Αναπαραγωγή Γιατι η θηλυκια ενοχλειται απο τον αρσενικο στη φωλια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης markos34
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

markos34

PB New Member
Εγγραφή
16 Νοε 2013
Μηνύματα
68
Καλησπέρα ξανά σε όλο το φόρουμ.Λοιπόν σήμερα τα νέα ειναιπολυ ευχάριστα. Το απόγευμα μετά που γύρισα από την δουλειά,όπως πάντα κατευθείαν στα πουλάκια μού για φρέσκο νεράκικαι ότι άλλο χρειάζεται. Εκεί λοιπόν που τα εφτιαζα ακούω ένα ελαφρύ τσιου τσιου. Ηταν απο το ζευγαρι που ειχε σπασει το αυγο, οπως περιεγραφα στο προηγουμενο ποστ μου και οπως σας ειχα πει τα περιμενα αυτην την εβδομαδα. Η χαρά μου δεν περιγράφεται!
Θέλω όμως και να ρωτήσω κάτι, σε ένα αλλο ζευγαριπου έχω ο αρσενικός μπαίνει και κάθετε στην φωλιά μαζί με την θηλυκιά που πυρρωνη τα αυγά αρκετή ώρα και αρκετές φορές, από ότι έχω προσέξει. Στο ζευγάρι όμως αυτό που έκανε την γεννα κατά την διάρκεια που κλώσαγε απλά έμπαινε ο μισός μες στην φωλιά και την τάιζε, ποτέ δεν μπήκε ολόκληρος όπως ο άλλος. Τώρα. Μετά την γέννηση, μπαίνει συνέχεια και η θυλικια τσιρίζει συνέχεια σαν να ενοχλείτε, πώς το εξηγείτε;τώρα πριν από λιγω τους έβαλα και αυγο(που της προηγούμενες φωρες το τσιμπαγε ελάχιστα) και σημερατο άρπαξε άμεσος και άρχισε να το τρώει με λύσσα και μετά να κάθετε μπροςστην φωλιά και να την ταΐζει συνέχεια.Απλά με ανησυχεί η θηλυκιά που κάνει σαν τρελη όταν μπαίνει στην φωλιά. Να ανησυχώ;
 
Μπράβο με το καλό και τα υπόλοιπα να σου ζήσουν!
Απλά με ανησυχεί η θηλυκιά που κάνει σαν τρελη όταν μπαίνει στην φωλιά. Να ανησυχώ;
Το ότι δεν κλωσσούσε δεν πειράζει. Λόγω της ανησυχίας του θηλυκού πρόσεχε λιγάκι αν και δεν νομίζω αφού την ταΐζει να την ενοχλεί.
 
Nα σου ζησει το μικρο σου.
Οσο για τον αρσενικο μην φοβασαι αφου την ταιζει και βοηθαει στο μεγαλωμα του νεοσσου ολα πανε μια χαρα.
 
Συμφωνώ με τα παιδιά και εμένα τα δικά μου έτσι έκαναν δεν είναι τπτ (μάλλον θα είναι οι ορμόνες από την αναπαραγωγή)!
 
Να χαίρεσαι που έχεις έναν τόσο καλό αρσενικό που μοιράζεται με την θηλυκιά την ευθύνη την επώασης. Με αυτό που κάνει ο αρσενικός βοηθάει την θηλυκιά να ξεμουδιάζει πιο συχνά και σίγουρα στην συνέχεια θα την βοηθάει και θα την ξεκουράζει απο την εξουθενωτική διαδικασία της φροντίδας των νεοσσών. Το τσιριγμα που ακούς ίσως στην γλώσσα των πουλιών που εμείς δεν κατανοούμε απόλυτα, να σημαίνει "σε ευχαριστώ για την συμπαράσταση." Εχεις λοιπόν να κάνεις με ένα ταιριαστό ζευγάρι που εχουν δέσει όμορφα μεταξύ τους και καλό θα ήταν αφου τα εχουν βρεί να μην τους αλλάξεις ταίρι σε επόμενη προσπάθεια.
 
Στο συγκεκριμένο ζευγάρι απο εχτες σταμάτησα τα φρούτα και τα λαχανικά, λέτε να τα ξανααρχισω σιγά σιγά σε μικρές ποσότητες σε καμιά δεκαριά ημερες η να περιμένω λίγο να μεγαλώσει κανά μηνά;
 
Back
Top