Διατροφή Γιατί χρειάζονται οι παπαγάλοι πρωτεΐνες;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Yasmin
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Yasmin

PB Member
μερικές πρωτείνες (γαλοπούλα, κοτόπουλο)
Γιατί χρειάζονται οι παπαγάλοι πρωτεΐνες; Θέλω να πω, στη φύση τρέφονται με έντομα ή κάτι τέτοιο; Το πεπτικό τους είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για κοτόπουλο ή γαλοπούλα; Γιατί δεν το έχω ξανακούσει... Μόνο αυτοί χρειάζονατι πρωτείνες;

Γιατί χρειάζονται πρωτείνες; Θέλω να πω, στη φύση τρέφονται με έντομα ή κάτι τέτοιο; Το πεπτικό τους είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για κοτόπουλο ή γαλοπούλα; Γιατί δεν το έχω ξανακούσει... Μόνο αυτοί χρειάζονατι πρωτείνες;

Σχεδον ολοι οι παπαγαλοι τρεφονται και στη φυση με καποιες πρωτεΐνες εντομα η σκουληκια. Ειχα διαβασει ενα αρθρο που εγραφε οτι εχουν παρατηρηθει αγριοι παπαγαλοι να τρωνε και μικρα θηλαστικα οπως ποντικια. Θα δω αν μπορω να το ξαναβρω. Παρολα αυτα πτηνιατροι απο Αμερικη και Ευρωπη προτεινουν να δινουμε μικρες ποσοτητες απο κοτοπουλο, ψαρι ακομη και μοσχαρισιο στους παπαγαλους. Αναφερονται κυριως στους μεσαιους και μεγαλους που εχουν πιο μεγαλες διατροφικες αναγκες. Εγω δινω στον δικο μου και ενω στην αρχη δεν το ετρωγε επειδη δεν το ηξερε τωρα του αρεσει. 😉

Και εγω δίνω στην Κούκυ μου και τρελαίνεται για νερόβραστο κοτόπουλο. Για μοσχάρι και ψάρι όχι τόσο...

Φαντάζομαι παιδιά απλά βρασμένο και ανάλατο το κοτόπουλο.. Έτσι; Για τί ποσότητες μιλάμε σε καθημερινή βάση;

Φαντάζομαι παιδιά απλά βρασμένο και ανάλατο το κοτόπουλο.. Έτσι; Για τί ποσότητες μιλάμε σε καθημερινή βάση;

Εγω το δινω οπως το εχουμε μαγειρεμενο. Ειτε βραστο ειτε ψητο. Τρελαινεται για ετοιμο με παπρικα ας πουμε... :D Δεν υπαρχει προβλημα οι παπαγαλοι να τρωνε λιγο σχεδον απο ολα τα φαγητα μας εφοσον δεν περιεχουν τα γνωστα απαγορευμενα. 😉
1-2 φορες την εβδομαδα ειναι οκ! Μικρες ποσοτητες, εγω του δινω 2-3 μικρα κομματια στο μπολακι για εξτρα φαγητα και ενα τρωει ενα του πεφτει κτλ. Οσο θελει θα φαει. :)

Εγω πάλι της δίνω κοτόπουλο 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Φροντίζω να μην έχει αλάτι, πιπέρι και άλλα μπαχαρικά. Πάλι η δικιά μου έχει τρέλα με τα μακαρόνια και θα ήθελα να ρωτήσω αν κάνει να της δίνω...

Πάλι η δικιά μου έχει τρέλα με τα μακαρόνια και θα ήθελα να ρωτήσω αν κάνει να της δίνω...

Ναι, κάνει να της δίνεις αλλά σε λογικές ποσότητες. Όλα με μέτρο!

Εγω πάλι της δίνω κοτόπουλο 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Φροντίζω να μην έχει αλάτι, πιπέρι και άλλα μπαχαρικά. Πάλι η δικιά μου έχει τρέλα με τα μακαρόνια και θα ήθελα να ρωτήσω αν κάνει να της δίνω...
off topic συνέχεια... 😀
δίνουμε μακαρόνια, με μέτρο,όπως όλα τα "εξτρα".
Αλλωστε και τα έτοιμα γεύματα των παπαγάλων, περιέχουν ζυμαρικά...

Back