Γενικά Γκιώνης στην Άνω Κυψέλη, κίνδυνος για τα πουλιά μας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης George.72
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

George.72

PB New Member
Εγγραφή
2 Ιαν 2014
Μηνύματα
183
Πόλη
Αθήνα
Τις τελευταίες τρείς μέρες, στη γειτονιά μου έχει εμφανισθεί ένας Γκιώνης. Απ' ότι γνωρίζω συγκαταλέγεται στα αρπακτικά... υπάρχει κίνδυνος για τα πουλιά μας; Εγώ βέβαια έχω πάρει τα μέτρα μου, οι υπόλοιποι δεν γνωρίζω...υπάρχει τρόπος απομάκρυνσής του;
 
Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τα πουλάκια. Είχαμε στο χωριό μας ένα αλλά έκανε μόνο 1 επίθεση, έβγαλε τον γαντζο που ήταν καρφωμένο στο ταβάνι και έσπασε το κλουβί ευτυχώς και τα δυο πουλάκια ήταν μια χαρά(επειδή το κυνηγάγαμε με την σκούπα). Δεν έχω ιδέα από τρόπους απομάκρυνσης αν και δεν νομίζω να μπορέσει κάτι να το διώξει...😵
 
Δεν νομίζω πως είναι λύση να προσπαθούμε να διώξουμε τα ζώα. Απλά προφυλάσσουμε τα οικόσιτα. Μην ξεχνάμε πως δική μας ευθύνη είναι που γυρνάνε στις πόλεις με την καταστροφή των δασών χάθηκε και η τροφή τους.
 
Γιώργο το νυχτοπούλι είναι νυχτόβιο πουλί και σπάνια θα τον δεις στο φως της ημέρας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος απομάκρυνσής του, αντίθετα το χαρακτηριστικό λυπητερό του κάλεσμα, τον κάνει συμπαθή.
Αυτό το ''γκιόν'' συνοδεύεται και από ένα μύθο που λέει ότι ήταν δύο αδέρφια, ο Αντώνης (Γκιώνης) και ο Δήμος. Ο Δήμος σκότωσε τον Αντώνη και μη μπορώντας να το ξεπεράσει, ζήτησε από το Θεό να τον κάνει πουλί (η τον έκανε ο Θεός για να τον τιμωρήσει) που τριγυρνάει τις νύχτες φωνάζοντας-αναζητώντας τον αδικοχαμένο του αδερφό.
Άστο να τριγυρνάει το πουλάκι..Απλά προφυλάξτε τα πουλιά σας.. Τα αρπακτικά και ειδικά το συγκεκριμένο κουκουβαγιάκι, είναι και ιδιαίτερα ωφέλιμα στη γεωργία..
 
η διατροφική τους αλυσίδα έχει διαταραχθεί για τα καλά τα τελευταία χρόνια όπως σωστά αναφέρει η Μαρία! Πλησιάζει η αναπαραγωγική περίοδο και για αυτά, και το καλύτερό είναι να μην τους προκαλέσεις καμία όχληση!

Εσύ απλά να προστατέψεις όσο καλύτερα μπορείς τα πτηνά σου!
 
Τα πουλία μου είναι προστατευμένα, έχω ντύσει όλα τα κλουβιά με 6άρι mm γαλβανιζέ τετράγωνο σύρμα. Απλά το θέμα το ανάρτησα διότι σήμερα πήγα κοντά στο σπίτι σε ένα pet για τροφές και μια κυρία έλεγε ότι προχθές έχασε δυο καναρίνια, το ένα δεν το βρήκε ποτέ και το άλλο ήταν ανάμεσα στα κάγκελα του κλουβιού 😱 Έτσι συνδύασα όλα τα γεγονότα...
Μαρία, όντως τη φύση εμείς τη καταντίσαμε έτσι...☹ κρίμα.
 
Το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, να βάλουμε στον τίτλο σου την περιοχή (Άνω Κυψέλη είναι 😉 )για να πάρουν τα μέτρα τους άλλα μέλη μας που ίσως έχουν απροστάτευτα πουλιά στις γύρω περιοχές.
 
Ναι, σωστά, Άνω Κυψέλη (και συγκεκριμένα στο περιφερειακό).
 
Back
Top