Αναπαραγωγή Γιατι η θηλυκια τσιμπαει τον αρσενικο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kpapi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kpapi

PB New Member
Εγγραφή
8 Μαρ 2014
Μηνύματα
48
Πόλη
Σύρος
Αλλη μια ερωτηση ειναι σχετικη με το θεμα αλλα ισως και να ειναι ασχετη. η θηλυκια τσιμπαει συνεχεια τον αρσενικο τι μπορει να φταιει. Αυτος ειναι ενας λογος που ειχα βγαλει το προηγουμενο μωρακι και το ταιζω στο χερι. Το ειχε μαδησει οπου εβγαινε πουπουλο το τραβουσε.
 
Της έχεις δώσει κάποιο υλικό για φωλιά; Ελάχιστο βέβαια, αυτά δεν φτιάχνουν φωλιές όπως τα καναρίνια.
 
Αν είναι πολύ επιθετική και αν ο αρσενικός ταΐζει επαρκώς τον νεοσσό, μπορείς να την χωρίσεις.
 
Ακομα εχει τρια αυγα που κλωσσαει εκανε 4 και εχει σκασει μονο το ενα. Δυστυχως δεν μπορω ακομα να την βγαλω.
 
Τότε υπομονή και παρακολούθηση. Πότε τον τσιμπάει; Μόνο όταν βγαίνει φαντάζομαι.
 
Δυστυχως μαρια οτι ωρα της ερθει τον τσιμπαει. Εκει που εχει ησυχια τον ακουω να τσιριζει. Προς το παρον εγω αυτο που μπορω να κανω ειναι να του δινω κουραγιο λεγοντας του"υπομονη παληκαρι μου"
 
Εεε τον καημένο... Βάλε στο κλουβί κανένα παιχνίδι με σκοινί ή σπάγκο να ασχολείται με αυτό..
 
Τους εχω καποια αλλα τωρα που μεγαλωσε η οικογενεια θα χρειαστω αλλαγες και σε παιχνιδια και σε κλουβι οποτε θα δω τι θα κανω.
 
Μήπως την πιέζει ο αρσενικός για να ξαναζευγαρώσει;
 
σωστή παρατήρηση..στα καναρίνια, αν συμβεί κάτι τέτοιο, απομακρύνουμε τον αρσενικό μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκόλαψη..στους παπαγάλους τι προτείνετε να γίνει;
 
Επειδη τους παρακολουθω μαρια οχι καθολου δεν κανει τιποτα ο αρσενικος. Ο κακομοιρης εχει αφοσιωθει στο ταισμα των μικρων.
 
Εσύ που τα παρακολουθείς, πως τα βλέπεις τα πράγματα; Είναι επικίνδυνο για το αρσενικό ή απλές αψιμαχίες;
 
Απο αυτο αυτο που βλεπω οχι δεν το θεωρω επικινδυνο για αυτον δεν τον τσιμπαει π.χ στο κεφαλι ποιο πολυ κοντα στις φτερουγες τον τσιμπαει
 
Παρατηρείς και βλέπουμε, γιατί οποιαδήποτε λάθος παρέμβαση μπορεί να καταστρέψει την ψυχολογία τους και την αναπαραγωγή. Θα κάνεις οτιδήποτε, μόνο αν κινδυνεύει κάποιο ζωντανό. Εύχομαι να μην χρειαστεί!
 
Εχω σκεφτει μηπως ειναι θεμα στρες λογω του οτι πριν ζευγαρωσουν ηταν ολοι μερα εξω απο το κλουβι. Πηγαινοερχοντουσαν μεσα στο σπιτι και εμπαιναν οποτε ηθελαν να φανε. Και τους εκλεινα στο κλουβι μονο το βραδυ οταν ηταν ωρα για υπνο.
 
Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό, αν και δεν το θεωρώ τόσο πιθανό, γιατί η αναπαραγωγή και η αφοσίωσή τους σ' αυτήν είναι ένστικτο ανώτερο όλων. Εδώ βλέπουμε τα ελεύθερα πουλιά πως "βιδώνονται" πάνω στις φωλιές με τα αυγά.
Πάλι δεν ξέρω, τι να πω... Τα δικά μας οικόσιτα είναι και λίγο "διεστραμμένα" από τα πολλά χαϊδέματα. :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Τι να πω θα δειξει ισως να προσπαθησω να βγαλω ενα βιντεακι μηπως και βγαλει καποιοε ενα συμπερασμα. Αλλιως θα χρειαστω πτηνοψυχολογο😕
 
Back
Top