Αναπαραγωγή Γιατι δεν εσκασαν τα αυγα;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης sax1400
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Λήμνος
Κωδ.
ΕΠΑΜ FOH-EP 059
Γιασας. Μια καναρα μου κλοσουσε 3 αυγα. Την 14 ημερα βγηκε 1 πουλακι.σημερα ειναι η 17 ημερα και αποφασισα να δω τι γινετε. Εσπασα τα αυγα και ειδα οτι τα αυγα ειχαν μεσα πουλακια κανονικα σχιματισμενα. Τι μπορει να εχει γινει;οι γονεις ειχαν 1 μηνα προετιμασια. Ο αρσενικος την 11 εως13 μερα χαλοθσε την φωλια. Εφτασε σε στο σημιο να μου αδιασει την μιση φωλια. Και ενοχλουσε σηνεχια τη θηλικια. Την 14 μερα το πρωι τοθ εβαλα το διαχοριστικο.λετε να φτεει ο αρσενικο που πηραζε την καναρα και κρυωσαν τα αυγα; Με εχει φαει η στεναχορια

• Like
Αντιδράσεις: aggel
ευχαριστω φιλε Σταυρο. Α και κατι αλλο. Το πουλακι το βρηκα 2 φορες εξω απο την φωλια στον πατο του κλουβιου.1 φορα κατω απο την φωλια και 1 σχεδον στην αλλη ακρη τησ ζευγαροστρας. Μποριτε να μου πητε γιατι;

την πρωτη φορα που ηταν το μωρο κατω απο την φωλια δικαιολογητε γιατι μπορει η θηλυκια οπως εβγαινε απο την φωλια να το πηρε μαζι και να το εριξε κατω αλλα απο την στιγμη που το βρηκες στην αλλη ακρη του κλουβιου αυτο θα πει οτι ενα απο τους δυο γονεις το πηρε στο στομα και το κουβαλισε εκει ωσπου το πεταξε κατω θα σου ελεγα αμα μπορεις να κατσεις και να παρατηρησεις τι κανουν οι γονεις με το μικρο και να μας πεις τι κανουν. (αμα το ταιζουν αμα το ζεσταινη η θηλυκια κτλ)

Το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι αν
έχει το σωστό βάθος η φωλιά.Αν είναι πολύ ρηχή, επεμβαίνουμε
αφαιρόντας προσεκτικά μέρος του υλικού για να γίνει πιο βαθειά,
πιο ασφαλής.

τον πατερα τον εχω βγαλει οπος γραφω πιο πανω. Καθομαι απο μακρια κ βλεπω το εχει απο κατω της και ποτε ποτε το ταιζει. Αλλα μονο σπορια οχι αυγοτροφη.φοβαμε μην ξαναβρεθει εχω απο τη φωλια κ δεν ειμαι εκει. Ενα πουλακι ευγαλε μην το χασω κ αυτο

την πρωτη φορα που ηταν το μωρο κατω απο την φωλια δικαιολογητε γιατι μπορει η θηλυκια οπως εβγαινε απο την φωλια να το πηρε μαζι και να το εριξε κατω αλλα απο την στιγμη που το βρηκες στην αλλη ακρη του κλουβιου αυτο θα πει οτι ενα απο τους δυο γονεις το πηρε στο στομα και το κουβαλισε εκει ωσπου το πεταξε κατω θα σου ελεγα αμα μπορεις να κατσεις και να παρατηρησεις τι κανουν οι γονεις με το μικρο και να μας πεις τι κανουν. (αμα το ταιζουν αμα το ζεσταινη η θηλυκια κτλ)
Να ρωτησω κατι; Γινεται ο γονιος να παιρνει στο στομα τον μικρο και να τον μεταφερει οπως εγραψε ο Αρης; Γιατι απο οσο γνωριζω δεν γινεται και αυτο το λεω με βαση το οτι οταν πεφτουν τα μικρα στο πατο οι γονεις δεν τα ξαναμεταφερουν πισω στην φωλια.Ας απαντησει καποιος πιο εμπειρος απο εμενα. Γιατι εφοσον ισχυει αυτη η περιπτωση αν δω καποιο μικρο κατω να βγαζω τον αρσενικο απο το κλουβι για ασφαλεια. Ευχαριστω. Συγνωμη sax1400 που επεμβαινω στο θεμα σου.

Back