Γενικά Γιατί το budgie μου βάζει το κεφάλι του μέσα στο καμπανάκι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mlt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mlt

PB Member
Εγγραφή
20 Μαϊ 2008
Μηνύματα
410
Πόλη
Βόλος
Από την προηγούμενη Παρασκευή το νέο μου παπαγαλάκι-απροσδιορίστου έως τώρα φύλου-βρίσκεται στο νέο του σπίτι 60x40x40.
Του έχω βάλει και άλλα παιχνίδια, όπως μία μεγάλη καμπανίτσα, ένα χειροποίητο από δερμάτινο κορδόνι με καλαμάκια και πώματα από μπουκάλια νερού, καθώς και ένα κρεμαστό στάντ από φυσικό ξύλο που φέρει καθ' ύψος και εγκάρσια πατήθρες από το ίδιο ξύλο.
Ναι μεν, ασχολείται κάπως με τα καινούργια του παιχνίδια-ξεφλουδίζει το ξύλο, χτυπάει την καμπάνα και μαδάει τα καλαμάκια-αλλά η μεγάλη του αδυναμία είναι το πρώτο του παιχνίδι, με τα ξυλάκια και το καμπανάκι.
Το περίεργο είναι ότι αρκετές φορές την ημέρα, βάζει ολόκληρο το κεφαλάκι του μέσα σε αυτό το καμπανάκι και μένει έτσι ακίνητο για αρκετή ώρα.
Όταν το βλέπω έτσι, μου έρχονται γέλια, επειδή είναι πολύ αστείο σε αυτή την στάση, από την άλλη όμως αναρωτιέμαι αν αυτό είναι φυσιολογικό, ή αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που το κάνει και που δεν μπορώ ακόμη τουλάχιστον, να κατανοήσω.
Εχθές το βράδυ μάλιστα, πέρασε όλη την νύχτα με το ένα πόδι γαντζωμένο στα κάγκελα του κλουβιού και το άλλο πάνω στα ξυλάκια του παιχνιδιού του. Αυτή η στάση ήταν εντελώς αφύσικη, διότι έβλεπα ένα πουλί με ορθάνοικτα πόδια σε απόσταση τουλάχιστον 5 πόντους μεταξύ τους και υπέθεσα πως κάποια στιγμή θα κουραστεί.
Όμως τίποτα.
Άναβα το φώς του μιλούσα και μετά από λίγο κατέβαινε στην πατήθρα κάτω από αυτό το παιχνίδι του. Μόλις όμως έσβηνα το φώς επανερχόταν στην ίδια στάση.
Αυτό έγινε 3-4 φορές από τις 10.00 έως τις 2.00 το πρωί, που το άφησα πλέον να κάνει ότι θέλει και πήγα για ύπνο.
Το πρωί το βρήκα ακόμη στην στάση αυτή.
Θέλει ίσως κάτι να μου πεί;
 
Θέλει ίσως κάτι να μου πεί;
Κατα την γνωμη μου, τιποτα περισσοτερο απο οτι: το αγαπαει πολυ και οτι ειναι χαδιαρικο... Κατι παρομοιο κανει και το δικο μου (σαν να φοραει κασκα με κουδουνια ειναι καποιες φορες, οταν 'καπελωνεται' ενα παιχνιδι του με καμπανακια)
 
Αυτή η στάση ήταν εντελώς αφύσικη, διότι έβλεπα ένα πουλί με ορθάνοικτα πόδια σε απόσταση τουλάχιστον 5 πόντους μεταξύ τους και υπέθεσα πως κάποια στιγμή θα κουραστεί.

Αφου αγαπαει τοσο το παιχνιδι του, αλλαξε του καλυτερα θεση, ωστε αν θελει να βρισκεται τοσο κοντα του (ολο το βραδυ) να μην ταλαιπωρειται προκειμενου να το φτασει
 
Μα όχι Sissy, δεν ταλαιπωρείται καθόλου για να το φτάσει, το αντίθετο μάλιστα
Δες την παρακάτω φωτό, είναι από το κλουβάκι όπου βρισκότανε μέχρι και την Παρασκευή.
Και στο νέο του κλουβί, σχεδόν στην ίδια θέση βρίσκεται το παιχνίδι του.
Αν το αφαιρέσω από το κλουβί, μήπως του δημιουργήσω ψυχολογικά προβλήματα;
 
Αν το αφαιρέσω από το κλουβί, μήπως του δημιουργήσω ψυχολογικά προβλήματα;
Θα του λειπει αν το βγαλεις, μη του αφαιρεσεις το πιο αγαπημενο του παιχνιδι! Γιατι αλλωστε να κανεις κατι τετοιο;
 
Καταλαβα, το ειδα!:Big Grin:... Μια χαρα ειναι η θεση του, μη σε απασχολει που καθεται ετσι, τον ξεκουραζει και ο ιδιος νιωθει ανετα αγγιζοντας το
 
Δες και το αγαπημενο του Μαριου, εκει μεσα χωνει ολο το κεφαλι του και καθεται καπελωμενος με τα κουδουνια για ωρες
 

Συνημμένα

  • P8.webp
    P8.webp
    46,4 KB · Προβολές: 74
Εντάξει τότε, ευχαριστώ.
Νόμιζα πως μόνο το δικό μου το κάνει αυτό.
Μου θυμίζει κάποιο παλαιό παιδικό καρτούν,όπου ένας από τους μικρούς του "πρωταγωνιστές" ο Λάινους, δεν αποχωριζότανε ποτέ του την αγαπημένη του κουβερτούλα-φετίχ:D
 
Νά τος ο διανοούμενος...
 

Συνημμένα

  • Λάινους.webp
    Λάινους.webp
    2,6 KB · Προβολές: 55
Εχθές το βράδυ μάλιστα, πέρασε όλη την νύχτα με το ένα πόδι γαντζωμένο στα κάγκελα του κλουβιού και το άλλο πάνω στα ξυλάκια του παιχνιδιού του. Αυτή η στάση ήταν εντελώς αφύσικη, διότι έβλεπα ένα πουλί με ορθάνοικτα πόδια σε απόσταση τουλάχιστον 5 πόντους μεταξύ τους και υπέθεσα πως κάποια στιγμή θα κουραστεί. Όμως τίποτα. Άναβα το φώς του μιλούσα και μετά από λίγο κατέβαινε στην πατήθρα κάτω από αυτό το παιχνίδι του. Μόλις όμως έσβηνα το φώς επανερχόταν στην ίδια στάση. Αυτό έγινε 3-4 φορές από τις 10.00 έως τις 2.00 το πρωί, που το άφησα πλέον να κάνει ότι θέλει και πήγα για ύπνο. Το πρωί το βρήκα ακόμη στην στάση αυτή
Και προχθές, αλλά και εχθές το βράδυ επαναλήφθησαν τα ίδια, έως ότου κατά τις 2.00 το πρωί, απομάκρυνα το παιχνίδι του αρκετά από τα κάγκελα, έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να ξαναπάρει αυτή την στάση. Δεν μπορούσα άλλο να το βλέπω έτσι, γαντζωμένο και με ορθάνοιχτα τα πόδια του για 10 ώρες σαν να ήταν αθλητής γυμναστικής στους κρίκους, σε στάση σταυρού. Θεώρησα πως αυτή του η στάση ήταν αφύσικη και φοβήθηκα μήπως του μείνει κάποιο "κουσούρι". Δεν ξέρω άν έκανα καλά. Σήμερα το βλέπω να ασχολείται περισσότερο με τα άλλα του παιχνίδια και δη με το κρεμαστό ξύλινο στάντ, ξεφλουδίζοντάς το.
 

Συνημμένα

  • Παπαγαλάκια 065.webp
    Παπαγαλάκια 065.webp
    74,1 KB · Προβολές: 90
  • Παπαγαλάκια 066.webp
    Παπαγαλάκια 066.webp
    75,9 KB · Προβολές: 88
  • Παπαγαλάκια 067.webp
    Παπαγαλάκια 067.webp
    73,8 KB · Προβολές: 74
Το οτι μπορουσες να τον βλεπεις στις 2 βραδυ, μηπως σημαινει πως στο δωματιο υπηρχε αρκετο φως; Καλο θα ηταν να σκεπαζεις ενα μερος του κλουβιου του με ενα σκουρο πανι, γιατι μπορει να εχει αναγκη απο περισσοτερο σκοταδι (αφου εβαζε το κεφαλακι του μεσα στο καμπανακι).
 
Όχι.
Υπάρχει μόνο ένα φωτάκι νυχτός, κόκκινου χρώματος.
Και όχι, την νύχτα δεν έβαζε το κεφάλι του στο καμπανάκι.
Πάντως τώρα δεν κάνει πλέον τον ακροβάτη.
Τέρμα η προπόνηση για τους ολυμπιακούς, στους κρίκους😛
 
ωραιο κλουβι! Ωραια παιχνιδακια!
μηπως να παρεις αλλο ενα παπαγαλακι;
θα νιωθει μοναξιες ο φιλος σου
 
πολύ μ'αρέσουν τα χειροποίητα παιχνίδια!
Αλλά αυτό το πλαστικό από τα καλαμάκια είναι ασφαλές;
 
Ασφαλέστατα και παίζει αρκετά με αυτό, ειδικά με τα ψαλιδισμένα καλαμάκια και το πέτσινο κορδόνι.
 
Δεν ξέρω ποιά πλαστικά είναι ασφαλή και ποιά όχι.
Όλα όσα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στα φαγώσιμα είναι ασφαλή και για τα πουλιά;
Η' υπάρχουν κάποια συστατικά που γνωρίζεις ως τοξικά για τα πουλιά και απλά ελέγχεις αν υπάρχουν στο παιχνίδι που φτιάχνεις;
 
Back
Top