Διατροφή Γλυκοπατάτα στο κοκατίλ

Πολλοί τις δίνουν κι ωμές. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Κι εμάς είναι απο τα αγαπημένα μας. 👍

Αν τις φας και τηγανητές όπως κάνουμε στην Ελλάδα τις κανονικές πατάτες θα πάθεις πλάκα. :D
 
Καλημερα, όπως πολύ σωστά σ έγραψε ο @fortunatos πρέπει να τις βράζεις τις γλυκοπατάτες και οχι απλα να τις βράζεις. αλλά να τις βράζεις πολύ πολύ καλά.

Και αυτο γιατί η γλυκοπατάτα Δίνοντας την Ωμη, Αναστέλλει τη θρυψίνη. Συγκεκριμένα, εμποδίζει τόσο τη δράση της θρυψίνης, ενός ενζύμου που χωνεύει τις πρωτεΐνες, καθιστωντας την (ωμή γλυκοπατάτα) δύσκολη να τη χωνέψει ο φτερωτός σου φίλος εφόσον αποτρέπει την πέψη της. Οι αναστολείς ενζύμων αυξάνουν την ποσότητα εργασίας που χρειάζεται το σώμα (φτερωτού κ μη) για να αφομοιώσει την τροφή αναγκάζωντας έτσι το σώμα να παράγει περισσότερα πεπτικά ένζυμα, χρησιμοποιωντας έτσι πόρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή αποτοξινωτικών ενζύμων. Τα ζώα που τρέφονται συχνά με τετοιους αναστολείς ενζύμων, αργά η γρήγορα αρρωσταίνουν. Παρόμοια συμπεριφορα Εμφανιζει κ το μπρόκολο (προσωπικά το ζεματαω απλά)

Η γλυκοπατάτα ομως δεν πρέπει να προςφερεται σε καμία περίπτωση ωμή αλλά πολύ πολύ καλά μαγειρεμένη μια κ το μαγείρεμα απενεργοποιεί την ανασταλτική αυτή δράση της 😉
 
Το μαγείρεμα της κολοκύθας βοηθά το φιλαρακο σ να απορρόφησει τη Βήτα καροτίνη ευκολότερα (κατεπεκτασιν βιτ Α) Αλλα μπορεισ να την προσφέρεις κ ωμή. μαγειρεμένη συνήθως την τρωνε πιο εύκολα κ τρωνε κ περισσότερη 😉
Προσωπικά τους σπόρους τους βγάζω κ τους κάνω φύτρα κ τη κολοκύθα τη ψήνω φούρνο η την ατμό μαγειρεύω
 
Back
Top