Φροντίδα Γιατί το budgie μου κοιμάται στα κάγκελα ανάποδα;

nikospappa33

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαϊ 2021
Μηνύματα
55
Ειναι λογικό που το budgie μου κοιμάται στα κάγκελα της οροφής του κλουβιού; Λες και ειναι κρεμασμένο.
 
Ειναι λογικό που το budgie μου κοιμάται στα κάγκελα της οροφής του κλουβιού; Λες και ειναι κρεμασμένο.
Το κάνουν αυτό καμία φορά και σε εμένα το έκαναν...
 
Όντως κάποια πουλάκια το κάνουν αυτό. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς το βρίσκουν άνετο, η Ίριδα κρεμιέται από το ταβάνι και καθαρίζεται, αν είναι δυνατόν! Πάντως, με την Ίριδα συγκεκριμένα (μπάτζι) έχω προσέξει το εξής. Όταν πρωτοήρθε, συχνά σκαρφάλωνε στα κάγκελα την νύχτα. Εγώ νόμιζα ότι ήθελε να δει το βιντεοπαιχνίδι που έπαιζα, αλλά φυσικά δεν ήταν αυτό. Από τότε που της έβαλα κούνια στο κλουβί, κοιμάται εκεί, εκτός κι αν είναι στρεσαρισμένη, οπότε και επιστρέφει να κοιμάται κάθετα στα κάγκελα. Δεν ξέρω αν ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο παπαγαλάκι, αλλά γενικά το θεωρώ ως σημάδι στρες. Αν μπορείτε να ανεβάσετε μια φωτογραφία του πτηνού και του περιβάλλοντος του μήπως το στρεσάρει κατι σαφές. Πάντως σε διάφορα φόρουμ παγκοσμίως έχω δει μπάτζι που κοιμουνται έτσι και οι ιδιοκτήτες τους δεν φαίνονταν θορυβημένοι. Οι παρατηρήσεις μου με κάνουν κάπως επιφυλακτική, αλλά ας δούμε. Το πουλάκι σας έχει κάποια άλλη συνληθεια πριν τον ύπνο?
 
μετα απο παρατήρηση στο δικό μου Budgie νομίζω είναι θέμα στρες..αρχικά και εμένα κοιμόταν στα κάγκελα μετα απο διαρρύθμιση του κλουβιού κοιμάται επιτέλους στην πατηθρα 🙂
 
Και εμένα κοιμάται το ένα θηλυκό μου καμιά φορά ανάποδα.το ένα αρσενικό μου πολλές φορές κοιμάται και πάνω στο κάγκελο κάθετα... κυρίως το μεσημέρι το κάνουν..
 
@nikospappa33 Η αλήθεια είναι ότι το κλουβί έχει διάφορα προβλήματα, όπως πλαστικές πατήθρες (προκαλούν προβλήματα στα πόδια, άσχετο, αλλά σημαντικό για το μέλλον)και το πολύχρωμο παιχνίδι είναι μεγάλο για ενα νεοφερμένο μπάτζι. Η σκεπή του κλουβιού απλώς καταλαμβάνει χώρο - τα μπάτζι πετούν οριζοντίως και τους αρέσει το σκαρφάλωμα, οπότε αυτό που χρειάζονται είναι μήκος, όχι ύψος, με οριζόντια κάγκελα και επίπεδη οροφή. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάζει τον τρόπο που κοιμάται, γιατί την νύχτα ειδικά που θεωρητικώς είναι πιο ευάλωτα θέλουν το μέγιστο ύψος. Μια ζευγαρώστρα είναι μια απλή και φθηνή λύση που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ενός μπάτζι. Δυσκολεύομαι να καταλάβω τι είναι αυτά τα οριζόντια ξύλα, ένα μπροστά και ένα πίσω. Είναι κούνιες? Συνδέονται? Δεν καταλαβαίνω από τις φωτογραφίες. Μέσα στην ημέρα κινείται κανονικά? Γιατί μοιάζει κάπως γεμάτο το κλουβί, και αυτό επίσης μπορεί να το τρομάζει. Τέλος, τι διαστάσεις έχει το κλουβί και βρίσκεται κρεμασμένο από ορθοστάτη? Αν ναι, δεν συνιστάται, γιατί και πάλι αισθάνονται ευάλωτα.
Μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιες αλλαγές στα πράγματα που βρίσκονται μέσα στο κλουβί, κυρίως να προσφέρετε μια ασφαλή, σταθερή πατήθρα ψηλά, και αν δεν το καλύπτετε το βράδυ, μπορείτε επίσης να το δοκιμάσετε, ξεκινώντας προτού είναι ώρα για ύπνο. Παρατηρήστε αν υπάρχει κάποια ρουτίνα που ακολουθεί το βράδυ, και προσπαθήστε να την σπάσετε προτού φτάσει στα κάγκελα.

@Geokilkis Σοβαρά? Εμένα μόνο βραδυ το έκανε, τα μεσημέρια κοιμάται σε κλαδί με το κεφάλι κάτω από την φτερούγα. Το βραδυ προτιμά την κούνια στο ένα πόδι.
 
@Nausicaa ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Απόγευμα θα παω για ψώνια. Έχεις κάποιες αλλαγές να μου προτείνεις;
 
Με δυο κουβεντες...
Θελεις μια 60αρα κινεζικη ζευγαρωστρα
Ξυλινες πατηθρες.
Παιχνιδια και αξεσουαρ σε μεγεθος κατάλληλα για το ειδος και να αφαιρεσεις το τσαμπι Millet απο το κλουβι.
Το Millet να το δινεις ως επιβραβευση αν σκοπευεις να το εκπαιδευσεις.
 
@Nausicaa δεν ξέρω αν φταίει η θέση της πατηθρας .. πχ όταν την εχω στο μπαλκόνι κοιμάται στα καγκελα μόλις την βάλω στο δωμάτιο παει στην πατήθρα.. 🙃
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@anast1 Όντως μπορεί να μην αισθάνεται πολύ άνετα έξω. Ή θέλει να το σκάσει και ο πειρασμός είναι μεγάλος 😉 Σοβαρά πάντως, εφόσον έχει ζήσει έξω για κάποιο διάστημα, ποιος ξέρει πόσο, μπορεί να την τρομάζει το έξω.
 
@Nausicaa δεν ξέρω ,... αρχικά έβγαινε .. τωρα και που ανοίγω την πορτα να καθαρίσω ούτε καν το προσπαθεί χαχα μάλλον βολεύτηκε..
 
@anast1 Και ποιος δεν θα βολευόταν! Σίγουρα το βλέπουν ως σπίτι τους σύντομα, και το προστατεύυν, άσχετα από το αν δεν αισθάνονται 100% άνετα και παρουσιάζουν "παράξενες" συμπεριφορές.
 
Μερικοί παπαγάλοι κοιμούνται όντως έτσι. Ούτως ή άλλως τα δάχτυλά τους παραμένουν κλειστά κατά τη διάρκεια του ύπνου είτε κοιμούνται σε κανονική θέση είτε κρεμασμένα. Λογικά δεν τους κουράζει αλλιώς δεν θα το έκαναν θεωρώ.
 
@Φοίβος Όντως δύσκολο να κανουν κάτι τέτοιο για ώρες αν είναι κουραστικό, απλά έχω την εντύπωση ότι έχει κάποια σύνδεση με το στρες. Μπορεί να κάνω και λάθος όμως.
 
Back
Top