις ένα νέο θέμα, να μας πεις πιο αναλυτικά τι συνέβη;
 
@ianos εγω ειμαι στον 4 οροφο μπορει δηλ καποιο πτηνο να του κανει κακο;μονο περιστερια εχει!
Όπως πιθανά σου έγραψα πιο πάνω, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, για να μην μιλήσω για προάστια, έχει ιπτάμενους θηρευτές. Μένω στη Ν. Σμύρνη και πολύ συχνά βλέπω ένα (δεν ξέρω αν είναι το ίδιο) σαΐνι. Ενίοτε επιτίθεται και σε κλουβιά. Επίσης έχει κουκουβάγιες (νυχτερινοί θηρευτές), καρακάξες (ημερόβιοι), κοράκια κλπ. Όλα αυτά επιτίθενται σε κλουβιά, συνήθως γραπώνονται από τα κάγκελα, φτερουγίζουν πολύ δυνατά τα φτερά τους, το πουλάκι παθαίνει πανικό και αρχίζει και χτυπιέται στην προσπάθειά του να διαφύγει. Φτάνοντας σε απόσταση "βολής" δεν θέλεις να ξέρεις τι το περιμένει. Επίσης, οι τέντες δεν είναι ικανές να αποτρέψουν έναν τέτοιο κυνηγό, παρά μόνο η κατάλληλη προστασία, το οποίο σημαίνει είτε ότι είσαι εκεί δίπλα για όσο το κλουβί είναι έξω, είτε ότι έχεις φτιάξει ένα πλέγμα για το κλουβί, που να είναι σταθεροποιημένο κάπου και να έχει απόσταση τουλάχιστον 8-10 εκ. από τα κάγκελα, είτε κρατάς το πουλάκι σε εσωτερικό χώρο. Κανείς μας δεν το πίστευε, έως οι καταστάσεις δυστυχώς δεν χωρούσαν αμφιβολία όχι μόνο ότι είναι υπαρκτοί, αλλά και ότι δεν είναι καθόλου σπάνιοι στα αστικά κέντρα.
 
@ianos. Μένω Αγία Παρασκευή. Τα βγάζω στο μπαλκόνι πρωινά Σαββατοκύριακου που ειμαι σπίτι, εφόσον το επιτρέπει ο καιρός. Κάθεται πάντα κάποιος από την οικογένεια μαζί τους γιατί φοβόμαστε τις γάτες. Δεν το περίμενα ότι μπορεί να κινδυνέψουν από πουλιά και να σκεφτείς ότι βλέπουμε συχνά καρακάξες και όχι μόνο, λόγω Υμηττού. Πώς φαινονται τα "παιδιά" της πόλης! Σοβαρά τώρα, θα πάρω τα μέτρα μου.
Πάντως κάνουν τέτοια χαρά που βγαίνουν και "μιλάνε"με τα φιλαράκια budgie των γειτόνων μας, που χαίρεσαι να τα βλέπεις.
 
Back
Top