Φροντίδα Για πόση ώρα να βγάζω το budgie από το κλουβί;

antreas90

PB New Member
Εγγραφή
21 Δεκ 2021
Μηνύματα
2
Πόλη
Άγιος Δημήτριος
Καλησπέρα σας είμαι καινούργιο μέλος και θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει με κάποια θέματα να με βοηθήσει. Έχω ένα Budgie 2 μηνών και κάτι αρσενικό ταϊσμένο στο χέρι μου είπε ο κύριος που τον πήρα.
Τον έφερα σπίτι είναι γενικά ήρεμος ανεβαίνει στο χέρι μου και σε ένα ξυλάκι που έχω, βγαίνουμε έξω από το Κλουβί σχετικά εύκολα όχι όμως από μόνος του. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν τον επηρεάζει εάν τον αφήνω εκτός κλουβιού για μισή ώρα ( Ενδεικτική ώρα) ή πρέπει να τον βγάζω για λίγο και μετά να τον αφήνω να μπαίνει ; Κάπου διάβασα ότι δεν πρέπει να ξεπαίρναμε την εκπαίδευση πάνω από
6 -7 λεπτά..
Η αλήθεια είναι οτι όταν τον βγάζω έξω μετά από 2-3 λεπτά Θέλει να πάει πάλι στο κλουβί του.Είναι καλό να τον βγάζω δυο τρεις φορές την ημέρα έξω από 5 λεπτά ή Μπορώ να τον έχω και παραπάνω έξω; Ευχαριστώ για το χρόνο σας
 
  • Like
Αντιδράσεις: olgi
@antreas90
Καλημέρα, να σου ζήσει το budgie σου.
Πρώτα από όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι άλλο πράγμα η έξοδος από το κλουβί του, και άλλο ή εκπαίδευση του.
Σωστά διάβασες ότι ή εκπαίδευση του δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 6-7 λεπτά κάθε φορά και να γίνεται έως 2-3 φορές την ημέρα.
Εκτός κλουβιού μπορεί να βρίσκεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πάντα υπό την επίβλεψη σου.
Θα πρέπει να διαμορφώσεις ένα ασφαλές περιβάλλον για το budgie σου γιατί οι κίνδυνοι στο σπίτι για τα πουλάκια είναι αρκετοί.
Ένα μικρό πάρκο ή ένα σταντ για παπαγάλους θα ήταν χρήσιμο όταν βρίσκεται εκτός κλουβιού για να ασχολείται με τα απαραίτητα παιχνίδια του.
Διάβασε άν θέλεις τα παρακάτω άρθρα και αν έχεις κάποια απορία μπορείς να ρωτήσεις.
Καλό διάβασμα...
 
Οι παπαγάλοι και τα παπαγαλοειδη ειναι πτηνά που τους αρέσει η ρουτίνα,το πρόγραμμα.
Οπότε οσο μπορεις κρατάς ένα σταθερό πρόγραμμα και ακολουθείς τα άρθρα που σου παρέθεσε ο Βάιος.
 
Back
Top