Γενικά Γιατί το κοκατίλ μου τεντώνει ουρά προς τα πίσω και πάνω βγάζοντας κραυγή;

Katerina9

PB New Member
Γειά σε όλους!
Είμαι η Κατερίνα και μαζί με τον σύντροφό μου έχουμε ένα γλυκό κοκατιλ δύο ετών εδώ και ένα μήνα, τον ή την Ρόρυ.
Τα πηγαίνουμε περίφημα, τραγουδάει, χορεύει, τρώει, πετάει, χαϊδεύεται, κάθεται στα κεφάλια μας με τις ώρες, παίζει παιχνίδια, είναι υγιής. 😊
Ό,τι απορία είχα μέχρι τώρα μου λύθηκε διαβάζοντας τα θέματα που έχουν αναλυθεί εδώ, εκτός από δύο.
Η μία είναι το φύλο. Μας το έδωσαν ως αρσενικό. Διαβάζοντας περιγραφές και βλέποντας φωτογραφίες αρσενικών και θηλυκών, μάλλον μοιάζει θηλυκό περισσότερο, αλλά το θέτω ως ερώτημα.

Το δεύτερο είναι μια συμπεριφορά που παρατήρησα και δεν βρήκα να αναφέρεται κάπου. Θα προσπαθήσω να σας δείξω με ένα βίντεο μια στάση που παίρνει, βγάζοντας πάντα τον ίδιο, έντονο, χαρακτηριστικό ήχο.
Τι σημαίνει;
Αν έχετε γνώση ή/και παρόμοια εμπειρία, βοηθήστε μας να καταλάβουμε τι θέλει να μας πει. 🙂

Συνημμένα

@Katerina9 κοριτσάκι φαίνεται ότι είναι. Κ πιθανολογώ ότι έχει μπει σε διάθεση αναπαραγωγής κ φωνάζει το ταίρι της. Θα σου πουν οι παπαγάλογονείς. Δες αυτό

Και το άρθρο που επισυνάπτει ο @φιλομαθης. Ειδικά το έβδομο σημάδι.

Τελευταία επεξεργασία:
IMG_20241230_201858.webp αφήνω μια ακόμη φωτογραφία για την αναγνώριση φύλου

@Katerina9 κοριτσάκι φαίνεται ότι είναι. Κ πιθανολογώ ότι έχει μπει σε διάθεση αναπαραγωγής κ φωνάζει το ταίρι της. Θα σου πουν οι παπαγάλογονείς. Δες αυτό

Και το άρθρο που επισυνάπτει ο @φιλομαθης. Ειδικά το έβδομο σημάδι.
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία 😊

αφήνω μια ακόμη φωτογραφία για την αναγνώριση φύλου
Από τη δεύτερη φωτογραφία, το κοκατίλ φαίνεται να έχει πιο αχνό χρωματισμό στο πρόσωπο και τα μάγουλα, κάτι που είναι συχνά χαρακτηριστικό θηλυκών. Επίσης, η ουρά του φαίνεται να έχει ελαφριές ρίγες ή κηλίδες, που επίσης συναντάται συχνότερα στα θηλυκά μετά την πρώτη πτερόρροια.

Αν θέλεις να το επιβεβαιώσεις 100%, η πιο ακριβής μέθοδος είναι το DNA test, που γίνεται εύκολα μέσω φτερού.

@Katerina9 καλησπέρα !ειναι μια κούκλα είναι θηλυκό και από τα χρώματα αλλά το καταλαβαίνεις από την στάση που έχει πάρει στο βίντεο που ανέβασες !ειναι στάση ζευγαρώματος θηλυκού ! Στην προκειμένη περίπτωση η θα της πάρετε αρσενικό η θα πρέπει να κανείς ορμονική διαχείριση !

Back