Ασθένειες Γιατί να μην περάσει η κοκκιδίωση του κοκατίλ μου με τη θεραπεία;

ninanimator

PB New Member
Εγγραφή
12 Φεβ 2022
Μηνύματα
16
Πόλη
ΔΡΑΜΑ
Καλησπέρα, έχω ένα κοκατιλ αρσενικό 11 μηνών. Πριν καιρό είχα δει σε κουτσουλια ολόκληρο σπορακι και είπα να στείλω δειγμα για προληπτικές εξετάσεις. Του βρήκαν κοκκιδια και έκανα τη θεραπεία που μου είπαν με baycox βιταμίνη Κ και προβιοτικα.
Εντομεταξυ πέρα από την περίεργη εκείνη κουτσουλια δεν έχω δει κάτι άλλο ανησυχητικό, δεν δείχνει καθόλου άρρωστο, τρώει - πίνει κανονικά και πετάει παίζει τραγουδάει.
Πέντε μέρες μετά το τέλος της θεραπείας έκανα πάλι εξετάσεις πιστεύοντας ότι θα είναι πλέον καθαρές αλλά του βρήκαν πάλι κοκκιδια. Μου σύστησαν να κάνω πάλι την ίδια θεραπεία.
Έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία; Γιατί να μην περάσει με την θεραπεία; Τι άλλο μπορώ να κάνω; Ανησυχώ παρόλο που δείχνει υγειής. Συνέχεια με baycox θα τον έχω; 😬
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
είχα δει σε κουτσουλια ολόκληρο σπορακι και είπα να στείλω δειγμα για προληπτικές εξετάσεις
Εντομεταξυ πέρα από την περίεργη εκείνη κουτσουλια δεν έχω δει κάτι άλλο ανησυχητικό, δεν δείχνει καθόλου άρρωστο, τρώει - πίνει κανονικά και πετάει παίζει τραγουδάει.
Κακώς ανησύχησες και κακώς έστειλες δείγμα για εξετάσεις.

Γιατί να μην περάσει με την θεραπεία;
Να περάσει τι με τη θεραπεία; Ένα σποράκι στην κουτσουλιά δεν είναι ασθένεια; Άφησε το πουλάκι να ανακάμψει από την ταλαιπωρία και μη το ταλαιπωρείς άλλο χωρίς να υπάρχει λόγος. Αν βλέπεις κάτι που σε ανησυχεί, γράψε ένα μήνυμα εδώ για να το συζητήσουμε όλοι μαζί ώστε να αποφασίσεις αν χρειάζεται να κάνεις κάτι ή όχι.
 
Δηλαδή δεν είναι κάτι σοβαρό; Ο γιατρός μου είπε ότι αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να εξελιχθεί άσχημα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων με ανησυχούν. Έχω ακούσει κιόλας ότι τα πουλιά κρύβουν την ασθένεια τους μέχρι να είναι πολύ χάλια και ότι πρέπει συχνά να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@ninanimator
Στις περισσότερες περιπτώσεις ένα πουλί που έχει προσβληθεί από κοκκίδια αναπτύσσει ανοσία στην ασθένεια και αναρρώνει, εκτός εάν ξαναμολυνθεί.
Διάβασε το παρακάτω χρήσιμο άρθρο.
Ποιός είναι ο γιατρός που το παρακολουθεί, τί είδους εξετάσεις έκανε και πια είναι τα αποτελέσματα;
 
Ευχαριστώ για το άρθρο! Αυτές είναι οι εξετάσεις, σε περιττώματα
 

Συνημμένα

  • IMG_20220304_204308_.webp
    IMG_20220304_204308_.webp
    64,2 KB · Προβολές: 15
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@ninanimator
Αναφέρει την ύπαρξη κοκκιδίων, δεν αναφέρει εάν ο αριθμός των κοκκιδίων είναι ικανός να δημιουργήσει νόσημα.
Εφόσον το πουλάκι τρώει,πίνει, τραγουδάει, δεν έχει περίεργες κουτσουλιες όπως αναφέρεις και δεν αδυνατίζει μάλλον δεν χρειάζεται κάτι.
Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους και να τους ρωτήσεις άν θα πρέπει να συνεχιστεί και για πόσο διάστημα η θεραπεία και άν μετά το πέρας αυτής τα κοκκιδια θα εξαφανιστούν.
 
Μα μου έδωσαν και θεραπεία . Τώρα είναι η δεύτερη φορά. Πέντε μέρες bayxox και κονακιον. Με την πρώτη θεραπεία υποτίθεται θα πέρναγε και μου είπε τώρα που ξαναέκανα εξετάσεις ότι δεν υποχώρησαν τα κοκκιδια και πρέπει να πάρει άλλες πέντε μέρες baycox.
[automerge]1646422674[/automerge]
Υποθέτω μετά τη δεύτερη θεραπεία πρέπει να ξανακανω εξετάσεις να δούμε αν πέρασε, αλλά έχω την αίσθηση ότι πάλι το ίδιο θα βγει. Και αναρωτιέμαι αν είναι φυσιολογικό αυτό. Αν κάποιος άλλος είχε εμπειρία με κοκκιδια και αν περασε με θεραπεία.
[automerge]1646422853[/automerge]
IMG_20220304_214037.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Αν κάνεις εργαστηριακές εξετάσεις σε 10 υγιή πουλάκια, το πιθανότερο είναι στα 8 από αυτά να βρεις κάτι. Αυτό το κάτι δεν είναι ασθένεια σε ένα πουλί χωρίς κανένα σύμπτωμα. Αυτό που έχει σημασία είναι το πουλάκι να λαμβάνει σωστή φροντίδα και να μην εκτίθεται σε καταστάσεις στρες. Το πιθανότερο είναι ότι τα οποία ευρήματα υπάρχουν δεν θα δημιουργήσουν πότε ασθένεια. Ένα υγιές ανοσοποιητικό φροντίζει για αυτό.

Καταστάσεις στρες για τον οργανισμό μπορεί, μεταξύ άλλων, να είναι μία ασθένεια ή ακόμη και η θεραπεία της. Όταν υπάρχει ασθένεια, δεν συζητούμε καν για το οποίο στρες μπορεί να προκαλέσει η θεραπεία. Όταν δεν υπάρχει ασθένεια όμως, αυτό το στρες είναι σημαντικό και μπορεί να δημιουργήσει χρόνια προβλήματα.

Στο σημείο που βρίσκεστε τώρα, ακολουθείς τις οδηγίες του γιατρού και εύχεσαι να μην υπάρξουν ευρήματα με την εξέταση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ενημέρωσε μας αν θέλεις για την εξέλιξη.
 
Η αχωνευτη τροφή στην κουτσουλια(όταν υπάρχει σε μόνιμη βαση) δεν παραμπεμπει σε Κοκκινιά.
 
@Stavros Αυτό σκέφτομαι κ εγώ και νιώθω και άσχημα να τον φορτώνω με φάρμακα, αλλά εφόσον το λέει ο γιατρός κ δεν έχω γνώσεις να κρίνω μόνη μου, δεν έχω άλλη επιλογή. ελπιζω η επόμενη εξέταση να είναι εντάξει. Θα ενημερώσω για κάθε νεότερο! Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση
 
@Tony Forpus αχωνευτα σπόρια μόνο δύο φορές είδα κ για την ακρίβεια ήταν σαν βλένα η κουτσουλια κ κρεμόταν από τον ποπό του. Αυτό με ανησύχησε εξ αρχής κ έκανα εξετάσεις. Τώρα τι σημαίνει αυτό το συμπτωμα δεν ξέρω μήπως κιόλας ήταν τυχαίο από κάτι που έφαγε κ δεν είχε σχέση με τα κοκκιδια που ανιχνεύτηκαν
 
Back
Top