Γενικά Γιατί το κοκατίλ μου έχει 2 δαχτυλίδια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariaki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariaki

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιαν 2021
Μηνύματα
26
Πόλη
Πάτρα
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς γιατί το κοκατίλ μου έχει 2 δαχτυλίδια. Το ένα είναι κόκκινο και δεν γράφει τίποτα και το άλλο έχει το κωδικό του που αν κρίνω με βάση την ηλικία που μου είπαν, δεν ταιριάζει με αυτό που γράφει. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι τον ενοχλούν (τα δαγκώνει αρκετά συχνά )παρόλο που δεν είναι κολλητά στα ποδαράκια του και φαίνονται ελαφρώς πρησμένα. Τι μπορώ να κάνω για να μάθω την ηλικία και πως μπορώ να αφαιρέσω με ασφάλεια τα δαχτυλίδια έτσι ώστε να είναι πιο άνετος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
το άλλο έχει το κωδικό του που αν κρίνω με βάση την ηλικία που μου είπαν, δεν ταιριάζει με αυτό που γράφει.
Γράψε τα στοιχεία του δαχτυλιδιού.
πως μπορώ να αφαιρέσω με ασφάλεια τα δαχτυλίδια
Επειδή ζεις στο εξωτερικό καλό θα είναι να Μην αφαιρέσεις το δαχτυλίδι με τα στοιχεία και να έχεις την απόδειξη αγοράς του στο αρχείο σου.
Αν χρειαστεί να ταξιδέψεις μαζί με το πουλί θα πρέπει να έχει το δαχτυλίδι που πιστοποιεί την ταυτότητά του και την προέλευσή του.
Επίσης έχω παρατηρήσει ότι τον ενοχλούν (τα δαγκώνει αρκετά συχνά )
Το κάνουν όλα για λίγο και τα καναρίνια κάνουν το ίδιο.
παρόλο που δεν είναι κολλητά στα ποδαράκια του και φαίνονται ελαφρώς πρησμένα.
Ανέβασε κοντινές καθαρές φωτογραφίες με φυσικό φωτισμό για να δούμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Το ένα είναι κόκκινο και δεν γράφει τίποτα
Αυτό μπορεί να αφαιρεθεί από ένα Πτηνίατρο, στην ουσία εξυπηρετεί τον εκτροφέα για να ξεχωρίζει τα πουλιά της εκτροφής του πιο εύκολα.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Βρίσκομαι Πάτρα λόγω της κατάστασης...Αυτό που μπόρεσα να διακρίνω είναι cz 5.5 15 , ώστε η ταυτότητα του είναι απαραίτητη σε περίπτωση που χρειαστεί να ταξιδέψω; Επίσης χρειάζεται να ζητήσω τίποτα έγγραφα από το pet shop;Τα ποδαράκια του είναι ρόζ και το ένα είναι λίγο πιο μεγάλο ...θα προσπαθήσω να επανέλθω με φώτο καθώς έχει φουσκώσει τα φτερά του...
[automerge]1610313222[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Αυτή κατάφερα να βγάλω...
[automerge]1610313249[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Αυτή κατάφερα να βγάλω...
 

Συνημμένα

  • 137295456_722140465332206_8705471622062491222_n.webp
    137295456_722140465332206_8705471622062491222_n.webp
    73,8 KB · Προβολές: 31
Τελευταία επεξεργασία:
.θα προσπαθήσω να επανέλθω με φώτο
Άστο να κοιμηθεί, αύριο βγάλε φωτογραφίες.
η ταυτότητα του είναι απαραίτητη σε περίπτωση που χρειαστεί να ταξιδέψω
Ναί, επίσης χρειάζεται και ένα έντυπο από Κτηνίατρο - Πτηνίατρο που πιστοποιεί τα στοιχεία του και την κατάσταση της υγείας του.
Επίσης χρειάζεται να ζητήσω τίποτα έγγραφα από το pet shop;
Όχι.
Αυτό που μπόρεσα να διακρίνω είναι cz 5.5 15
Το CZ δείχνει την χώρα προέλευσης που είναι η Τσεχία.
Τα υπόλοιπα νούμερα αφορούν τον κωδικό εκτροφέα, τον α/α πουλιού.
Δυστυχώς δεν αναφέρεται το έτος εκτροφής.
Δες ξανά για να βεβαιωθείς ότι αναγράφονται μόνο αυτά cz5.5 15. ίσως υπάρχει και κάτι άλλο.
Τι μπορώ να κάνω για να μάθω την ηλικία
Ανέβασε καθαρές κοντινές φωτογραφίες (με φυσικό φωτισμό) πρόσωπο, πλάτη, ουρά, πόδια, υπάρχουν αρκετά μέλη με εμπειρία που θα μπορέσουν να κάνουν εκτίμηση της ηλικίας του.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@έχει και ένα νούμερο νομίζω 3ψήφιο ή 4ψηφιο είναι αλλά ποτέ δεν το χω διαβάσει ολοκληρωμένο γιατι το δαχτυλίδι ή έχει γυρίσει ή έχει καλυφθεί από κάτι...θα προσπαθήσω να το βγάλω φώτο όσο μπορώ ...σε ημέρα...Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και το χρόνο σας!
 
@Tony Forpus δεν έχω βγάλει άκρη...το 1 είναι σκέτο κόκκινο και το άλλο έχει ένα κωδικό δίχως ξεκάθαρη ημερομηνία γέννησης...Έχω κανονίσει να πάω τον μικρό αύριο στο κτηνίατρο να κοιτάξει τα πόδια του...Και να σιγουρευτώ για το αν είναι όντως πρησμένα ή όχι..ας ελπίσουμε να είναι καλά..
 
Το κλειστό δαχτυλίδι της εκτροφής καλό είναι να μην το αφαιρείτε σε καμία περίπτωση. Δείχνει την ταυτότητα του εκτροφέα και του πουλιού (άσχετα με το αν ειναι δαχτυλίδι συλλόγου ή όχι, άλλωστε στο εξωτερικό αρκετοί εκτροφείς δεν ανήκουν σε κάποιο σύλλογο).

Θα διαφωνήσω με την άποψη ότι δεν χρειάζεστε κάτι από το petshop. Από εκεί που αγοράζουμε κάποιο πουλάκι, είτε petshop είτε εκτροφέας, θέλουμε πάντα μια απόδειξη που να αναγράφει το είδος του πουλιού και τα στοιχεία του δαχτυλιδιού. Αυτό μας εξασφαλίζει ότι έχουμε αποκτήσει νόμιμα το πουλάκι.
 
@VangelisSykiotis @Stavros Eυχαριστώ για την απάντηση. Τελικά ζήτησα χαρτιά αλλά δεν δίνουν τίποτα. Επίσης κράτησα και την ταυτότητα και μάθαμε και ηλικίες κτλ...το μικρούλι είναι 6 χρόνων κ όχι 6 μηνών...με αρκετά προβλήματα τα οποία έχουν πάρει το δρόμο τους με την κατάλληλη αγωγή.
 
@Ariaki Με τον αριθμό που δώσατε για το δαχτυλίδη το πιο πιθανό όντως πρέπει να είναι του 2015. Γενικά να γνωρίζετε όταν αγοράζετε κάποιοπ παπαγάλο, όσο μικρός και αν είναι, ακόμα και αν δεν ανήκει στα προστατευόμενο, πάντα παίρνετε απόδειξη αγοράς που να αναφέρει τα στοιχεία του δαχτυλιδιού και το είδος του
 
@VangelisSykiotis Ο παπαγάλος ήταν δώρο γι αυτό ζήτησα χαρτιά σε περίπτωση που χρειαστεί να ταξιδέψω να μπορώ να τον πάρω μαζί μου...και να μην συναντήσω προβλήματα...το μονο σίγουρο είναι ότι είναι του '15 ...όπως και να χει αφού βεβαιώθηκα πρώτα ότι η ταυτότητα δεν του χει προκαλέσει πρόβλημα στο πόδι...την κράτησα για αποδεικτικό σε περίπτωση που χρειαστεί.
 
@Ariaki Καλησπέρα και από εμένα. Δεν ξέρω που πρόκειται να ταξιδέψεις και αν ταξιδέψεις με αεροπλάνο ή κάπως αλλιώς, εκείνο που θα σε συμβούλευα είναι σε κάθε περίπτωση να τηλεφωνήσεις στο ΕΟΔΥ και να ρωτήσεις μήπως χρειάζεται κάτι επιπλέον για το πτηνό. Πολλά έχουν ακουστεί για κοβιντ στα πουλιά οπότε μήπως χρειάζεται κάποιο έξτρα πιστοποιητικό. Διαφορετικά ενδεχομένως να αντιμετωπίσεις θέμα και για το αεροπλάνο αν τελικά ταξιδέψεις με αεροπλάνο αλλά και στη χώρα που θα πας θα μπορέσουν να σου πουν τι ακριβώς χρειάζεσαι.
[automerge]1610980223[/automerge]
Επίσης συμπληρωματικά όταν πας εκεί που θα πας, όταν έχεις χρόνο ενημέρωσε αν θέλεις για τυχών προβλήματα που αντιμετώπισες και τελικά τι χαρτιά σου ζητήσανε μήπως θέλει και κάποιος άλλος να ταξιδέψει. Ευχαριστώ προκαταβολικά...🙂
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Back
Top