Γενικά Γλείφει τα κάγκελα του κλουβιού

Πόλη
Αθήνα
Βρε παιδιά η ροζέλα μου εδω και αρκετό καιρό γλείφει τα κάγκελα του κλουβιού της! Είναι λίγο αστείο... Το ξέρω... Αλλά σκέφτομαι μήπως της λείπει κάποια βιταμίνη ή ιχνοστοιχείο 😉

Βλεπεις να χρησιμοποιει τη γλωσσα της η μηπως ξυνει το ραμφος πανω στα καγγελα και σου φαινεται οτι γλυφει κατι; 😕 Τι κλουβι εχεις; Εχει σηκωσει μηπως τη μπογια απο εκει με το ραμφος της;

'Οχι δεν ξύνει το ράμφος της. Βγάζει τη γλώσσα της και γλείφει. Όσο για το κλουβί δεν έχει μπογιά είναι μπρούτζινο. Τι μπορεί να θέλει; Μήπως το έχει βρει σαν παιχνίδι;

Ισως να το κανει για παιχνιδι, ισως να εχει τρεξει εκει ζουμι απο κατι που εφαγε πιθανον καποιο φρουτο και να εχει ξεραθει και τα καγγελα να εχουν ωραια γλυκια γευση. Δοκιμασε να καθαρισεις τα καγγελα τριβοντας τα ελαφρα με ενα πανι με χλιαρο νερο να δουμε αν θα σταματησει! 😉

Αν και ειμαι εκτος τελειος.. (απλα ετυχε να το διαβασω το ποστ σου).. Μηπως απλα η γευση... Του μεταλου της αρεσει; Δεν ξερω ομως αν υπαρχει κινδυνος δηλητηριασης.. Αυτο μαλλον θα πρεπει να σε προβληματισει.

Αν και ειμαι εκτος τελειος.. (απλα ετυχε να το διαβασω το ποστ σου).. Μηπως απλα η γευση... Του μεταλου της αρεσει; Δεν ξερω ομως αν υπαρχει κινδυνος δηλητηριασης.. Αυτο μαλλον θα πρεπει να σε προβληματισει.
Λές δηλαδή να ανησυχώ; Γιατί μέχρι στιγμής μου φαινόταν χαριτωμένο. Κίνδυνος δηλητηρίασης απο που; Απο τα μπρούτζινα κάγκελα;☹

Ξερω οτι ειναι κραμα μεταλων χαλκου κασσιτερου... Ξερω επισης πως οταν οξυδωνεται ειναι επικινδυνο για τον ανθρωπο(δες κατσαρολες παλια και ταψια)... Θα ημουν ιδιαιτερα επιφυλακτικη με το θεμα.. Παντως.

Μαιρη εχω κι εγω μπρουτζινο κλουβι...
μην ανησυχεις αυτα τα κλουβια δεν σκουριαζουν
(ετσι μου ειπε ο πετσοπας)κι ετσι δεν υπαρχει θεμα δηλητηριασης.
απλα απο ανια μπορει να το κανει αυτο. Να της δωσεις καποια παιχνιδακια ωστε να αποσπασεις την προσοχη της και να αφησει τα καγκελα.

Μαίρη, αφού δώσεις έμφαση σε όσα αναφέρονται στο άρθρο που σου προτείνει ο Σταύρος, θυμίσου οτι όλοι οι παπαγάλοι έχουν έντονη την ανάγκη να ροκανίζουν ξύλα για να ακονίζουν το ράμφος τους. Μηπως προσπαθεί με τον τρόπο του να σου εκφράσει αυτή την ανάγκη; Μηπως να του έβαζες κάποια ειδικά ξύλα ή ακόμα και παιχνίδια, προκειμένου να μην ασχολείται με τα κάγκελα;

Τζωρτζίνα μου το κουβί της το έχω γεμάτο παιχνίδια, στα οποία όμως δεν δίνει σημασία και πάει στα κάγκελα... Τι να πω... ☹

Τι είδους παιχνίδια έχουν κάνει αυτός; Μπορώ να σας post κάποιες φωτογραφίες; Συχνά χρειάζεται κάποιος πειραματισμός για να βρείτε το είδος των παιχνιδιών απολαμβάνει μια παπαγάλος. Επίσης, έχετε δοκιμάσει το πουλί που προσφέρουν κάποια νέα υποκαταστήματα που έχουν συλλεχθεί από ασφαλή δέντρα; Πολλοί απολαμβάνουν parrots εκείνες για μάσημα και είναι πολύ οικονομικότερο για εσάς.
Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να διπλώσουν οι λωρίδες χαρτιού και weave μέσω του κλωβού μπαρ. Ορισμένα πτηνά απολαμβάνουν σχίσιμο μέχρι το χαρτί. My lorikeets απολαύσετε αυτό το ιδιαίτερα ως ένα παιχνίδι. Είναι επίσης πολύ φθηνή, αλλά messy

Οι παπαγάλοι μου μερικές φορές ξύνουν τα ράμφη τους ή δαγκώνουν τα σίδερα του κλουβιού τους. Νομίζω ότι βαριούνται και τους βάζω ένα ξυλαράκι ή κλαδάκι για να παίξουν με κάτι καινούριο, αφού το κοιτάξουν για πολλή ώρα όμως... επίσης τους δίνω κάποιο στικ από ποπ κορν, που τους αρέσει πολύ, οπότε του δίνουν να καταλάβει και ξεχνούν τα κάγκελα... Δεν το δοκιμάζεις;

Back