Γενικά Γιατί συσκευασμένους σπόρους και όχι χύμα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης zwitsas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

zwitsas

PB New Member
Εγγραφή
2 Απρ 2009
Μηνύματα
185
Πόλη
Λευκάδα
εχω δει σε πολλα ποστ οτι πρεπει να περνουμε σισκευασμενη τροφη για παπαγαλουσ κ οχι χυμα γτ;
 
Γιατί αν παίρνουμε χύμα δεν είμαστε σίγουροι για την ποιότητά της, την ημερομηνία λήξεως κτλ. :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
εμεις εδω π μενουμε 1 πετ σοπ εχει ολο κιο ολο κ τον ξερω τον αν8ρωπο... Κ εχει μονο χυμα δλδ δν υπαρχει προβλημα να παρω αφου ειμαι σιγουροσ... Δλδ 8ελω να πω δν εχει τπτ καλυτερο η συσκευασμενη σωστα;
 
Τι να σου πω... αν δεν έχεις δει κάτι που να σ' έχει ξενίσει και θέλεις να παίρνεις από εκεί κάντο. Αν πάλι θες να πάρεις συσκευασμένη μπορείς να αγοράσεις από κάποιο e-shop.

Τι είδους τροφή παίρνεις; Σπόρους, pellets?
 
Περιμενεις το καινουριο μωρο αμαζονιου και θα το ταισεις μια οποιαδηποτε χυμα τροφη; 😕
Μπορεις να παραγγελνεις απο το internet να σου στελνουν τις συσκεασιες 2-3 τη φορα ωστε να μη χρειαζεσαι συνεχεια. 😉 Χρειαζεται πολυ ψαξιμο η διατροφη του πουλιου, ειναι απο τα σημαντικοτερα θεματα.
Τι περιεχει αυτη η χυμα τροφη; Ποιους σπορους και σε ποια αναλογια; Ανταποκρινεται στις αναγκες του πουλιου; Τι ποιοτητας ειναι οι σποροι περα απο τον ανθρωπο αυτον που μπορει να ειναι εξαιρετικος;

Διαβασε λιγο κι αυτο το θεμα. https://community.petbirds.gr/threads/Τι-διατροφή-ακολουθούν-οι-παπαγάλοι-μας.4000/

p.s. Οταν λεμε τροφη των παπαγαλων δεν υπαρχουν μονο οι σποροι. Υπαρχουν και τα πελετς απο ετοιμες τροφες που δινουν αρκετοι εδω στο φορουμ και χρησιμοποιουνται κατα κυριο λογο στο εξωτερικο. Επισης υπαρχουν οι αλλες φρεσκες τροφες οπως θα δεις και στο λινκ που σου εδωσα.
 
για το μωρο αμαζονιο π 8α παρω 8α παω στα γιαννενα τοσα πετ σοπ 8αχει δεν 8α πουλανε τροφη για μωρα-πουλια;τορα 8α κατσω να διαβασω το ποστ
 
στα παπαγαλακια δινω αυτα τα μικρα σπορακια δν ξερω ακριβωσ ονομασια, στον παπαγαλο π 8α παρω 8α περνω παλι τροφη αλλα για παπαγαλο π εχει κ ηλιοσπορουσ κτλ... Κ 8α τσ δινω κ φρουτα βεβαια...
 
εμεις εδω π μενουμε 1 πετ σοπ εχει ολο κιο ολο κ τον ξερω τον αν8ρωπο... Κ εχει μονο χυμα δλδ δν υπαρχει προβλημα να παρω αφου ειμαι σιγουροσ... Δλδ 8ελω να πω δν εχει τπτ καλυτερο η συσκευασμενη σωστα;
Mπορεί να τον ξέρεις τον άνθρωπο, αλλά ο προμηθευτής του ποιός είναι; Τι διαδικασία έχει προηγηθεί μέχρι να φθάσει το μίγμα στο κατάστημά του; Και αν ανεβούν ζωύφια ή κάτι τέτοιο στην ανοικτή συσκευασία; Χέρια ακάθαρτα κλπ? Έχεις πιό ήσυχο το κεφάλι σου με τη συσκευασμένη!
 
και να ριχνουμε ολοι μια ματια ανα τακτα χρονικα διαστηματα Μαρακι! αυτο το θεμα ειναι ΣΩΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ!
 
Σαφώς οι συσκευασμένες τροφές είναι και ποιοτικά ανώτερες (δεν συμφέρει να πουλάνε χύμα ακριβές τροφές), και φυσικά καθαρότερες σε σχέση με τις χύμα τροφές. Όμως δεν σημαίνει αυτό οτι και οι συσκευασμένες τροφές είναι πεντακάθαρες, αποστειρωμένες, μιας και ποτέ δεν έχουμε δει τι επικρατεί μέσα σε ένα εργοστάσιο παραγωγής τροφών. (μου έχει τύχει σακουλάκι επώνυμης τροφής να έχει μέσα διάφορα ''καλούδια''). Τα ζωήφια και τα σκουλήκια αναπτύσοντε και μέσα στις συσκευασμένες τροφές, χωρίς να σημαίνει φυσικά, οτι είναι χειρότερες απο τις χύμα. Μιας και αναφέρθηκαν τα Γιάννενα να πω οτι θα βρείς τροφή για hand feeding, και πελετς και τροφές συσκευασμένες σε μεγάλη ποικιλία.
 
Από ότι διαβάζω εδώ και καιρό έχω καταλάβει οτι οι χύμα τροφές και βιταμίνες δεν σας αρέσουν νομίζοντας, οτι είναι άχρηστες, το αντίθετο είναι επώνυμες στο τσουβάλι και βγαίνουν πιο οικονομικά για εμάς. Επίσης καταλαβαίνω οτι δεν έχετε κάποιο πετ για τις μόνιμες αγορές τροφών, και δεν έχετε εμπιστοσύνη τι σας δίνουν, και ακόμα τι θα σας συμβουλέψουν. Εγώ εδώ και μια δεκαπενταετία που ασχολούμε με καναρίνια και παπαγάλους και δίνω χύμα τροφές δεν μου έχουν παρουσιάσει το παραμικρό.
 
Οι χύμα τροφές, αν αφήσουμε στην άκρη την ποιότητα του εργοστασίου, επειδή είναι μέσα σε σακιά που μένουν ανοιχτά για αρκετό καιρό μπορεί όμως να παρουσιάσουν και άλλα προβλήματα:
1. Μπορεί να είναι μπαγιάτικες.
2. Μπορεί να έχουν υγρασία και ό,τι αυτό συνεπάγεται (σαπια, μούχλα, μαμούνια).
3. Μπορεί να έχουν σκόνη απο την αποθήκη του μαγαζιού.
4. Είναι πολύ πιο εύκολα προσβάσιμες σε ποντίκια, μαμούνια, μύγες, και λοιπά περιπλανώμενα ζωύφια.

Κατά τη γνώμη μου, επειδή εκτός απο τις χύμα και τις συσκευαμένες τροφές υπάρχει και η επιλογή του σπιτικού ταΐσματος των πουλιών απο ειδικές συνταγές, η χύμα τροφή απο το σακί είναι η περισσότερο επικίνδυνη επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος.
 
Back
Top