Γενικά Γιατι το budgie μου κανει εμετο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Marina21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Marina21

PB New Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2014
Μηνύματα
296
Πόλη
Λαμία
Καλημερα σε ολους! Το θηλυκο μπατζι μου κανει εμετο συνεχεια, σαν να φτυνει κατι κοκκινο! Καθεται μεσα στην φωλια καμια ωρα και μετα αρχιζει παλι και κανει εμετο. Γιατι; τι μπορει να φταιει;
*Ειναι κατι κοκκινο σαν αιμα αλλα δεν ειμαι σιγουρη και φτυνει κατι σπορακια...☹
 
Το καλυτερο θα ηταν να το δει καποιος γιατρος. Ο εμετος ειναι σημαδι ασθενειας στους παπαγαλους.
 
Το ξερω, θα προσπαθησω να το παω αυτη τη βδομαδα αν δεν ειναι καλα κι αυριο...
 
Τι τροφή έφαγε Μαρίνα; Και τι τρώει γενικά; Κι εγώ πάντως θεωρώ τον γιατρό επειγόντως απαραίτητο.
 
Επειδη μου τελειωσε χθες η συσκευασμενη τους εβαλα χυμα θελω να παω να αγορασω σημερα. Εφαγε τη μη συσκευασμενη τροφη επειδη δεν ειχα αλλη, ανγκαστικα. Ο γιατρος ποσα περιπου χρηματα θελει (αν επιτερεπεται ); Πριν δυο χρονια και το ταιρι της μου εκανε εμετο μετα σταματησε απο μονο του χωρις να το παω σε κτηνιατρειο χωρις τιποτα. Να αναφερω οτι το πουλακι εχει ηρεμησει τωρα και ειναι καλυτερα απο πριν.
 
Η ξαφνική αλλαγή τροφής μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στα πουλιά ακόμα και αν η καινούργια είναι η καλύτερη που κυκλοφορεί. Πόσο μάλλον που του έβαλες μία χύμα προφανώς που είχε ξεμείνει αχρησιμοποίητη. Καλύτερα τώρα που θα πάρεις άλλη να την πετάξεις από το παράθυρο να μην νομίζεις πως έχεις κάτι στην άκρη.
Αν έχεις καρβουνάκι, δώσε λίγο σε ξεχωριστό μπωλάκι. Μην το παίρνεις τόσο αψήφιστα το περιστατικό, παρακολούθησε το πουλάκι σχολαστικά.
 
Oι δηλητηριασεις απο βαρεα μεταλλα οπως μολυβδο (τα περισσοτερα φθηνα κλουβια ειναι φταιγμενα απο αυτο) ή ψευδάργυρο μπορει να εχουν τετοιο συμπτωμα. Αν δεν εξεταστει ομως απο ειδικο γιατρο το πουλακι οτι και να λεμε ειναι μονο μαντεψιες.
 
Λοιπόν το πουλί σταμάτησε να κάνει εμετό και είναι πολύ δραστήριο. Σε κτηνίατρο έχω πει να το πάω αυτή την βδομάδα αν το ξαναδώ να κάνει εμετό. Το κλουβί τώρα το πήραμε δεν έχει καθόλου σκουριά πάνω του.
 
Εντάξει. Πέταξα και την χύμα την τροφή για καλό και για κακό και πήρα συσκευασμένη.
 
Πολύ ωραία, όλα καλά να πάνε. Άσε να ηρεμήσει λίγο το στομάχι της και δώσε πρασινάδες να φάνε τα πουλάκια.
 
Εντάξει, θα δώσω πρασινάδες. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 🙂
 
Back
Top