Φροντίδα Γιατί το budgie μου είναι πιο ήμερο μέσα στο σπίτι;

grigorakis

PB New Member
Εγγραφή
8 Φεβ 2014
Μηνύματα
16
Καλησπέρα παιδιά λέγομαι Γρηγόρης και είμαι καινούριο μέλος στο φόρουμ λοιπόν ας ξεκινήσουμε. Έχω ένα θηλυκό Βudgie την οποία την λένε πιπίτσα:) την έχω ενα μήνα και μια βδομάδα το θέμα μου ειναι ότι ειίναι λίγο ζωηρούλα και φοβιτσιάρα έχω επειχηρήση να την ταίσω με το κυπελάκι απο το χέρι μου αλλά ακόμα φοβάται αλλά δεν την πιέζω όλα θα γίνουν στην ώρα τους το άλλο θέμα μου είναι ότι όταν την βγάζω έξω στο μπαλκόνι και πάω να την χαιδέψω δεν κάθεται ενώ όταν βρίσκεται μέσα στο σπίτι κάθεται και την χαιδέυω λίγο κάτω απο την κοιλίτσα της ναι μεν φοβάται αλλά δεν τρέχει δεξιά-αριστερά όπως κάνει έξω απλός απορώ γιατί το κάνει αυτό όταν βρίσκεται έξω νιώθει ισως πιο ελευθερη; Πάντως όταν την βγάζω έξω κάνει σαν τρελή ειδικά όταν ακούει τα άλλα πουλάκια φωνάζει τρέχει κλπ. Θα ήθελα πολύ να με βοηθήσετε περιμένω απαντήσεις 🙂
 
Το πως νιώθει δεν μπορούμε να το ξέρουμε ακριβώς, μπορούμε να κάνουμε κάποιες υποθέσεις.
Η αλλαγή περιβάλλοντος από αυτό που θεωρεί χώρο της, την κάνει να είναι πιο επιφυλακτική και σε ένταση για οτιδήποτε μπορεί να προκύψει. Δεν νιώθει δηλαδή τόσο ασφαλής και αγριεύει κάπως.
Σε σχέση με το έξω, θέλω να σου συστήσω να προσέξεις δύο πράγματα.
Πρώτον κατά τον χειμώνα, δεν βγάζουμε τα πουλάκια έξω αν τα διατηρούμε εντός του σπιτιού γιατί η εναλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να τα κάνει να κρυώσουν, κάτι πολύ επικίνδυνο για την υγεία τους. Αυτό μπορείς να το κάνεις αργότερα όταν ζεστάνει ο καιρός.
Δεύτερον, και πιο σημαντικό, δεν ανοίγουμε το κλουβί όταν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, πόσο μάλιστα να προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε το πουλάκι έξω, γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μας ξεφύγει.
Ο χρόνος του ενός δύο μηνών είναι πολύ μικρός και θα έχεις όλο την ευκαιρία με υπομονή να το εκπαιδεύσεις στο προσεχές μέλλον.
Όταν θα είσαι έτοιμος με φωτογραφίες μπορείς να μας το δείξεις να το θαυμάσουμε εδώ Παρουσιάσεις Πουλιών .
Διάβασε το άρθρο μας που αφορά το πουλάκι που έχεις Κοινά Παπαγαλάκια - Budgerigar .
Και επίσης μελέτησε κατ' αρχήν τα περισσότερα άρθρα που αφορούν την διατροφή του και θα τα βρεις εδώ Αρθρα για τη Διατροφή των Πουλιών .
Ό,τι άλλο χρειαστείς, μην διστάσεις να ρωτήσεις :)

Διάβασε αν θέλεις και αυτό το θέμα Εκπαίδευση- Εξημέρωση Παπαγάλων .
 
δηλαδή να ξεκινήσω την εκπαίδευση μετα το δίμηνο; και απο εδώ και πέρα μέσα στο σπίτι απλός νόμιζα ότι έξω θα της φανεί αλλιώς να είναι στον δικό της χώρο. Δηλαδή το χειμώνα δεν πρέπει να το βγάζω καθόλου έξω. Απλός την λυπάμαι γιατί καθε πρωί 8:00 μου φωνάζει να την βγάλω έξω έχει μάθει
 
όχι δεν είπα να περιμένεις για την εκπαίδευση αλλά ότι είναι μικρό το διάστημα που το έχεις. Συνέχεια και από λίγο με υπομονή. Όχι μην το βγάζεις έξω τον χειμώνα και να να προσέχεις και τα ρεύματα από ανοιχτά παράθυρα. Το πρωί και το απόγευμα λίγο πριν κοιμηθούν είναι πιο "ομιλητικά". Είναι στην φύση τους. Γι' αυτήν ο δικός της χώρος είναι η γωνία του σπιτιού που ζει συνήθως :)
 
Μαρία θέλω να σε ρωτήσω και κάτι άλλο από εκπαίδευση πρώτα πρέπει να μάθει απο το χέρι μου να τρώει και μετά να επιχειρήσω να το μάθω να ανεβαίνει στο δάκτυλο μου και να το χαιδευω; γιατί θελω να με μάθει σιγά σιγά να ξεκινήσω να την βγάλω απο το κλουβί της. Όπως είπες είναι λιγος ο καιρός αλλά έχω υπομονή και δεν με ανησυχεί αυτό:)
 
Δεν υπάρχει πρώτο και δεύτερο βήμα, το κάθε πουλί έχει τον χαρακτήρα του και ανέχεται ή δεν φοβάται, διαφορετικά πράγματα. Να το παρακολουθείς και να κάνεις μικρά βήματα για να μην του δημιουργείται φόβος. Χρησιμοποιούμε και τα τσαμπιά από κεχρί για εκπαίδευση. Της δίνεις από αυτό το κεχρί;
 
Όχι δεν το γνωρίζω αυτό πουλιέτε σε πετ σοπς;
 
Ναι πουλιέται και αρέσει πολύ σε όλα τα πουλιά είναι αυτό της φωτογραφίας υπάρχει σε μάρκα verselle laga σίγουραkehri.webp
 
το μόνο που του έχω είναι αυτό που κρέμεται στο κλουβί με κολλημένη την τροφή πάνω του έχω πάρει με φρούτα

Αυτό χρειάζεται να το τρίψω στα χέρια μου ή όχι να του το δίνω με το κλωνάρι; και αν μπορείς να μου πεις ποσο κοστίζει περιπου σε ανάλογη ποσότητα
 
Αυτό το στικ, την λεγόμενη λιχουδιά, μην την ξαναπάρεις, πεταμένα λεφτά, παχυντικά, μένουν καιρό στα μαγαζιά και πολλά είναι τιγκιασμένα. Δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Όχι δεν το τρίβεις, κανονικά το κρεμάς. Αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για εκπαίδευση, το κρατάς από την κάτω ακρούλα στο χέρι σου και μετά του το αφήνεις στο κλουβί.
Έχει αρκετά μέσα και στοιχίζει γύρω στα 5 ευρώ. Δεν το βάζεις κάθε μέρα, μια φορά με δύο την εβδομάδα.
 
Ευχαριστώ πολύ:). Δηλαδή για εκπαυδευση το κραταω απο κάτω μέχρι να πλησιάσει και να φάει; η το βαζω στην παλάμη μου; Παντως συγγνώμη αν σε ταλαιπορώ απλός είμαι αρχάριος ακόμα:/
 
Ναι δεν πειράζει, μην το σκέφτεσαι δεν με ταλαιπωρείς, εξάλλου μόλις τα μάθεις θα έρθει η σειρά σου :)
Επειδή είναι μακρουλό, μπορείς για εκπαίδευση να κόβεις ένα κομμάτι από κάτω για να το χρησιμοποιήσεις και μετά το υπόλοιπο με το κοτσάνι του το κρεμάς.
 
α οκ δεν το κόβω ολο δηλαδη μεχρι το τέλος του κοτσανιού
 
όχι λίγο για να το προσεγγίσεις. το κοτσάνι στο υπόλοιπο δεν το αφαιρείς γιατί σου χρειάζεται για το κρέμασμα.
 
Back
Top