Αναπαραγωγή Γιατί το αρσενικό μου καναρίνι δεν θέλει το θηλυκό;

panagiotis2014

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2014
Μηνύματα
328
Γεια σας όπως σας ειχα πει έχω 2 καναρίνια και θέλω να τα ζευγαρωσω. Σήμερα ευγαλα το χώρισμα και η θυλικια που είναι πυρωμενη πηγενε στον αρσενικό και αυτός την εδιχνε και την έκανε επίθεση με το ράμφος όταν πηγενε δίπλα του η θυλικια. Ο αρσενικός δεν είναι πυρωμενος. Αυτό θα σταματήσει αν πυρωσει ή έτσι θα είναι τα δύο πουλια; Αν θα μείνουν έτσι να πάω να αλλάξω αρσενικό;
 
η ταπεινή μου γνώμη, αγαπητέ φίλε Παναγιώτη,όσον αφορά τη σωστή διαδικασία αναπαραγωγής είναι η εξής:
1)διατροφική προετοιμασία..
κάνουμε τουλάχιστον 4 εβδομάδων προετοιμασία, με το αρσενικό να προηγείται κατά μια εβδομάδα(σπόροι, αυγοτροφή, αυγό βραστό, σουπιοκόκκαλο, βιταμίνη στο νερό 3 φορές την εβδομάδα)
2) ενώνουμε το ζευγάρι την 3η εβδομάδα σε ζευγαρώστρα αλλά με το χώρισμα ώστε να βλέπονται και δίνουμε στη θηλυκιά φωλιά και νήμα.Αν δούμε πως η θηλυκιά χτίζει φωλιά.. Τότε αφαιρούμε το χώρισμα και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά.
αυτή τη στιγμή, πιστεύω πως,το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφαιρέσεις την φωλιά για τις επόμενες 4 μέρες, να τοποθετήσεις το χώρισμα ώστε να βλέπονται και δώσε τους φως.. Πολύ φως,ώστε να έρθει σιγά σιγά η διάθεση και στον αρσενικό.
Αλλά κυρίως πρόσεξε την διατροφή του.. Ενίσχυσέ την και δώστου και λίγο πολυβιταμίνη στο νερό.
καλή επιτυχία..
 
Δηλαδή μπορώ να τα έχω σε ζευγαρωστρα με χώρισμα στην μέση και ένα χαρτόνι για να μην βλέπει το ένα το άλλο και μετά να βγάλω το χαρτόνι για μια βδομάδα και να βάλω φωλιά;
 
Δηλαδή μπορώ να τα έχω σε ζευγαρωστρα με χώρισμα στην μέση και ένα χαρτόνι για να μην βλέπει το ένα το άλλο και μετά να βγάλω το χαρτόνι για μια βδομάδα και να βάλω φωλιά;
δεν είπα αυτό, φίλε μου.. Τα βήματα που πρέπει, στην περίπτωση σου, να κάνεις είναι τα εξής:
1)αφαιρείς φωλιά και νήμα
2)αφήνεις το ζευγάρι στην ζευγαρώστρα, με το καγκελάκι στην μέση, να βλέπονται για 5 ημέρες περίπου. Στις μέρες όμως αυτές να ενισχύσεις την διατροφή του αρσενικού όπως σου γράφω πιο πάνω. Επίσης παρατηρείς τις αντιδράσεις τους.. Αν κατά την κρίση σου τείνουν να τα βρουν,τότε την 6η μέρα ξαναβάζεις φωλιά και νήμα στην πλευρά της θηλυκιάς. Δεν αφαιρείς το χώρισμα, αλλά δίνεις στη θηλυκιά 2 μέρες ακόμη να στρώσει φωλιά.. Την 9η μέρα αφαιρείς το χώρισμα και εύχεσαι να πάνε μετά όλα καλά..
 
Όσο τα είχες με το χώρισμα έβλεπες ταΐσματα; Διατροφική προετοιμασία έχεις κάνει στο ζευγάρι;

Αυτό θα σταματήσει αν πυρώσει ή έτσι θα είναι τα δύο πουλια; Αν θα μείνουν έτσι να πάω να αλλάξω αρσενικό;

Μην βιάζεσαι! Μεγάλη προσοχή στον φωτισμό 14ώρες και στην θερμοκρασία.
 
Αφου ο αρσενικος δεν ειναι πυρωμενος ακομα ειναι λογικο να αντιδρα ετσι.
Οταν πυρωσει και ερθει σε οιστρο θα ανταποκριθει στα "καθηκοντα" του.
Δωσε χρονο και καλη διατροφη.
Καλη επιτυχια σου ευχομαι :)
 
Ο αρσενικός και η θηλυκή, πυρώνουν με την ώρα τους αν είναι υγιείς. Πρέπει να ασχοληθείς να διαβάσεις πριν προχωρήσεις. Βασικά πράγματα πρέπει να τα γνωρίζουμε πριν βάλουμε τα πουλιά μας σε τέτοια δοκιμασία.
Ρίξε μια ματιά εδώ.
https://community.petbirds.gr/threads/Ζευγάρωμα-καναρινιών.17674/
https://community.petbirds.gr/threads/Πιθανά-προβλήματα-στην-αναπαραγωγή-καναρινιών.17671/
https://community.petbirds.gr/threads/Αναπαραγωγή-καναρινιών-σε-ζευγαρώστρες.17713/
 
Back
Top