Γενικά Γιατί το cockatiel μου φτερουγίζει έντονα μέσα στο κλουβί;

Καλησπέρα σε όλες και όλους!
Η Ρόζα μας, θηλυκό κοκατιλ δύο ετών, τις τελευταίες μέρες και ειδικά όταν ακούμε μουσική (όχι δυνατά) στο σαλόνι που βρίσκεται (αρκετά μακριά από ηχεία), ξεκινά να ανοίγει τα φτερά της διάπλατα και να τα χτυπάει, σα να προσπαθεί να πετάξει. Πιάνεται ψηλά στο κλουβί και το κάνει έντονα, πολύ γρήγορα και πολύ δυνατά, οπότε πηγαίνω κοντά της και της μιλώ με ήρεμη φωνή, με τον φόβο μη τραυματιστεί! Μια φορά δεν σταματούσε ακόμη κι όταν ήμουν δίπλα της. Κρατάει συνήθως 2 λεπτά. Το κλουβί της είναι αρκετά μεγάλο αλλά όταν το κάνει κάποιες φορές τα φτερά της βρίσκουν στην κούνια της, αφού κινείται σε όλο τον χώρο.
Είναι ένδειξη ότι θέλει να βγει; Κάνει διατάσεις; Είναι ένδειξη κάποιας άλλης δυσαρέσκειας ή ζητάει την προσοχή μας;
Το κάνουν κι εσάς τα κοκατίλ σας;

@Tony Forpus κάθε φορά που το έκανε, εμείς καθόμασταν μακριά της και ακούγαμε μουσική. Δεν ξέρω αν συνδέονται, για να είμαι ειλικρινής. Από θορύβους, την ενοχλούν πολύ οι γείτονες μας όταν φωνάζουν στην είσοδο έξω απ' την πόρτα και τους ακούει, αλλά τότε η Ρόζα τεντώνει λοφίο και φωνάζει πολύ πολύ δυνατά. Όταν σταματάνε, σταματάει κι αυτή.

Ειναι η αλληπεπιδραση με τα ερεθισματα του περιβαλλοντος οπως φαινεται

Back