Αναπαραγωγή Γιατι η θηλυκια κυνηγαει το αρσενικο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kaisaras
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kaisaras

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιαν 2016
Μηνύματα
36
Πόλη
Σαντορίνη
η θηλυκια μου κυνηγαει τον αρσενικο κ αυτος φευγει. Επισης η θηλυκια μου δεν κανει φωλια αλλα σκορπαει το νημα στον πατο του κλουβιου. Μπορειτε να με βοηθησετε καθως ειναι πρωτη μου φορα ευχαριστω
 
η θηλυκια μου κυνηγαει τον αρσενικο κ αυτος φευγει. Επισης
Όταν τα θηλυκά καναρίνια δεν είναι έτοιμα αναπαραγωγικά και κατά συνέπεια καθόλου δεκτικά... μετατρέπονται σε "διωκτικές μηχανές" για να αντιμετωπίσουν την σεξουαλική επιθετικότητα των αρσενικών.
Η ανετοιμότητά της αποδεικνύεται και από το γεγονός που περιγράφεις...
η θηλυκια μου δεν κανει φωλια αλλα σκορπαει το νημα στον πατο του κλουβιου
Καλό θα είναι να απομακρύνεις το νήμα που έτσι κι αλλιώς το σκορπά άδικα και να της επιτρέψεις να ετοιμαστεί σωστά... Διαφορετικά θα συνεχίσεις να βλέπεις μάχες...
Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που οι μάχες τέτοιου είδους κρατούν μέρες... μετατρέποντας το "σχεδιαζόμενο" από μας ζευγάρι καναρινιών σε ορκισμένους εχθρούς.
Συμβουλή μου είναι να απομακρύνεις τα πουλιά... ή αν υπάρχει αδιάφανο διαχωριστικό να το τοποθετήσεις στη ζευγαρώστρα ώστε να μην βλέπονται.
Το αδιαφανές χώρισμα θα αφαιρεθεί και θα τοποθετηθεί το χώρισμα με κάγκελα όταν το θηλυκό δείξει διάθεση αναπαραγωγής. Κι αυτό θα γίνει εύκολα αντιληπτό μια και θα αρχίζει να χτίζει τη φωλιά της.
Μέχρι λοιπόν να ετοιμαστεί η κυρία για να εκπληρώσει τα εκτροφικά σχέδιά σου καλό είναι να διαβάσεις μερικά πράγματα σχετικά με την αναπαραγωγή και έτσι θα παρουσιαστείς πιο έτοιμος όταν αυτή θα αρχίσει.
Ταυτόχρονα θα αποφύγεις και τα σημαντικά λάθη...
Ξεκίνα λοιπόν διαβάζοντας
Όταν τελειώσεις θα είσαι σοφότερος...
Αν έχεις απορίες επανέρχεσαι στην παρέα μας.
 
στην αρχη τα ειχα με διαφανη χωρισμα ηταν πολυ φιλικα και ο αρσενικος την ταιζε απο τα καγκαλα. Μετα απο 10 μερες εβγαλα το χωρισμα ακομα ηταν φιλικα ομως οταν εκεινη πηγαινε διπλα του αυτος αλλαζε κλαδι. Αυτα χωρις μαχες και τσακωμους. Κανενας δεν εκανε φωλια απλα σκορπυσαν τα νηματα στον πατο. Γιαυτο τα χωρισα σε χωριστα κλουβια.η θηλυκια ακομα σκορπαει νηματα κατω και σκεφτομαι να τα βγαλω και τη φωλια επισης. Δεν βλεπονται ομως ακουω που μιλαει το ενα στο αλλο. συγνωμη για τη ζαλαδα αλλα οπως σας ειπαειναι πρωτη φορα και θελω βοηθεια. Τα πουλια επισης ειναι πρωταρικα και τα δυο
 
δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το διάβασμα των άρθρων που σου επισύναψε ο κος Μισαλούρης, για να σου λυθεί κάθε είδους απορία!
πιο απλά..άσε το ζευγάρι σου όπως το είχες, με το ματ χώρισμα ώστε να μη βλέπονται, αφαίρεσε φωλιά και νήμα και κάνε σωστή διατροφή για 4 εβδομάδες περίπου.
την 1η εβδομάδα ενισχύουμε τον αρσενικόκαι από την 2η έως την 4η και τους δύο. την 3η εβδομάδα, αφαιρούμε το ματ χώρισμα και βάζουμε το πλέγμα ώστε να βλέπονται και να γνωριστούν, δίνουμε τότε στην κανάρα φωλιά και νήμα και μόλις δεις πως αρχίζει να φτιάχνει φωλιά, αφαιρείς το χώρισμα και κάνεις το σταυρό σου να πάνε όλα καλά!
 
Οτι δεν είναι έτοιμα ακόμα είναι πολύ καλό για τα ιδια και για σένα. Εχετε όλο τον καιρό και μάλιστα τον καλυτερο μπροστά σας. Μην το βιαζεις καθότι και πρώταρης.
 
Διατροφικά τα έχεις προετοιμάσει καθόλου; Τι διατροφή τους παρέχεις;
 
Back
Top