Ασθένειες Γιατι η καναρα βγαζει αυγο χωρις κελυφος;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης teomat88
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

teomat88

PB New Member
Εγγραφή
10 Φεβ 2015
Μηνύματα
12
Πόλη
Καλαμάτα
Η καναρα βγαζει αυγο χωρις κελυφος... Τι μπορω να κανω να τη βοηθησω;
 
Εφόσον είναι σε αναπαραγωγική περίοδο πρέπει απαραίτητα να έχεις σουπιοκόκκαλο στο κλουβί. Πιστεύω πρέπει να έχεις και κάποιο μείγμα από όστρακα και -ας με διορθώσουν πιο έμπειροι- αν κριθεί απαραίτητο να βάλεις κάποιο συμπλήρωμα ασβεστίου στο νερό.
 
Πέρα από το κόκκαλο σουπιάς και το υδατοδιαλυτό ασβέστιο μπορείς να δώσεις και τσόφλι από αυγό, όπως και σουσάμι! Στην προκειμένη όμως μιας και το θέμα επείγει θα αγοράσεις άμεσα ασβέστιο που διαλύεται στο νερό (ένα καλό αλλά ακριβό είναι της Orlux το Calci-lux) θα φτιάξεις ένα μείγμα με τη δοσολογία που λένε οι οδηγίες και θα της δώσεις στο στόμα με το ζόρι λίγες σταγόνες για να αποφύγεις τη δυστοκία. Και για λίγες μέρες θα της δίνεις νερό με ασβέστιο στην ποτίστρα. Φυσικά κάθε μέρα θα ανανεώνεις το νερό της ποτίστρας με νέο μείγμα! Όλα τα υπόλοιπα (τσόφλι, σουσάμι, κόκκαλο σουπιάς κτλ) βοηθούν επικουρικά!
 
τι μπορω να κανω να τη βοηθησω;
Συνδυάζοντας τον τίτλο με τα γραφόμενα στο post αντιλαμβάνομαι πως η κανάρα σου γέννησε αυγό χωρίς το εξωτερικό περίβλημα.
Το αυγό δεν είχε το "χρόνο" που χρειάζεται στη διαδικασία δημιουργίας του σκληρού περιβλήματος μέσα στον οργανισμό του πουλιού. Αν μάλιστα είναι το πρώτο θα πρέπει να παρακολουθούμε μήπως υπάρχει και κάποια οργανική δυσλειτουργία. Αν όχι πιστεύω πως οφείλεται καθαρά σε έλλειψη ασβεστίου κι αν δεν χορηγηθεί ίσως έχει και "κακές" επιπτώσεις ακόμη και για τη ζωή του πτηνού.
Αρκετές φορές έχουν αναφερθεί στην ομάδα μας παρόμοιες καταστάσεις με καναρίνια που γέννησαν Αυγο στο δαπεδο χωρις τσοφλι | PetBirds ή για Καναρινι και κάνει αυγά χωρίς τσόφλι;

Αν τα διαβάσεις (δε θέλει πού χρόνο) θα αποκτήσεις αντίληψη του τι ακριβώς συμβαίνει. Είναι φαινόμενο που παρουσιάζεται ακόμη και σε άλλα πτηνά όπως στην Kοτα γενναει αυγα χωρις τσοφλι | PetBirds.
Η έλλειψη ασβεστίου είναι ένα φαινόμενο που το συναντάμε στις εκτροφές (εσωτερικές κυρίως), λόγω της απουσίας του ήλιου και της "ποιότητας" των φωτιστικών που δεν επιτρέπουν το μεταβολισμό του ασβεστίου.
Υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό άρθρο που σου συνιστώ να μελετήσεις και αφορά τη Δυστοκία των πτηνών | PetBirds που είναι συνδεδεμένη με αυτό που λιτά μας περιέγραψες.
Πρόσφατα δόθηκαν απαντήσεις στο ερώτημα Στην αναπαραγωγή, πότε βάζουμε ασβέστιο στα καναρίνια; | PetBirds το οποίο σε ενδιαφέρει άμεσα.
Αν λοιπόν λείπει ασβέστιο από το πτηνό, ο χρόνος που έχεις δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Άμεση χορήγηση ασβεστίου στο στόμα και όλα όσα σχετικά και σωστά στο post Η κανάρα βγάζει αυγό χωρίς κέλυφος | PetBirds σου πρότεινε η Αλίκη...@alicedros.
Επιπρόσθετα να βάλεις το πουλί σε ζεστό και αν γίνεται "προσήλιο" μέρος ώστε να ανακάμψει.
Δεν είναι τόσο σοβαρό που δεν έχει επαναφορά της υγείας στο πτηνό... αλλά είναι τόσο σοβαρό που αν δεν προσέξεις μπορεί να χάσεις το πουλί... καταλαβαίνεις το γιατί.. Έτσι δεν είναι;
 
Να προσθέσω ότι θα πρέπει να δώσει παράλληλα και μια πολυβιταμίνη που να περιέχει και τη D3 για την καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου. Π.χ. Πολυβιταμίνη Omni-Vit ή Muta-Vit μαζί με το υδατοδιαλυτό ασβέστιο Calci-Lux.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Σε ποιά γέννα βρίσκεται; Στην 1η ; Στο πρώτο ή το πέμπτο αυγό το παρουσίασε αυτό; .
 
σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας η καναρα βρισκεται στη πρωτη γεννα και μου εκανε 3 αυγα στο πατο του κλουβιου χωρις κελυφος.. Της χορηγησα αμεσα ασβεστιο στο στομα με συριγγα και για 4 μερες θα της δοσω και ασβεστιο στο νερο σημερα ειναι στη τριτη μερα χορηγησης. επιπλεον προσθεσα αμμο με οστρακα κοχυλια της δινω αυγο βραστο καθε μερα και της εβαλα σουπιοκοκκαλο. Εχω παραγγειλει και υγρο ασβεστιο το οποιο θα παραλαβω αυριο η καναριτσα μου παντως τρωει καλα κινηται ειναι ευδιαθετη

@misalouris, κ γιαννη ειστε απο τους ανθρωπους που εμπιστευομαι απολυτα και ας μην εχουμε γνωριστει ακομα απο κοντα, απο τις συμβουλες σας μαθαινω σαν νεος σχετικα με το χομπυ μας και προσπαθω μεσα απο αυτα να βελτιωνω τη ζωη των καναρινιων μου συνεχεια σας ευχαριστω πολυ

Σε ποιά γέννα βρίσκεται; Στην 1η ; Στο πρώτο ή το πέμπτο αυγό το παρουσίασε αυτό; .
κ μακη ευχαριστω για το ενδιαφερον σας η καναρα βρισκεταιν στη 1 γεννα και απο το 1 αυγο βγηκε χωρις κελυφος εκανε συνολικα 3 ιδια στ πατο του κλουβιου
 
κ γιαννη ειστε απο τους ανθρωπους που εμπιστευομαι απολυτα και ας μην εχουμε γνωριστει ακομα απο κοντα, απο τις συμβουλες σας μαθαινω σαν νεος σχετικα με το χομπυ μας και προσπαθω μεσα απο αυτα να βελτιωνω τη ζωη των καναρινιων μου συνεχεια σας ευχαριστω πολυ
Με ειλικρίνεια σου λέω ... Πως όλοι μαθαίνουμε...
Οφείλουμε να το κάνουμε, γιατί διαφορετικά θα μας "ξεπεράσουν" οι γνώσεις και θα μείνουμε "πίσω"...
 
Με ειλικρίνεια σου λέω ... Πως όλοι μαθαίνουμε...
Οφείλουμε να το κάνουμε, γιατί διαφορετικά θα μας "ξεπεράσουν" οι γνώσεις και θα μείνουμε "πίσω"...
εχετε δικιο κ γιαννη χαιρομαι πολυ που μπηκα στη παρεα σας!
 
Υπάρχει πρόβλημα. Αν απο το πρώτο αυγό δεν μπόρεσε να σχηματίσει τσόφλι, ή ο χρόνος παραμονής στην μήτρα είναι μικρός ή η δυνατότητα απορρόφησης του ασβεστίου έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη. Πρέπει μάλλον ν' αφήσεις το πουλάκι εκτός αναπαραγωγής διότι υπάρχει κύνδινος για την ζωή του.
 
Υπάρχει πρόβλημα. Αν απο το πρώτο αυγό δεν μπόρεσε να σχηματίσει τσόφλι, ή ο χρόνος παραμονής στην μήτρα είναι μικρός ή η δυνατότητα απορρόφησης του ασβεστίου έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη. Πρέπει μάλλον ν' αφήσεις το πουλάκι εκτός αναπαραγωγής διότι υπάρχει κύνδινος για την ζωή του.
δηλαδη να το βγαλω απο την αναπαραγωγη;
 
του 12 πουλακι ειναι

πηρα το υγρο ασβεστιο της quicko αλλα δε τα παω καλα με τις δοσολογιες λεει ενα κουταλακι του τσαγιου σε ενα λιτρο νερο σε σταγονες με το σταγονομετρο ποσες να ειναι;
 
Δεν το λες και γέρικο, αλλά ούτε φυσικά και νεαρό. Θεωρώ πως είναι ένα έμπειρο θηλυκό... Που όπως δείχνουν τα πράγματα έχει κάποια θέματα υγείας. Καλύτερα να μην μπει στην αναπαραγωγική διαδικασία... μέχρι να είναι φανερά έτοιμη. Τώρα ρητορικά θα ρωτήσω ... και πως να τη σταματήσω;
Φρόντισε να έχει καλή και πλούσια διατροφή... Να τη "δει" ο ήλιος τώρα την Άνοιξη και ελπίζω να ανακάμψει γρήγορα ο οργανισμός της και να επανέλθει στην κανονική λειτουργία του.
 
Tο κλουβί σε τι θέση το έχεις;.. Το βλέπει ο ήλιος. Έχει αρκετό φυσικό φωτισμό εκεί που είναι;
 
Back
Top