Αναπαραγωγή Γιατί να κουρέψω τα Gloster στην περιοχή των γεννητικών οργάνων;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης morpheas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

morpheas

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2008
Μηνύματα
195
Πόλη
Κόρινθος
Αγορασα πριν λιγες μερες εναν αρσενικο Gloster consort, ο οποιος δεν εχει κελαηδησει ακομα και μαλιστα ειχα αμφιβολιες για το φυλο του γιαυτο τον λογο και τον φυσηξα στην κοιλια για να σιγουρευτω. Θελω την ανοιξη να τον βαλω στην αναπαραγωγη γιαυτο και παρηγγειλα θηλυκια. Μεχρι τοτε, εχω ξεκινησει ηδη και τον εκπαιδευω στην φωνη με cd μαζι με τον αλλο μου αρσενικο αλλα εχω καποιες αποριες:
1. Γιατι θα πρεπει να κουρεψω την περιοχη των γεννητικων οργανων της θηλυκιας οταν αυτη ειναι ετοιμη για αναπαραγωγη;
2. Εαν τα θηλυκα ειναι στο ζενιθ της αναπαραγωγικης τους ικανοτητας στα 3 χρονια και τα αρσενικα για πολυ περισσοτερο, τοτε τι γινεται με τις μανες των οποιων οι αποδοσεις πεφτουν ειδικα οταν καποιος κανει αναπαραγωγη σε κλουβα;
3. Εαν το συγκεκριμενο αρσενικο εξακολουθει να μην κελαηδα ειναι εφικτο να εκπαιδευσω τα μικρα με cd στη φωνη;
Ευχαριστω! 🙂
 
1. Τα glosters τα κουρεύουμε (όπως και άλλες ράτσες με πολύ φτέρωμα) για πρακτικούς λόγους. Εξαιτίας του φτερώματος δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή τα γεννετικά τους όργανα. Κουρεύουμε και τα δύο πουλιά με προσοχή να μην πειράξουμε τα πούπουλα που είναι επάνω στην αμάρα. Κόβουμε τα γύρω γύρω.
2. Δεν κατάλαβα την ερώτηση καλά. Καταρχήν η κλούβα δεν ενδείκνυται για αναπαραγωγή έτσι κι αλλιώς.
3. Τα gloster δεν εκπαιδεύονται στη φωνή. Αυτό το κάνουμε μόνο με τα καναρίνια φωνής τα οποία παίρνουν φωνές από δασκάλους.
 
Ολοι οσοι γνωριζω τουλαχιστον και βγαζουν καναρινια εχουν τα πουλια σε κλουβες και οχι σε κλουβια. Η εκπαιδευση που του κανω ουσιαστικα ειναι να του δινω ερεθισματα με το cd για να μπορεσει να κελαηδησει και να αναπτυξει τις οποιες δυνατοτητες εχει.
 
στο πρωτο ερωτημα σου απαντησε ο βασιλης.
ποιος σου ειπε οτι τα θηλυκα ειναι στο ζενιθ τους τα 3 χρονια;
εαν ειναι σε καλη κατασταση το πουλι αυτο δεν ειναι σωστο. Αναλογα με την προετοιμασια που κανεις και την διατροφη που εχεις το πουλι ζει και αναπαραγεται.
στο τριτο ερωτημα τα gloster ειναι πουλια τυπου και οχι φωνης δεν χρειαζεται να τα εκπαιδευσεις στην φωνη. Εχουν μια τρελα ωραια δικια τους φωνη που εαν την ακουσεις θα καταλαβεις και εσυ ποσο ωραια ειναι.
οσους ξερεις λες ζευγαρωνουν σε κλουβες.
πως θα καταλαβεις ποιος ειναι ο πατερας ποια η μανα και ποια τα παιδια μεσα σε μια κλουβα;
 
Να σου πω Δημητρη σε αυτο που με ρωτας για τα μικρα: μου ειπαν σε πετ σοπ οτι μπορω να αγορασω δαχτυλιδια και στην καταλληλη φυσικα ημερα μετα την γεννηση τους να τα δαχτυλιδωσω ετσι ωστε να τα ξεχωριζω απο τους γονεις. Σας ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας. Η αναπαραγωγη δεν ειναι κατι που σκοπευω να κανω αμεσα διοτι πρωτα πρεπει τα πουλια να συνηθισουν το περιβαλλον τους αλλα και το ενα το αλλο οταν και οποτε αυτα αυξηθουν σε αριθμο! Για την ωρα εχω μονο ενα αρσενικο και περιμενω το ταιρι του.:)
 
μαρια ο σκοπος που θα παρεις ενα θηλυκο θελοντα και μη ειναι να βαλεις τα πουλια να ζευγαρωσουν.
στην κλουβα που θα τα εχεις δεν μπορεις να τα παρακολουθεις αλλα ουτε και να τα χαιρεσαι.
ενα ερωτημα μου ειναι, τα πουλια οταν ζευγαρωσουν μεσα στην κλουβα και κανουν μικρα και αυτα με την σηρα τους κανουν μικρα, , εσυ που τα εχεις σε κλουβα πως θα βγαλεις ακρη;

για τα δαχτυλιδια αληθεια ειπε το μαγαζι για τα ανοιχτου τυπου αλλα για πες μου μεσα στην κλουβα πως θα τα πιασεις τα πουλια;
με αποχη; η με το να τα καταβρεχεις; η με τον ενα τροπο η με τον αλλο το μονο που κανεις ειναι να στρεσαρεις τα πουλια.

πριν τα βαλεις στην κλουβα σκεψου τα ολα αυτα.
 
Back
Top