Γενικά Γιατί τα φτερά του budgie μου έγιναν έτσι γύρω από το κεφάλι του;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Panais
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Panais

PB New Member
Εγγραφή
3 Οκτ 2023
Μηνύματα
26
Καλησπέρα σε όλους!! Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί τα φτερά του Jimmy έγιναν έτσι γύρω από το κεφαλάκι του?? ( νέος στα budgie υπενθυμιζω😉)!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!IMG_20231008_203810.webp
[automerge]1696787116[/automerge]
Εννοώντας τις μικρές άσπρες σαν ακιδουλες! Έχει και από την άλλη μεριά
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Panais είναι τα καινούργια φτεράκια που βγαίνουν. Αυτά τα καρφακια θα ανοίξουν κ θα γίνουν τα νέα φτερά του. Συνήθως η πτερόροια τουλάχιστον στα καναρίνια τελειώνει όταν βγαίνουν τα νέα φτερά στο κεφαλάκι.
 
@MARY58 Αααα μάλιστα!!! Σε υπερευχαριστω πολύ για την απάντηση😉 οπότε μας γίνεται πιο <<καινουργιος>> 😊τρόμαξα λίγο να πω την αλήθεια!!!
 
@Panais θα βρεις χρήσιμα πολλά άρθρα κ πληροφορίες στο φόρουμ για τον μικρούλι σου. Διάβασε αυτό από @Vada κ το άρθρο που επισυνάπτει. Να τον χαίρεσαι.
 
@MARY58 σε ευχαριστώ πολύ!! Σίγουρα θα το διαβάσω το αρθρο για να καταλαβαίνω πλέον τα σημάδια του Jimmakou μου😉 Προσπαθώ να διαβάζω συνέχεια άρθρα και να παρακολουθώ βίντεο για να είμαι ενημερωμένος αλλά πάντα μια γνώμη κάνει την διαφορά 😉
 
@Panais ήθελα να σε ρωτήσω πόσων μηνών είναι το παπαγαλάκι σου. Και να ρωτήσω αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει, αν η αλλαγή των φτερών έχει να κάνει με την ηλικία ή με την εποχή ή και με τα 2. Ο δικός μας είναι 3ων μηνών τώρα. Μέχρι στιγμής έχει ακόμα τις γραμμούλες στο κεφάλι του.
 
@Donnacsg , η πτερόρροια έχει να κάνει με την εποχή. Επίσης έχει να κάνει και με την ηλικία όταν τα πουλιά προχωρούν στην εφηβική τους φάση. Στα budgie το τελευταίο συμβαίνει περίπου στον 3-4 μήνα της ζωής τους.
 
Η πτερόρρια είναι μια φυσική διαδικασία όπου οι παπαγάλοι χάνουν τα παλιά, φθαρμένα φτερά τους και τα αντικαθιστούν με νέα, ζωντανά φτερά.
Η πρώτη πτερόρρια στα budgie εμφανίζεται περίπου στην ηλικία των 10-12 εβδομάδων και στη συνέχεια ετησίως μόλις ένα budgie μεγαλώσει πλήρως. Είναι μια άβολη εμπειρία, επομένως μερικά παπαγαλάκια γίνονται ευερέθιστα και νευρικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Τα budgies αλλάζουν τα φτερά τους δύο φορές το χρόνο.
Συνήθως, αυτό συμβαίνει την άνοιξη και το φθινόπωρο,
Τα οικόσιτα budgie που εκτίθενται σε τεχνητό φως, και ελεγχόμενες θερμοκρασίες, μπορούν να ρίχνουν τα φτερά τους ανά πάσα στιγμή.
Η πτερόρρια συνήθως διαρκεί 2-3 εβδομάδες, αλλά έως και 10 εβδομάδες εάν υπάρχουν επιπλοκές.
Η πτερόρρια πυροδοτείται από το εσωτερικό ρολόι του budgie, το οποίο εξαρτάται από την αφθονία της τροφής, το ηλιακό φως και τη ζεστασιά που εκτίθεται.
 
@Vada @ianos σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 για τις πληροφορίες. Είναι σημαντικό να γνωρίζω εκ των προτέρων τι θα του συμβεί φυσιολογικά για να μην πανικοβαλομαι χωρίς λόγο. Είχα διαβάσει ότι περίπου στην ηλικία που είναι τώρα θα αλλάξει φτέρωμα και θα φύγουν οι μαύρες γραμμές στο κεφάλι αλλά δεν είχα ιδέα πως θα μοιάζει κατα την διάρκεια αυτής της αλλαγής.
 
@Donnacsg ο Jimmakos μας είναι ενήλικος αν και στο pet shop μας είχαν πει αλλά πφφφφ..... Είναι περίπου 7 μηνών όπως μας είπε ο πτηνιατρος που πήγαμε να κάνουμε έναν έλεγχο αφού τον πήραμε πριν λίγες μέρες 😉
 
@Panais αααα Τώρα τον πήρατε!!! Να ναι γερός, να τον χαίρεστε και να περάσετε αξέχαστες στιγμές παρέα. Κι εγώ για μπλε έψαχνα αλλά όταν είδα τον Δημήτρη κατάλαβα ότι αυτός είναι για μένα
[automerge]1696836435[/automerge]
Τα οικόσιτα budgie που εκτίθενται σε τεχνητό φως, και ελεγχόμενες θερμοκρασίες, μπορούν να ρίχνουν τα φτερά τους ανά πάσα στιγμή.
Στην Ολλανδία από εδω και πέρα η νύχτα μεγαλώνει πάρα πολύ. Ξημερώνει γύρο στις 9 και νυχτώνει στις 3 μετά την αλλαγή της ώρας. Απ το μεσημέρι και μετά αναγκαστικά ανάβουμε φώτα αλλά το πρωί δεν του ξεσκεπαζω το κλουβί μέχρι να φεξει. Τον Αυγουστο που τον πήραμε τον εβαζα γυρο στις 8 σε σκοτεινο δωματιο να κοιμηθεί γιατι εξω ειχε ηλιο μεχρι τις 10 το βραδυ και αν ακολουθουσα το φυσικο φως (το πρωι ξημερώνει στις 4) ηταν πολυ κουρασμενος και επιθετικος. Λογικά μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει αλλάξει το φτέρωμα για πρώτη φορά. Το να κοιμάται περισσότερο, θα τον βοηθήσει στο να είναι πιο ήρεμος ή δεν παίζει ρόλο ο έξτρα ύπνος στην πτερόρροια?
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Donnacsg σε ευχαριστώ πολύ!! Εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα για σας!! Αααα βλέπω έχουνε και ίδιο όνομα!!! Ναι ο μπλε μας έκανε το "κλικ" χαχχα
 
@Panais Ναι συνονόματοι οι φτερωτοί μας φίλοι!!! Ο γιος μου τον ονόμασε Δημήτρη γιατί τρώει σπόρους και μου είπε, "Μαμά αφού τρώει δημητριακά να τον πούμε Δημήτρη 🤣🤣🤣
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το να κοιμάται περισσότερο, θα τον βοηθήσει στο να είναι πιο ήρεμος ή δεν παίζει ρόλο ο έξτρα ύπνος στην πτερόρροια?
Σαφώς και παίζει. Να φροντίζεις να κοιμάται ένα δωδεκάωρο σχεδόν για να έχει ισορροπία στη συμπεριφορά και τις ορμόνες του.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top