Αναπαραγωγή Γιατί οι κανάρες μου κάνουν μέχρι δύο αυγά;

Μάνος Ίτσιος

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2014
Μηνύματα
215
Πόλη
Χανιά
Καλησπερα.. Μια φετινη καναρα. Μια περυσινη και μια προπερσυνη κανει η καθε μια με 2 αυγα. Για ποιον λογο μπορει να γινεται αυτο. Για την πιο μεγαλη το θεωρω φυσιολογικο αλλα για τις αλλες τι μπορει να φταιει;η περυσινη περυσι εκανε 2 γεννες απο 5 αυγα η καθεμια.

Μηπως υπαρχει ελλειψη ασβεστιου;
 
Μήπως τις πίεσες;
Μήπως δεν έδωσες σωστό χρόνο προετοιμασίας;
Μήπως δεν είχες τις συνθήκες προετοιμασίας που πρέπει;
Οι ωοτοκίες τους ήταν συνεχόμενες ή μετά από μέρα χωρίς ωοτοκία;
 
Μάκη, πως συσχετίζεται αυτο με τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς;

Μια εβδομάδα εκτος εκτροφής, με διαφορετικής ποιότητος και διάρκειας φωτισμό, με διαφορετικό μείγμα τροφής και το ιδιαίτερο στρές των μετακινήσεων, φέρνει πολύ "πίσω" τα πουλιά που συμμετέχουν. Χρειάζεται επανασχεδιασμός της διαχείρισής τους, ώστε να έλθουν σε αναπαραγωγικό οίστρο. Η μειωμένη παραγωγή αυγών σημαίνει καθαρά,όχι καλά προετοίμασμένο θηλυκό.
 
Δεν τις πιεσα.. Εκθεσεις δε πηγε καμια απο αυτες.. Τι χρονο προετοιμασιας;. Τα αυγα τα εκαναν 3 μερες συνεχομενα η μια και 2 μερες τιποτα τωρα.η αλλη που εκανα 2 αυγα εκανε 1 αυγο μετα απο 1 μερα το αλλο και μετα τιποτα αλλο.. Τι μπορει να φταει; Ελλειψη ασβεστιου;

Δηλαδη τι προετοιμασια; Για το θυληκο; Ενα μηνα και παραπανω τα ειχα και τα ταιζα αρκετα καλα...
 
Η λέξη προετοιμασία έχει αναφορά ΄1ον) στον τρόπο αύξησης του ημερήσιου φωτισμού 2ον) στην αλλαγή της διατροφής με εμπλουτισμό σε πρωτείνες-αμινοξέα-μέτταλα-ιχνοστοιχεία αλλά και πράσινα (βιταμίνες). Αν αυτά γίνουν ΣΩΣΤΑ , τότε η ωρίμανση και η ωορρηξία είναι πλήρης. Συνήθως 4-5-6 αυγά ανα γέννα. Έλλειψη ασβεστίου δεν επηρεάζει αυτή την διαδικασία, διότι τότε ΔΕΝ υπάρχει ακόμη η ανάγκη για περίσσεια.
 
Καταλαβα, αυτο δηλαδη μπορει να ωφειλεται στην κακη προετοιμασια;η μη σωστη προετοιμασια καλητερα; Γιατι αυτα τα εκανα. Και το φως και θερμοκρασια τα αυξησα
 
γιατι αυτα τα εκανα. Και το φως και θερμοκρασια τα αυξησα
Σημασία δεν έχει απλά να τα αυξήσεις.. Πρέπει να προσμοιάζουν την άνοιξη για να μπορέσουν να ζευγαρώσουν και να ολοκληρώσουν σωστά την ωοτοκία!
 
Θερμοκρασία 18-20 βαθμοί, και διάρκεια ημερήσιου φωτισμού 13-14 ώρες. Αν αυτά αυξηθούν κι άλλο τα πουλιά θα οδηγηθούν χωρίς να φταίνε σε πτερόροια. Και θα χάσεις την αναπαραγωγή.
 
Back
Top