Αναπαραγωγή Γιατι ο καναρος πεταει το υλικο εξω απο τη φωλια;

Μεσολογγι

PB Member
Εγγραφή
30 Οκτ 2008
Μηνύματα
108
Πόλη
Μεσολόγγι
Ενας φιλος μου εδωσε μια καναρα πριν κανα 2 μηνες. Την εβαλα σε καραντινα 20 μερες και επειτα την εβαλα διπλα στο κλουβι του καναρου μοζαικ. Μετα απο κανα 2-3 εβδομαδες τα εβαλα στην ζευγαρωστρα με το χωρισμα στη μεση και τους εβαζα καθημερινα μηλο, παπαρουνα, λαχανο και ενα αγριο χορτο ζοχο. Μια φορα την εβδομαδα τους εβαζα αυγο. Τωρα αν και αργησα τα εβαλα μαζι ο καναρος ειναι παρα πολυ πυρωμενος και η καναρα αλλα λιγο και εβαλα και υλικο φωλιας που πηρα απο το πετ-σοπ. Τα καναρινια ταιζονται φιλιουνται αλλα ο καναρος παει και βγαζει το υλικο φωλιας απο τη φωλια. Εχω δοκιμασει και αλλους τυπους οπως σκετο νημα αλλα παλι τα ιδια. Τα εχω στον μπαλκονι στην γωνια και εχω σκεπασμενο το μισο κλουβι με μια πετσετα. Επισης στο μπαλκονι εχω και τα υπολοιπα πουλια.Αυτο που με απασχολει ειναι γιατι ο καναρος πεταει το υλικο φωλιας;
 
Οχι εγω βαζω το υλικο μεσα στη φωλια και αυτος το πεταει απεξω. Την φωλια πριν μια εβδομαδα την εβαλα. Το υλικο που εβαλα λεγετε SISAL FIBRE.
 
Οχι εγω βαζω το υλικο μεσα στη φωλια και αυτος το πεταει απεξω.
Το υλικό θα πρέπει να το βάλεις σε κάποιο σημείο του κλουβιού όπου θα μπορούν να το παίρνουν τα πουλιά για να φτιάξουν - χτίσουν τα ίδια τη φωλιά τους. Ο λόγος που πετάει έξω το υλικό είναι επειδή το βάζεις εσύ.
 
ακριβως αυτο που λεει ο σταυρος. Οσες φορες και να την φτιαξεις εσυ τη φωλια θα την χαλασουν. Αυτο το αγριοχορτο που λες δεν το ξερω αλλα σιγουρα πρεπει να μειωσεις την παπαρουνα και το μαρουλι και να αυξησεις το βραστο αυγο, οπως επισης και να προσθεσεις πολυβιταμινες στο νερο, νιζερ, και αυγοτροφη.
 
Ευχαριστω για τις πληροφοριες αλλα κατι ακομα στην φωλια χρειαζεται κατι αλλο εκτος απο το υλικο φωλιας;Εχω βαλει την φωλια εξωτερικη σκετη χωρις τιποτα μεσα μονο το πλαστικο και εβαλα και το υλικο φωλιας απεξω. Ειναι η πρωτη φορα που βαζω για ζευγαρωμα γι αυτο εχω τοσες αποριες.
 
ναι μπορεις μεσα στη φωλια να βαλεις τσοχα. Θα σε βοηθησει πιο μετα αυτο.
 
πηγαινε σε ενα βιβλιοπωλειο και παρε τσοχα που χρησιμοποιουν σε παιδικους σταθμους για εργασιες! Ειναι πιο ψιλη και την ραβω πανω στο πλαστικο εγω. Την εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες χωρις κανενα προβλημα!
 
εγω δεν εβαλα τσοχα και την εφτιαξε την πλαστικη φωλια μια χαρα με λευκο νυμα, πιστευω και εγω οσον αφορα με το νυμα οτι δεν θελουν τα πουλια να τους τα βαζεις εσυ. Και εγω πρωταρης ειμαι και σου περιγραφω απο την πρωτη εμπειρια του μαιου που μπορει να σε βοηθησει. Στην αρχη τα πουλια εβγαλαν ολο το νυμα απο το χαρτινο κουτι και το στρωσαν στις γωνιες, τους ειχα μια εξωτερικη και μια εσωτερικη φωλια τις οποιες οπως φαινονταν δεν ηθελαν καμια τους, μετα αρχισαν να περνουν το νυμα απο κατω και το βαζαν σε μια αυγοθυκη, τοτε εβγαλα ολες τις αυγοθυκες και εβαλα στη θεση εκεινης που εφτιαχναν την εσωτερικη φωλια και σε χρονο ντε τε η θυληκια μαζεψε το νυμα και το εβαλε ολο μεσα στη φωλια.Αστα να τη κανουν μονα τους απλα προσεξε τα να δεις τι ψαχνουν και θελουν να τους παρεχεις
 
Τελικα παιδια πηρα μια εσωτερικη φωλια πλαστικη και εβαλα απεξω το υλικο σε ενα καπακι ποτιστρας. Πανε συνεχεια στη φωλια και τα δυο.
 
Παιδια εχω ευχαριστα νεα. Σημερα πηρα μια καινουργια εσωτερικη φωλια και εβαλα το υλικο διπλα εξω απο τη φωλια και ηδη εχουν αρχισει να τη φτιαχνουν. Πειραζει που τα εχω στο μπαλκονι και μπορω να τα βλεπω απο μεσα η να τα σκεπασω;Εχουν φτιαξει περιπου τη μιση φωλια.
 
Back
Top