Αναπαραγωγή Γιατί το αρσενικό δεν κελαηδά στην αναπαραγωγή;

Γιωργος Λαμ.

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιουλ 2017
Μηνύματα
95
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Θα ηθελα να μου λυσεται μια απορια που μου γεννηθηκε κατα την αναπαραγωγη,. Γιατι το αρσενικο στη ολη διαρκεια της σταματα το κελαιδασμα μετα την ενωση του με τη θηλυκια; Συμβαινει σ' ολα τα αρσενικα απο ενστικτο ή αφορα τον δικο μου. Δεν γνωριζω αν αναφερεται αυτο σε καποιο αρθρο που δεν διαβασα; Ευχαριστω..
 
Το κελάηδημα στα πουλιά είναι το μέσο για θα δηλώσουν στα θηλυκά την ύπαρξή τους.
Είναι ο τρόπος να απομακρύνουν τα άλλα αρσενικά που τα ανταγωνίζονται και κυρίως να "φωνάξουν" για την ευρωστία τους, την δύναμή τους και τα σωστά γονιδιακά χαρακτηριστικά ώστε α επιλεγούν από αυτά ως γεννήτορες των παιδιών τους.
Όταν ζευγαρώσουν το κελάηδημα έχει εκπληρώσει το σκοπό του και ως χάσιμο ενέργειας αλλά και πολύτιμου χρόνου μειώνεται ή ακόμη και αναστέλλεται από τα αρσενικά ως μη απαραίτητο.
Προτεραιότητα τώρα έχει η ανατροφή των μικρών και το καλό αρσενικό οφείλει να σταματήσει κάθε φλυαρία και επίδειξη φωνής και να "πέσει" με τα "μούτρα" στο τάισμα των μικρών του.
Αν εκπληρώσει αυτά τα καθήκοντα και του μείνει χρόνος αλλά κυρίως δύναμη.. μπορεί να τραγουδήσει και μερικές νότες... έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.
Απλά το τραγούδι είναι λιγότερο σε ένταση αλλά και σε διάρκεια...
Σε αρκετές περιπτώσεις περιορίζεται στην υπενθύμιση στο θηλυκό για το πόσο καλός είναι και να μην ξεχαστεί και φύγει για αλλού.
 
Back
Top