Γενικά Γιατί οι κόρες των ματιών τους διαστέλλονται και συστέλλονται;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ekt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ekt

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.795
Πόλη
Αθήνα
Ειχα δει ενα βιντεο με ενα ringneck που μιλουσε, και παρατηρησα οτι συχνα οι κορες των ματιων του διαστελλονταν και συστελλονταν ξανα, μου φανηκε πολυ παραξενο! Σημερα διαπιστωσα οτι το ιδιο συμβαινει και με το μπατζι μου! Υπεθεσα οτι δεν εχει σχεση με το φως, οπως γινεται και στον ανθρωπο, αφου ο φωτισμος ηταν ο ιδιος κατα τη διαστολη και συστολη της κορης. Υπαρχει καποιος αλλος λογος για τον οποιο γινεται αυτο;
 
Οι κόρες ή το μάτι μισοκλείνει; Αυτό το δεύτερο έχω δει να το κάνουν και είναι μία ένδειξη τρυφερότητας και ικανοποίησης.
 
Νομίζω (χωρίς να ξέρω πολλά από παπαγάλους) όταν η κόρη μικραίνει έχει να κάνει με συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας και ίσως και επιθετικότητας. Το ανάποδο ισχύει αν οι κόρες είναι μεγάλες.
 
Όχι Αλίκη, φυσικά αν τρομάξουν μπορεί να ανοιγοκλείσουν τα μάτια τους όπως κάθε ζωντανού αλλά κάνουν κάτι άλλο όπως και οι άνθρωποι, μισοκλείνουν ηδονικά ας πούμε τα μάτια τους. Το ίδιο παιχνίδι με τα μάτια κάνουν και οι γάτες. Όταν σου κλείνουν τα μάτια δείχνουν ότι σε αγαπούν.
 
Οχι οχι δεν εννοω να μισοκλεινει τα ματια
Ειναι ανοιχτο το ματι κανονικα και απλα η κορη μικραινει και μεγαλωνει, χωρις να κινειται το βλεφαρο
 
Ίσως έχει να κάνει με τον φωτισμό του χώρου και την κίνησή σου. Τι χρώμα έχουν τα μάτια του;
 
Η κορη ειναι μαυρη και ο σκληρος χιτωνας ειναι γκρι, αλλα συνηθως δεν τον διακρινω επειδη πιανει η κορη ολο την επιφανεια του ματιου
 
Όταν το φως είναι χαμηλότερο είναι φυσικό να διαστέλλεται η κόρη. Όταν έχει άπλετο φως φυσικό είναι το αντίθετο. Οι διαφοροποιήσεις αυτές γίνονται σε όλα τα μάτια.
 
Όχι Αλίκη, φυσικά αν τρομάξουν μπορεί να ανοιγοκλείσουν τα μάτια τους όπως κάθε ζωντανού αλλά κάνουν κάτι άλλο όπως και οι άνθρωποι, μισοκλείνουν ηδονικά ας πούμε τα μάτια τους. Το ίδιο παιχνίδι με τα μάτια κάνουν και οι γάτες. Όταν σου κλείνουν τα μάτια δείχνουν ότι σε αγαπούν.
Γι αυτό που λέει η Ειρήνη λέω! Μιλάω καθαρά και μόνο για τις κόρες των ματιών όχι τα βλέφαρα Μαρία.. Εδώ: Pathfinder Homepages λέει για τις κόρες των ματιών των παπαγάλων. Δεν έχει να κάνει μόνο με το φωτισμό...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Και γω πρωτα σκεφτηκα οτι κατι γινεται με το φως, αλλα μετα ειδα οτι δεν υπηρξε καποια διαφορα στο φωτισμο, τουλαχιστον αισθητη
Τελος παντων ευχαριστω! Κατι αλλο, με το που βγενει απ το κλουβι τρεχει και χωνεται μεσ τα μαλλια μου και δεν ξερω τι κανει εκει, παντως με γαργαλαει 😛 Μηπως με φοβαται και παει εκει για να κρυφτει;😱
 
Αυτό που αναφέρεται στο σημείωμα μιλάει για ένα σύνολο συμπεριφοράς και επικουρικά θέτει και το θέμα των ματιών.
Η περιγραφή της Ειρήνης δεν περιλάμβανε κάτι άλλο στην στάση του σώματος.
Την ίδια περιγραφή με αυτή του σημειώματος μπορούμε να την κάνουμε και για έναν άνθρωπο που είναι υπό το κράτος της οργής.
Αυτό με τα μαλλιά σου δεν ξέρω Ειρήνη μου αν είναι από φόβο ή χαρά. Θα το καταλάβεις εσύ από τα υπόλοιπα της συμπεριφοράς του.
Μπορεί να είναι το ένα ή και το άλλο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Υπαρχει περιπτωση να μπλεχτει εκει με τις τριχες και να τραυματιστει; Τι να κανω να τον βγαζω οταν πηγαινει εκει;
 
Ναι, καλύτερα να τον βγάζεις γιατί εκτός των άλλων δεν θέλουμε τα πουλάκια να κάθονται στο κεφάλι ή τον ώμο μας όπου αισθάνονται πιο κυριαρχικά απέναντί μας.
 
Αυτο δεν το ηξερα.. Δηλαδη οταν το πουλι καθεται σε αυτες τις θεσεις κατα καποιον τροπο αγριευει, αφου νιωθει οτι εχει τον ελενχο; Η δεν αλλαζει κατι στην συμπεριφορα του;
 
Δεν θα το έλεγα αγριεύει, νοιώθει κυρίαρχο. Ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό σε δυστροπία. Τα ζώα έχουν ανάγκη την κυριαρχία μας για να είναι ευτυχισμένα. Αυτό πραγματοποιείται μέσω της γλώσσας του σώματος όχι με βία εννοείται.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Επειδή το petbirds είναι μια ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών, όσο και αν η αναζήτηση στο google μας βολεύει, καλό είναι να πατάμε που και που και την αναζήτηση του φόρουμ μας.
Αφού ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ Ειρήνη, διάβασε αυτά Συμπεριφορά παπαγάλων - Επικοινωνία θα σου λυθούν πολλές απορίες.
Ψάξε θα βρεις και άλλα πολλά κι εγώ ό,τι βρίσκω θα στο δίνω :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
H συστολη-διαστολη της κορης των ματιων ειναι σημαδι ενθουσιασμου ειτε με την καλη ειτε με αρνητικη εννοια, δηλαδη μπορει να δηλωνει εκνευρισμο ή ακομη και διαθεση επιθεσης. Συμβαινει κυριως στα ωριμα ή σχεδον ωριμα σεξουαλικα ατομα. Οι δυο ενηλικοι αμαζονιοι μου το κανουν κατα κορον οταν αντικρυσουν εναν ανθρωπο καινουριο για πρωτη φορα, οταν φωναζουν, οταν μιλανε, οταν κατι τους τραβηξει την προσοχη, οταν ειχαν τη φωλια και πλησιαζα κτλ. Στα μικρα Μπεττυ και Μπαρνι δεν το εχω παρατηρησει να συμβαινει συχνα κι ειναι ηδη ενος ετους.

Φαινεται στο βιντεο του δρακουλο-Τζόι αυτο καθαρα και μου ριχνει και την επιθεση στο τελος. 😎
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Ευχαριστω! Αυτα τα μικρα που λες τα εχεις ανεβασει και στο γιουτιουμπ σε ενα βιντεο που ακουνε μουσικη και μιλανε; 😛
 
Back
Top