Ασθένειες Γινεται να φτιαξει φτερο που εσπασε και κολλησε στραβα;

psyjohn21

PB Member
Εγγραφή
1 Ιαν 2009
Μηνύματα
121
Πόλη
Αθήνα
ξερεται αν ενα πουλι εχει σπασει το φτερο του και εχει κολλησει στραβα αν γινεται κατι μετα για να φτιαξει; Εχω ενα κουσυφι με αυτο το προβλημα.
 
Mια ειναι η λυση σπας το φτερο με το χερι και το ξανακολλας. Πλακα κανω νομιζω πως πρεπει να το πας σε κτηνιατρο αμα θελεις οπωσδηποτε να το φτιαξεις για να το βαλει σε καποιο ναρθηκα ωστε να το φερει στην θεση του. Μπορει ομως να μην διορθωνετε ποτε.
 
Μια καλή λύση είναι να το πας στο ΕΚΠΑΖ. Εκεί ειδεικευμένοι εθελοντές γιατροί αναλαμβάνουν την χειρουγρική αποκατάσταση του πουλιού, την φροντίδα του για όσο καιρό χρειαστεί, την σταδιακή προσαρμογή στο φυσικό του περιβάλλον και στη συνέχεια την απελευθερωσή του στον φυσικό του βιότοπο.
 
θυ

δε νομιζω να μπορουν να κανουν κατι. Απο την ανιμα το πηρα γιατι δεν ηταν απελευθερωσιμο. Το να το ξανασπασεις και να του τοποθετησει ναρθηκα κτηνιατρος ακουγεται πολυ χαζο;
 
Από τη στιγμή που έχει κολλήσει δεν νομίζω να γίνεται τίποτα. Το να ξανασπάσει στο ίδιο σημείο ακούγεται επικίνδυνο όχι απλά χαζό. Μπορεί να πάθει μεγαλύτερη ζημιά. Στην ανιμα κτηνίατροι δεν τα περιθάλπτουν; Αν το είδε εκεί κτηνίατρος και κατέληξε ότι δεν γίνεται κάτι δε νομίζω να υπάρχει γιατρειά.
 
Παιδια δεν ειπα να σπασει το φτερο και να του βαλουν ναρθηκα για να κολλησει την πρωτη προταση την ειπα για πλακα απλα ξερω οτι υπαρχουν ειδικοι ναρθηκες που ειναι για στραβα κολλημενα κοκαλα και με την πιεση που ασκουν το ξαναφερνουν στο ιδιο μερος που πρεπει να ειναι.
 
Iparxoune dio periptoseis.

1. To ftero espase kai me to kairo kollai pali. Poles fores to ftero fenete ligo strabo, ala to pouli petai kanonika kai den exei kanena problima. Tote den kanoume tipota

2. To ftero espase kai kollise pali ala to pouli exei problima kai den bori na petai. Tote pame sto ptiniatro, tha spai to ftero pali kai tha balei na kolai se sosti thesi.
 
Εγω εχω την εντυπωση οτι ακομη και μετα απο χειρουργειο και παλι θα εχει μια μικρη διαφορα απο το αλλο. Δεν προκειται ποτε να ξαναγινει ακριβως το ιδιο πιστευω, εστω και λιγο θα το κρεμαει ασχετα που θα πεταει κανονικα και δεν θα εχει κανενα προβλημα.
Εχω δει και σε ντοκυμαντερ και αυτο που κανουν ειναι να βαζουν μια ειδικη βελονα μεσα στο φτερο για να κολλαει σωστα.

Δεν ειναι τοσο απλο νομιζω να βαλεις το πουλι σε αυτη τη διαδικασια. Εαν παλι εισαι διατεθιμενος να το αναλαβεις τοτε πηγαινε και ρωτα σε καποια μεγαλη κλινικη ζωων που ισως το αναλαβουν κι εκει θα σου εξηγησουν περισσοτερα.
 
βασικα θελει οροπεδικο χειρουργιο αλλα ποιος κτηνιαρος μπορει να το κανει; Πρεπει να ναι πτηνιατρος ορθοπεδικος. Νομιζω στο πανεπιστημιο στη Θεσσαλονίκη κανουν κατι τετοια. Ξερετε κατι;
 
αυτο παιδια, ειναι ενα θεμα που πρεπει να ρωτηθει σε ειδημονες κ οχι σ ενα φορουμ 😎
προσωπικα δεν θα βαζα ενα πουλι σε τετοια διαδικασια-να του σπασουν ξανα το φτερο!😱
[εξωφρενικο το βρισκω κιολας]
τουλαχιστον αν δεν ηταν απολυτη αναγκη.
επισης πιστευω οτι δεν θ 'ασχοληθει κανεις, ουτε στην κτηνιατρικη κλινικη ουτε αλλου,[αν δεν ειναι εντελως απαραιτητο].
ωστοσο θα πρεπει να δουν το ιδιο το πουλι κ οχι περιγραφες απο μακρυα.
 
Κτηνιατρική Σχολή ΑΠΘ - Κλινικές & Εργαστήρια
μπορεις να τους παρεις ενα τηλεφωνο να ρωτησεις :)
Τηλ. 2310-994403
 
ε

Ευχαριστώ για το τηλέφωνο, πήρα και κάτι άλλα τηλέφωνα πτηνίατρων από το Forum και θα ρωτήσω. Το πουλί το έχω μόνο και μόνο επειδή δεν μπορεί να πετάξει. Δέν αξίζει μια προσπάθεια να φτιάξει το φτερό του και να το αφήσω ελεύθερο;
 
Δέν αξίζει μια προσπάθεια να φτιάξει το φτερό του και να το αφήσω ελεύθερο;
για μενα αξιζει 1000 φορες :)
αρκει να ταλαιπωρηθει οσο το δυνατον λιγοτερο κ να το αναλαβουν ανθρωποι που ειναι σε θεση...🙄
 
Back
Top