Ασθένειες Γιατί οι κανάρες μου κάθονται "φουσκωμένες";

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης patilas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

patilas

PB Member
Εγγραφή
23 Νοε 2014
Μηνύματα
1.406
Πόλη
Λευκάδα
Λοιπόν οι δύο κοινές σκουφάτες που μου είχε χαρίσει ένας φίλος σήμερα είναι αδιαθετες φουσκωμένες δεν έχουν όμως κανένα σύμπτωμα ούτε κοιλιά ούτε καρίνα κ οι κουτσουλιές τέλειες.. Έβαλα τσουκνίδα κ ζωχό που είναι φυσικά ( ιατρικά) περιμένω ν δω, υποψιάζομαι ότι ίσως κόλλησαν από την άλλη καναρινα που πλέον είναι καλά, ήταν και οι τρεις στο ίδιο δωμάτιο κ ακόμα είναι αλλά έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Κάποιο σχόλιο; Ν σημειώσω ότι είχαν κάποιες αψιμαχίες χθες.
 
Παναγιώτη είναι μια "μυστήρια" αυτή η εποχή που περνάμε, για όλα τα όντα.
Ημερολογιακά βρισκόμαστε στη μέση του χειμώνα, αλλά στο περιβάλλον δεν επικρατούν οι συνθήκες που θα έπρεπε. Οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές, η υγρασία φτάνει και ξεπερνά το 90% ενώ ακόμη και το ημερήσιο φως είναι "περισσότερο" από το κανονικό μια και οι νεφώσεις δεν είναι ιδιαίτερα πυκνές. Φυσικά οικονομικά μας "βολεύει" αυτός ο καιρός.
Σε τέτοιο καιρικό περιβάλλον όμως, βρίσκουν σύμμαχο κάθε λογής ασθένειες, παράσιτα και και ιώσεις που προσβάλουν κάθε οργανισμό. Πόσο δε μάλλον τους ευαίσθητους φίλους μας. Χτες μάλιστα είδα κουνούπι, με ότι αυτό συνεπάγεται!
Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα μπορεί να "πίεζαν" τους φίλους μας αλλά θα σκότωναν παρόμοιους μικροβιακούς κινδύνους. Πραγματικά κι εγώ, δεν ξέρω κι εγώ πως μπορώ να αντιμετωπίσω την συγκεκριμένη κατάσταση.
Το μόνο που με παρηγορεί είναι πως στη δική μου περίπτωση ο αφυγραντήρας δεν έχει σταματήσει να δουλεύει καθόλου. Ταυτόχρονα αυτό το διάστημα προσπαθώ στο χώρο μου να μπαίνω μόνο όσο είναι απαραίτητο, φοβούμενος μη μεταφέρω εγώ στα πτηνά μου κάτι που δεν θα μπορώ να το παλέψω. Νομίζω πως πρέπει να κάνουμε υπομονή όλοι μας...
 
Πόσο μάλλον εγώ που τα έχω εξωτερικά βέβαια είναι προστατευμενα από οτιδήποτε αλλά όσο να ναι Ζιζάνιο υγρασία κ πολλά θ παίζουν ρόλο, αν και ακόμα δεν ξέρω τι θα κάνω με τα συγκεκριμένα πουλιά, αλλά δεν θα τα αφήσω ν χαθούν ελπίζω ν μην πάρει η μπάλα κ τα υπόλοιπα πουλάκια μου αν και πολλά στον αριθμό, φτάνει μια εβδομάδα να συμβεί το μοιραίο, τεσπα σας ενημερώνω για ότι νεότερο. Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
 
Ναι απλά εφόσον είναι μέσα σε ένα δωμάτιο, εφόσον δεν κάνει κρύο για κάποιο λόγο είναι άρρωστες. Μην επαυεσαι στο ότι φταίει ο καιρός γιατί τα έχεις μέσα σε δωμάτιο. Όταν λες αψιμαχίες, πόσο άγριες ήταν; Μήπως έχουν τραυματιστεί και γι αυτό είναι φουσκωμένες;
 
Αρκετά δυνατές, τα έψαξα τα πουλιά δεν είδα κάτι, στο δωμάτιο τα έχω για καραντίνα είναι νέα τα πουλιά
 
Φουσκομένο ΚΟΙΝΟ καναρίνι, χωρίς καρίνα σημαίνει οτι το τελευταίο 24ωρο ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ή δεν ΠΙΝΕΙ .
Ξανακοίταξε προσεκτικά τα πουλιά. 😉 Βγαλε και καμια φωτό.
 
Τρώει κ πίνει κανονικά.. Και σπόρους κ τσουκνίδα, αύριο θ τα κοιτάξω πάλι και θ βγάλω φώτο, μήπως επειδή τους άλλαξα διατροφή από αυτή που τους έκανε αυτός που μου τα έδωσε; Δεν νομίζω..
 
Aσε τις τσουκνίδες και τα ματζούνια για τώρα και πάρε ένα συμπλήρωμα Δεξτρόζης να στηρίξεις το πουλάκι. Το τι φταίει είναι για αργότερα. Τώρα να γλυτώσεις τα χειρότερα.
 
Οκ ελπίζω ν προλάβω τα χειρότερα όπως προείπες ευχαριστώ.
 
Ευχαριστώ πολύ νομίζω πως ξέρω που θα βρω. Αν θέλετε μπορείτε να μου εξηγήσετε Γιατί τι χορηγούμε; Τι αποτέλεσματα να περιμένω;
 
Ενέργεια και στήριξη των αδυνάτων. Αποτελέσματα, τίποτα πέραν απο την βοήθεια να αντιμετωπίσει το ίδιο το πουλάκι το όποιο του πρόβλημα, καλύτερα.
 
Αν δεν το βρεις σε κάποιο πετ σοπ, πήγαινε σε ένα φαρμακείο ανθρώπινο και πάρε το almoral plus που είναι ανθρώπινο φάρμακο. 👍 Θα διαλύσεις ένα φακελάκι σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και θα βάλεις το νεράκι αυτό στην ποτίστρα. Θα τους δώσει ενέργεια. Αν πάλι δε βρεις ούτε αυτό, η τελευταία λύση είναι νερό με ζάχαρη.
 
Ευχαριστώ Αλίκη, περιμένω ν πάει 8:00 να ξεκινήσω την αναζήτηση.

Dextrose δεν βρήκα ούτε καν στο μεγαλύτερο πέτ της Πάτρας, πήρα αυτό που είπες Αλίκη και τους το έβαλα αυτό θ το χορηγώ για πόσο καιρό;
 
Ευχαριστώ Αλίκη, περιμένω ν πάει 8:00 να ξεκινήσω την αναζήτηση.

Dextrose δεν βρήκα ούτε καν στο μεγαλύτερο πέτ της Πάτρας, πήρα αυτό που είπες Αλίκη και τους το έβαλα αυτό θ το χορηγώ για πόσο καιρό;
Καμμιά βδομάδα. Ηλεκτρολυτες είναι. Δεν είναι φάρμακο. Αρα δεν κάνουν κακό! 😉
 
Back
Top