Ασθένειες Γιατι μεγαλωνει το πανω μερος του ραμφος της τοσο γρηγορα;

Πόλη
Αθήνα
της το εχω κοψει τους τελευταιους μηνες 2 φορες μεχρι που διαβασα μεσα απο το φορουμ οτι κανει μονο μια φορα το χρονο να το κανεις αυτο. Που οφειλεται αυτο; Παραλληλα μολισ τελειωσε και η θεραπεια με πουλμοσαν (της εδοσα την δευτερη δοση 4 μερες πριν) και εχει καρδουλα και σουπιοκοκκαλο μεσα για να τριβει το ραμφος της, παντως πινει νερο και κανει λες και εχει σπορακια και τριβει το ραμφος στα καγκελακια

γιατι μεγαλωνει το ραμφος της τοσο γρηγορα;

Ο ήχος που ακούγεται σαν σποράκια πρέπει να οφείλεται στο ράμφος που πετάει η μύτη(το πάνω μέρος). Και σε εμενα είχε συμβεί αυτό, χτύπαγε το ράμφος στην καναβουρίστρα για να ακονίσει-σπάει τη μύτη του ράμφους και ακουγόταν ο θόρυβος σαν να σπάει σποράκια παρόλο που είχα σουπιοκόκκαλο στο κλουβί. Ο λόγος ήταν οτι δεν το είχε αγγίξει καν το σουπιοκόκκαλο και τότε το έβαλα σε καυτό νερό να μαλακώσει.Απο τότε το επισκέπτεται συχνά παρόλο που έχει γίνει ξανά σκληρό και έχει μάθει να ακονίζει το ράμφος του πλέον απο μόνο του.

αρα τι μου προτεινεις; Γιατι μεγαλωνει τοσο γρηγορα ειναι φυσιολογικο;

Να αλλάξεις θέση στο σουπιοκόκκακο μήπως και καταφέρεις να αρχίσει να το τσιμπολογά. (δεν υπάρχει άλλη φυσική λύση)

Απο μόνο του το καναρίνι θα ξεκινήσει να το τρωει, αν και στην αρχή φοβούνται. Προσπάθησε να του αλλάξεις θέση. Εγώ το έχω περάσει ανάμεσα απο τα 2 πλάγια κάγκελα, δεν το εχω βάλει στη βάση που διαθέτουν οι συσκευασίες σουπιοκοκκαλων. Διαφορετικά θα πρέπει να το περιποιησε εσυ το ράμφος μέχρι να μάθει να το περιποιείται απο μόνο του.

αμα δεν της το κοψω λογικα δεν θα το κοψει μονη της;δεν θελω να το στρεσσαρο μια χιλιοστη φορα.

Κάποια στιγμή θα το κόψει είτε απο το σουπιοκόκκαλο είτε σε καμια καναβουρίστρα(τα πλαινα απο κει που μπαίνει). Καλό θαναι να το κόβεις 1 φορά το μήνα αν βλέπεις οτι δεν το σπάει, γιατί δεν το βολεύει στην ποτίστρα(αν δεν είναι βαθιά ποτίστρα, εγώ δεν έχω βαθιά για να μην κάνει μπάνιο με την ποτίστρα) αλλά και στους σπόρους που τρώει. Υπάρχει και άρθρο στο φορουμ για ασθένειες και κοίτα στο https://community.petbirds.gr/threads/Σουπιοκόκκαλο-στα-πουλιά.17816/

Σχετικά θέματα

Back