Ασθένειες Γιατί το καναρινι μου "φαγουριζεται";

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Athinag
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Athinag

PB New Member
Εγγραφή
3 Σεπ 2014
Μηνύματα
313
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Εχει εδω και δεκα λεπτα που το καναρινι μου ξυνεται οπου βρει. Στα καγκελα, στο στικ, στις πατηθρες. Ξυνει εκει κυριως ραμφος και λαιμο. Εχει φουσκουσει και με τα νυχια του ξυνει και τα φτερα του. Ειναι πολυ δραστηριος και κανει και τα τσιου του.

Ειναι αρσενικο ενα μιση χρονων. Τρέφεται με σπορους (ασπουρι-νιζερ-καναβουρι-βρωμη-ρουπσεν-λιναροσπορο), λαχανικά(κυριως μπροκοκο-καροτο), φρουτα (κυριως μηλο), αυγο, αυγοτροφη εμποριου, κεχρι σενεγαληςν στικ( που δεν τρωει απλα παιζει μαζι του) και σημερα του εβαλα τσαι νε ριγανη-δυοσμο-θυμαρι-βασιλικο και μελι και σε μονιμη βαση σουπια και αμμο απο σπασμενα κοχυλια.
Ζει σε εσωτερικο χωρο και προσφατα του αλλαξα θεση γιατι παρολο που κινουταν κανονικά ήταν φουσκωμενο. Μπορει να τον χτυπουσαν ρευματα εκει κι ετσι τον μετακινησα.

Μεχρι να γραψω το θεμα σταματησε... Τωρα τσιμπολογαει απο τους σπορους, πηδαει απο κι απο εκει και κελαηδαει λιγακι (το πρωι παντα ετσι ειναι το τραγούδι του, κλιμακωνεται)

Επισης δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα πριν το παρατηρισω (γιατί οταν πηγα να του βαλω το τσαι ήταν μια χαρα) μου ειχε πεσει λιγο ασετον και ανοιξα αμεσως πορτες και εβαλα σε ανακληση το παραθυρο για να μην κρυωσει κιολας..

Ειναι κατι;...
 
Το ασετόν που σου έπεσε; Φαντάζομαι κάπου στο δωμάτιο όχι στο κλουβί. Ίσως το πήρε το "ντουμάνι" και ενοχλήθηκε.
Το τσάϊ το αραίωσες με σκέτο νερό; Πόση ώρα άφησες τα βότανα να μουλιάσουν στο βραστό νερό; Ρωτάω μήπως το έκανες πολύ βαρύ.
 
Το ασετον φυσικα και μου επεσε στο πατωμα και εβαλα το κλουβι διπλα στο παράθυρο. Το τσαι το εσβησα πριν βρασει. Εβαλα μια κουταλια του γλυκου απο καθε βοτανο σε γεματο μπρικι. Το άφησα να κρυωσει μονο του με χαρτι κουζινας απο πανω. Ισως να το αγησα καμια ωρα. Μεχρι να κρυωσει. Το αραιωσα με τέσσερα ακομα μπρικια. Δεν νομιζω να ηπιε πανω απο δυο γουλιες... Τωρα ειναι μια χαρα κελαηδαει κιολας πολυ και τρωει κανονικα. Ξυνωταν ομως ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ και ανησυχησα. Ειδα και στι κλουβί μηπως ειχε μπει κανα ζουζουνι (προχθες βρηκα μθα αραχνουλα στο γραφειο μου) αλλα δεν ειχε τιποτα..
 
Εντάξει μάλλον το ενόχλησε η μυρωδιά του ασετόν και δεν ήξερε τι του έφταιγε :)
Τώρα το τσάι το άφησες πολλή ώρα μέσα στο νερό.
Βράζεις το νερό, το κατεβάζεις από την φωτιά, ρίχνεις μια κουταλιά ανά βότανο, το αφήνεις 15-20 λεπτά σκεπασμένο και σουρώνεις το τσάϊ, αφαιρόντας τα βοτάνια από μέσα. Αραιώνεις κτλ όπως πολύ σωστά έκανες. Δεν βράζεις καθόλου τα μυρωδικά, δεν τα αφήνεις πολλή ώρα να γίνει βαρύ το τσάϊ.
Άλλη φορά θα ξέρεις. :)
Τώρα αν σου έχει περισσέψει τσάι και θέλεις να το χρησιμοποιήσεις και αύριο, αραίωσέ το και άλλο με σκέτο νερό και φύλαξέ το στο ψυγείο.
Αύριο θα βάλεις όσο χρειάζεσαι σε ένα ποτήρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά θα το βάλεις στην ποτίστρα του πουλιού.
Το υπόλοιπο πάλι ψυγείο.
 
Back
Top