Διατροφή Γνωμες για διατροφη Budgie

giannisk24

PB New Member
Εγγραφή
25 Ιουλ 2013
Μηνύματα
4
Παιδια καλησπερα! Εχω διαβασει μεσα στο forum διαφορα για την διατροφη τους αλλα θελω αν γινεται να μου πειτε ο καθενας τι διατροφη χρησιμοποιει για τις διαφορες περιοδους που περνανε τον χρονο τα πουλακια(πτερορροια-αναπαραγωγη-συντηρηση). Να πω οτι εχω προσπαθησει να τους διαφορα φρουτα και λαχανικα αλλα δεν τα τρωνε. Επισης θελω να μου πειτε τι πιστευετε ειναι καλυτερο να παιρνω ετοιμη τροφη η να φτιαχνω μονος μου το μειγμα; Και κατι τελευταιο μια συνταγη αυγοτροφης απλη στον να την φτιαξω και πως να την συντηρω.συγνωμη αν σας κουρασα με τις πολλες ερωτησεις.
 
Γεια σου,
Για σπόρους δεν θα τολμούσα να δημιουργήσω δικούς μου συνδυασμούς από τον φόβο λάθους. Χρησιμοποιώ καλές έτοιμες συσκευασμένες τροφές συνήθως prestige της versele laga.
Χόρτα και φρούτα δίνω όλο τον χρόνο. Έχω διαπιστώσει ότι τα διστακτικά πουλιά, δοκιμάζουν πιο εύκολα τα χορταρικά και μετά αποκτούν εμπιστοσύνη να δοκιμάσουν και λαχανικά και φρούτα.
Τι δίνω: Στο μπαλκόνι έχω και για μας αλλά κυρίως για τα πουλιά ρίγανη, δυόσμο, δενδρολίβανο, βασιλικό (τον χρονιάρικο που κρατάει και χειμώνα), θυμάρι, μαϊντανό, σέλινο.
Αγοραστά, σπανάκι, ρόκα, ραδίκι, μαρούλι (πιο σπάνια) και γενικά ό,τι βρω εποχής.
Λαχανικά : Καρότο, αγγούρι, μπρόκολο (και τα φύλλα), κολοκυθάκι (αραιά), αρακά, καλαμπόκι.
Φρούτα σχεδόν όλα (εκτός των απαγορευμένων) με πρώτο το ξινόμηλο που τους αρέσει πολύ.
Αυγοτροφή φτιάχνω μόνη μου μία που μου έχει δώσει ο jk21 , με μικρές παραλλαγές ανά περίσταση αν έχω κάποια έλλειψη σε υλικό.
Πλένω καλά ένα αυγό και το βράζω γύρω στα 15΄.
Βάζω στο μούλτι πρώτα το τσόφλι του αυγού, με κουάκερ, τρίμμα φρυγανιάς, ξηρή ρίγανη και ξηρή τσουκνίδα και τα χτυπάω, γίνονται σχεδόν σκόνη.
Στην συνέχεια προσθέτω το αυγό με λίγο μέλι που το έχω αραιώσει σε ελάχιστο χλιαρό νεράκι και τα ξαναχτυπάω να αναμειχθούν.
Αυτό το φυλάσσεται στο ψυγείο περίπου 10 μέρες.
Αν βάλω λίγη κόκκινη πιπεριά ή λίγο σκορδάκι, γίνεται λίγο πιο νωπό και δεν κρατάει πάνω από 5 μέρες.
Αυτά τα κάνω όλο τον χρόνο.
Εναλλάξ, δίνω σκορδόνερο και μηλόξυδο στα νερά τους.
Επίσης ό,τι νομίζω ότι μπορεί να τους αρέσει, τους βάζω στην ταϊστρα, καμιά σταφίδα, σπασμένους ξηρούς καρπούς, σουσάμι.
Αυτά. Υπάρχουν πολύ ωραίες συνταγές εδώ στο φόρουμ, που δεν τις έχω δοκιμάσει δυστυχώς. Δεν είμαι από τις καλύτερες παπαγαλομάνες :)
 
Back
Top